Min nya lilla vrå

Känner välbefinnande trots att jag har flunsan…

Posted on: 20 februari, 2013

Aj aj aj…hur ska det gå för mig denna långledighet i sjukträsket? Är fortfarande dassig..vad hade jag förväntat mig? Jag som sällan ligger klubbad är fortfarande kvar där i förskylningslandet. Jag är inte van vid att vara uträknad och utslagen…så jag blir otroligt rastlös av att inte kunna vara igång som vanligt.

Idag ska jag ändå ta mig till duschen, en dusch brukar göra susen..man känner sig lite närmare det normala tillstånd man brukar vara i då man är mindre hängig…friskare och kryare.

Frisk …hur definierar man att man är frisk egentligen…finns det någon som är helt frisk helt igenom? Tror knappast det man har nog alla små skavanker som gör att man inte är helt och fullt kärnfrisk rakt igenom.

Hälsan är viktig, att man mår bra och sköter om sig på bästa sätt…att vara så frisk det bara går..ur ett naturvetanskapligt synsätt så är hälsa likamed frånvaro av sjukdom…ur humanistisk pespektiv handlar  hälsa snarare om individens upplevelse av sitt välbifinnande.

Enligt psykoananalysens fader Sigmund Freud är man vid god hälsa om man är ”frisk nog att förmå älska och arbeta”

WHO:s (FN:s världshälsoorganisations) definition av hälsa:

”Hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och ej endast frånvaron av sjukdom eller skröplighet. Hälsa på högsta nivå är en av de fundamentala rättigheter som tillkommer varje människa utan åtskillnad av ras, religion, politisk åskådning, ekonomiska eller sociala förhållanden”

Man kan således vara sjuk och skröpplig  ändå känna välbefinnande…hm ..man har inget annat val ibland än att försöka ha de så gott det bara går trots att man har ont eller är sjuk.

Läs mer om hälsa här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4lsa

Hippokrates läkekonstens fader sa redan för 2300 år sedan att man behandlar sjuka männsiskor inte sjukdomar.

Dagens västerländska läkarvetenskap sysslar istället med att lindra åkommor med olika medicinska preparat…de trycker enligt mig bort symtom som beror på något annat och botar således inte det som orsakar problemen i kroppen …de lindrar symtom istället för att gå till botten med vad det är som orsakar dessa symtom/ signaler som kroppen sänder.

Man måste ju se helheten..hela människan och behandla varje individ utifrån deras specifika unikhet. Det har jag reagerat på länge må ni tro att man går till specialister som är just bäst på sin specialitet som inte ser skogen för alla träd som står ivägen…

Jag vet…har haft problem med mina bihålor i många herrans år nu och min läkare kan inget mer göra nu…varför är de inte mer intresserade av helheten? Varför erkänner de inte att det kanske finns något utanför deras kunskapsnivå som kan ge just dessa symtom som hamnar inom deras gebit..

Varför är de inte nyfikna nog att vilja hjälpa till att söka vidare i människokroppen efter andra ting som  kan ge samma symtom? De är ju läkare …men även människor ..så de borde kunna ha medkänsla nog att vilja hjälpa…tror att de egentligen vill hjälpa men inte får många gånger…eftersom det kostar samhället en massa att bota vissa sjukdomstillstånd..så därför lindrar de istället sjukdomar när de egentligen skulle kunna bota.

Jag har fått ställa diagnos på mig själv eller ge förslag på diagnoser som jag skulle tänkas kunna lida av och t.om lutat mig mot vetenskapliga fakta etyt antal gånger ..och fått svävande svar som -att det vet jag inget om eller så har de inte velat utala sig som om det vore någon hemlighet de inte får avslöja…för vem?

Har varit hos gynekolog t. om och själv fått ge förslag på behandlingar mot mina besvär…det är sant! Jag blir inte längre förvånad ..

Mer spännande läsning:

http://zitiz.se/kropp/2010/07/30/brist-pa-holistiskt-synsatt-och-traditionella-vete__26264

Vad mer kan jag tillägga i detta inlägg?

Jo att jag fortsätter kurera mig själv hemma i min lilla vrå…dricker te med färskriven honung i och vilar upp mig så jag åter kan ha chans att bli lite friskare..de ringde från mammas boende nyss och meddelade att avdelningen var stängd för besök för de hade vinterkräksjukan där…om jag nu skulle ha vägarna förbi så skulöle jag inte ha åkt dit i onödan…mamma är isolerad på sitt rum ..inte sjuk ännu så de håller alla som kan vara på sina rum där.

Nu hoppas jag att jag blir frisk nog så att jag kan följa med jobbet ut på fredag…vi ska avtacka chefen..gå och bowla och sen äta något gott..men utan att vara för pessimistisk utan mer optimistisk trots allt så tror jag inte att det kommer bli någon angenäm middag om jag känner mig som jag gör nu…så jag ställer in mig på det värsta så blir jag inte lika besviken om det nu blir att jag måste vara hemma…

Det positiva i kråksången är att jag sparar pengar på att inte kunna följa med…så helt ledsen blir jag inte om det nu inget blir av…

Jag hade behövt låna pengar av mig själv för att ha råd att gå ut och äta så de pengarna kan stå kvar på sparkontot lite till om så nu blir…det får tiden utvisa.

SES!

Annonser

4 svar to "Känner välbefinnande trots att jag har flunsan…"

Bihålor som nästan jämt känns inflammerade tampas också jag med. Jag har en gång till och med haft benröta, jag kanske har nämnt det tidigare. Det enda som hjälper är en antibiotikakur, men den får jag oftast tjata mig till. Men: en läkare sa att jag har atypisk bihåleinflammation och det kör jag med. Jag behöver alltså inte ha nästäppa eller grönt ur näsan för att vara inflammerad. Huvud-/pann-/ansiktsvärken talar om när det är dags för medicin och det slår aldrig fel, jag har oftast stått ut för länge och när jag får penicillin så är det som ett trolleri, då klarnar allt och jag går fri ett tag. Min f.d. kollega har fått någon sorts nässpray med antibiotika för att hon har besvär så ofta. Så var inte tapper för länge! Sköt om dig!
Kram

Min läkare sa efter otaliga spolningar och pencillinkurera att jag har kronisk inflammation ha och att han inte fann något annat råd än att opererat och vidga min näsgång som var lite för trång..då blev det lite bättre men inte helt bra.
Jag har inte de klassika symtomen så jag är ofta inflammerad och kännr som du när det är på G.
Får inte äta mer pencillin för det hjälper ändå inte..så jag har gått på nasonex i åratal…gjode uppehåll då jag började med silvret…men min ekonomi satte stopp för några månader sen och jag fick sluta med det..så där är jag nu tillbaka på gå igen.

Silvret hjälpte mig och jag var mycket bättre då jag höll på…höll bihålorna stången…så jag ska börja igen och försöka försaka något annat viktigt för hälsan är viktig för att man ska orka …
Får kanske köpa näsprayet igen som jag klarat mig utan nu så länge…vill inte hålla på med cortison för det försvagar kroppen…

kram

Gjorde du en operation? Jag har sned nässkiljevägg, det är väl detsamma som ditt, kan jag tro.
Kram

Jepp höger bihåla är trängre så ett hål har borrats upp vilket oxå gjorde det lättare att spola.
Min ständiga värk tror jag beror på denna operation att den skadat mig så att jag är överkänslig..så jag vet inte om operationen var så bra egentligen.
Vet inte hur många gånger jag spolat och gått med slangar i näsan för att underlätta spolandet…äckligt…en hel varm sommar hade jag bekymmer..så snoräckligt.
Idag känner jag åter att det håller på att sätta sig i hålorna så efter helgen om det inte blivit bättre ska jag kontakta min läkare.

kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

februari 2013
M T O T F L S
« Okt   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: