Min nya lilla vrå

Lite mer normalt idag..i förkylningslandet!

Posted on: 19 februari, 2013

Hm…jag kan intaga lite kaffe igen…sakta sakta försöker jag få i mig mitt livselexir..men jag kan inte säga att det smakar lika gott som vanligt..men ner kommer det ialla fall och gör den nytta det ska..vaknar sakta sakta upp ur feberdvalan jag var i igår. Helt bra kan jag inte säga att jag är …men det verkar som om det går åt rätt håll iallafall. Igår kunde jag inte ens tänka mig kaffe …

Igår låg jag mestadels och gjorde ingenting av nytta alls på hela dan…låg och glodde på dumburken den gav lite förströelse ändå men va skit de sänder sånt som man aldrig annars hade kommit sig för att kolla på annars..men igår gick det bra då man inget annat kunde ta sig för. Tv:n slår jag bara på för sällskaps skull mestadels…både på jobbet och hemma..går den utan att man sitter där och glor..igår gjorde jag den sällskap då jag låg där i soffan eller i sänggropen. Det var väl de förflyttningar jag orkade med de och den till toan och köket …usch så orkeslös man kan bli av lite feber…jag blir deppig och däppt hela jag ..grunnar och tänker så tankarna far runt mer än vanligt då jag inget annat kan göra på allt och inget.

Lite bearbetata och avbetat blev det igår emellanåt…då jag inte slummrade och sov i sus och dus.

Beroende ..är jag av att vara mig själv..så här orkeslös är jag inte mycket till nytta…nääe så ynklig som man blir vill ingen vara ..jag ligger inte och tycker synd om mig själv nää då..jag tillåter mig att vara sjuk…som så många andra inte gör…som går runt och smittar ner andra då de själva inte kan erkänna för sig själva att de är stora egoistiska  smittkällor som går runt och sprider bacillusker så andra blir sjuka.

Vi har en på jobbet som har hostat nu i månader …visst det kanske inte hjälper att vara hemma för det ..men det låter ganska illa då man hostar sig igenom nätterna …en hård hosta som ekar högt genom de tysta korridorerna..

Jag har svårt att avgöra om jag är sjuk eller inte så jag går pliktroget till jobbet även om jag känner att jag inte är helt ok…det kan vara trötthet eller huvudvärk som jag oftast kopplar till nattjobbet…att man vänder på dygnet får kroppen att reagera just så. Jag är sällan sjuk för det bryter oftast inte ut..utan jag går så där halvdålig bara..och då vill man inte stanna hemma. Jag vet ju att jag det inte smittar ..ändå…bihålsvärken är ju kronisk och framkallad av min allergi…

Vi har även den förmånen vi  som jobbar nära andra männsikor att vi kan bli smittade på jobbet…nu har influensa gått i omgångar på jobbet och förskylningar, magåkommor och div andra bacillusker har vi stött på…det gör ju att vi kan bli sjuka av att jobba…

Vi är ändå noga med att följa instruktioner, ha skyddsförkläde, handskar och sprita oss både innan, efter och emellan alla vårdtagare vi besöker.  Peppar peppar ta i trä så klarar vi oss ganska så bra ändå..men ibland så insjuknar vi…jag blev smittad av kräksjukan en nyårsafton…har man otur kan man få smittan flera gånger eftersom den går runt på avdelningarna..det är inget roligt…och karensdagarna borde de ta bort för oss som blir smittade av att jobba och hjälpa andra som är sjuka.

Nu vart jag inte smittad på jobbet vad jag vet..men jag har känt mig hängig ett tag …känt av trycket i pannan som jag gör innan jag blir görförskyld..så jag vet inte riktigt när var hur jag fått smittan. Det ligger ändå nära till hands att det kommer från jobbet..kollegan låg ju  hemma för några helger sedan däckad i flera dygn..och så har vi den andra som hostar sig genom hela nätterna ..plus alla vårdtagare som nyser rakt ut ohejdat okontrollerat.

Så nog finns det smitthärdar lite varstans…

Jag är ändå beroende av att vara frisk och arbetsför…det är kostsamt att vara hemma ..det vet nog alla och därför envisas man in i det längsta med att gå till jobbet..så är det bara ..man straffas för att man är hemma några dagar med mindre lön i kuväret…så jag har tagit ut kompledigt dessa mina två sjuknätter..så slipper jag karensen..så gör de flesta även cheferna …men vid längre sjukdom går det ju inte utan då kan det inte hjälpas och man får ställa in sig på att bli lite fattigare nästa månad.

Nu infaller mina sjukdagar med min långledighet så jag hoppas att jag kan kurera mig på bästa sätt..men jag pratade med kollegan igår och en till har fått kräkissjukan i helgen i huset …hur kul är det att gå ur askan in  i elden igen då man varit hemma och kurerat sig på en skala från 1 till 10? Hm…

Suck..vi kan ju inte unvika smittan.

Åter till min verklighet..jag har fått ner 2 muggar kaffe nu och är kanske redo för lite havregrynsgröt…behöver lite energi för att orka bli frisk..så jag kokar idag lite god äppelgröt med valnötter i…får se om det smakar…för smaklökarna är lite avtrubbade i förkylningslandet…kaffet smakar blääk det med men det gör ändå susen att få njuta av effekten av koffeinet…är redan mycket piggare i nyllet.

Så nu blir det grötkok…med ett äpple i…ett äpple om dan håller ju doktorn borta sägs det..vi får väl se om det stämmer 🙂

Vabruari månad är inte kul.. jag VAM ar  Vård av mig själv…så det är väl inte konstigt att man längtar bort någon gång..

http://www.youtube.com/watch?v=_MKgk8n4DZA

SES!

2 svar till "Lite mer normalt idag..i förkylningslandet!"

Skönt att höra att du mår lite lite bättre! Och den där oron att det kostar för mycket att var hemma känner jag igen från förr. Igår fick jag ett brev från mitt jobb att jag är uppsagd, inget konstigt eftersom jag har fått sjukersättning, men efter ett tag blev jag fruktansvärt ledsen, jag har ju jobbat sen -76 i kommunen och nu är det slut. Sen tycker jag att chefen skulle kunna ta telefonen och förhöra sig om hur jag mår och inte bara skicka ett sånt här brev, det är illa tycker jag.

Och så känner jag mig förkyld också, inget konstigt det heller, eftersom min man blev sjuk igår. Vi får krya på oss!
Kram

Dåligt riktigt dåligt…det är inte för mycket begärt att de lyfter luren …men tyvärr så klarar inte många chefer att meddela besked som är tråkiga…
Jag ringde min igår och sjukskrev mig..min x chef svarade med förvåning att hon jobbar på övertid ..hon har ju slutat hos oss och är på väg mot nya äventyr. Men min sjukanmälan tog hon emot ändå..ännu mer förvånad eftersom jag nästan aldrig är sjuk.
Vi ska få en tillfällig chef som inte är färdigutbildad socionom än…hon ska både plugga och ha ett chefsvik..hur nu det ska gå. De omorganiserar hela organisationen och ingen vet med säkerhet hur det blir i höst så de tar det säkra före det osäkra.

Jag råkadfe ut för samma sak en gång då jag på ett medarnetarsamtal fick veta att jag behövde utbildning för att få fast anställning…att jag snart var linlasad sades inget om ..det fick jag på posten veta ..att nu fick jag gå..inget mer jobb hade de åt mig..det kunde hon väl sagt då vi satt där ..men såna besked är obekväma att ge –så då skickar de hellre ett brev. Gissa om man tappar respekten för sådana chefer?

Ärlighet, att kunna säga som det är i ansiktet borde de väl kunna som utbildat sig till sociomomer..det tillhör väl mänskligt vett …eller?

Det behöver man inte utbildning för att förstå..det är något man lärt sig sedan barnsben..att säga sanningen…vara sanningsenlig. Det ska löna sig att vara sann men det stämmer inte alltid…de som ljuger och vänder kappan efter vinden får ibland fördelar…fastän man vet att de inte är sanna så är det så..jag vägrar att fara med osanning..visst jag kan undanhålla sanningen om jag vet att den gör mer skada än nytta..vita lögner..man säger inte som det är för att skydda någon.

Mullvad vill jag inte bli..det har jag stött på många …vet inte riktigt syftet med det de framför ..om det är för att de vill väl eller inte…så jag lyssnar bara på vad de säger ..

Krya på dig, Jag.

Jag är på bättringsvägen denna gråtrista tisdag…
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan cykel kondition tempo puls spinning maxpuls krafter tabata intervallträning nattjobb delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
%d bloggare gillar detta: