Min nya lilla vrå

Sover gott om nätterna…

Posted on: 7 augusti, 2013

Vaknade nyss…sovit ganska så gott i min sänggrop denna natt..börjar vänja mig vid de tropiska nätterna nu ..men jag kan fortfarande inte ha mitt nattlinne på mig så jag sover som jag föddes ..utan något på kroppen..visst jag har täcket i beredskap om jag skulle börja frysa men det har inte hänt ännu.

Tropiska nätter ja de är sköna om man bara kan vara och inget behöver göra…en natt där temperaturen i luften inte går under 20 grader …de inträffar främst i juli och augusti..och är vanliga under värmeböljor och inträffar mestadels över hav vid kuster eller sjöar.

Förklaringen till detta är att värme lagras i vattnet under perioder med soligt och varmt väder dagtid..som sedan avges under natten och håller uppe temperaturen.

Detta har jag läst mig till på Wikipedia.

Går in på SMHI och ser att vädret ska bli lite svalare under de kommande tio dygnen så ..hej svejs då sol och värmebölja..

Igår var det ändå varmt, tryckande varmt närmare bestämt..var ute med mamma på eftermiddagen och då började det regna ..vi hann gå runt kvarteret i alla fall och sen satte vi oss på innergården under tak och lyssnade på åskan och regnets smattrande..där satt vi länge och andades in den friska regnluften i ca 40 min satt vi där och njöt av att inte behöva bli dyblöta av regnet.

Då det höll upp kunde vi gå en liten runda till innan vi återvände hemåt igen..där packade vi upp det jag handlat i Ullared åt mamma ..en hel kasse med grejer..allt lades in i skåp och lådor.

Mamma fick ett glas kallt vitt vin och vi drack loka vatten för att släcka våra törstiga strupar med..lite god choklad med marsipan i åtnjöts även den..det ger guldkant åt den trista vardagen på hemmet att ha lite gott hemma ..

Såg över mammas blommor , plockade bort allt visset och vattnade dem ..de drar mycket vatten i hennes soliga fönster och  blir torra fortare än vanligt i värmen som varit…men de verkar trivas bra ändå..jag drog ner två persienner för att hålla värmen och solen borta lite och ett fönster stod redan på glänt för att släppa in lite luft i annars det lite kvava rummet.

Tänk att inte kunna fixa själv med sina grejer…mamma sitter där hon sitter ..kan inte förflytta sig själv i sin rullstol ej heller ta sig något om hon vill ..om hon är törstig kan hon inte förmedla det så det är gör viktigt att erbjuda dryck så att hon inte blir uttorkad. Tror att det var det som hände tidigare i somras då hon fick frånvaro attacker..att hon fått för lite att dricka ..visst jag vet att hon är sjuk och att hon inte kommer att bli bättre utan snarare sämre och sämre…men jag tror  ändå att de ger henne för lite att dricka..det kan göra vem som helst vimsig och yr i mössan då det är varmt..så då jag är där dricker vi alltid vatten.

Ställde fram ett nytt fint plastglas inköpt på ullared som jag fyllde med kallt bubbligt vatten…hoppas att de förstår vinken…givetvis så kommunicerar vi personalen och jag…de vet att det finns dryck i mammas kylskåp så de ger henne ..det kan jag ha lite koll på då jag ser tomflaskorna på diskbänken hennes.

Igår fick de kräm och mjölk till kvällsmat och macka …det är nog första gången jag tyckte att det var ett passande mål ..kall kräm lät läskande i värmen ..annars tycker jag inte att det är ett bra mål att stå sig på en hel natt ..det blir en  lång nattfasta ..då de inte får frukost före 9 på morgonen..har sagt att de kan ge henne lite till innan de lägger henne …för hua att ligga och vara hungrig ..jag har då svårt att sova om magen kurrar.

Jag oroar mig inte så mycket längre som jag gjorde innan ändå..har fått släppa mycket för att själv inte täras sönder av min omsorg över att mammas ska ha det så bra som möjligt.

Dottern min sa här om dan att jag är snäll som bryr mig om de som har det jobbigt…- mamma du samlar karma ..sa hon du får säkert dubbel karma eftersom du bryr dig om andra mer än dig själv.

Kanske det…

Jag tog ju in tvätten åt hennes pappa ..då han blivit sparkad av hästen och knappt kunde gå..om det nu ger karma ..tror min karma jämnar ut sig ändå…för om man kunde läsa mina tankar ibland så skulle man veta att jag tänker saker som gör att karman sjunker.

Karma är ju resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under hennes livstid.

Visste inte att dottern trodde på karma ..jag tror att man ska göra sitt bästa här i livet…det man ger ger ofta dubbelt tillbaka…orsak får sin bestämda  verkan ..karma.

Kvinnan i familjen som bor ovanför mig samlar nog inte på karma…inte just nu i alla fall…så som hon skriker på sin lille son just nu får mig att hoppa högt i soffan…den lille får rasta sig själv..han springer fram och tillbaka i lägenheten på sina små fötter och det låter så det jordbrinner…stackarn ..ser dem aldrig ute på gården..barn behöver luft och lek både inne och ute…för små barns ben är fulla med spring.

Tror ni på karma?

Annonser

4 svar to "Sover gott om nätterna…"

Skönt när man vaknar och finner att man har sovit gott. Jag sov också hyggligt, lyssnade en stund på ljudboken bara vid halv fyra och somnade sen om. I morse lyssnade jag om på det mesta, hörde detaljerna som jag missat i halvdvalan.

Jag har aldrig funderat på karma. Jag tänker att man ska försöka göra så gott man kan, tänka på andra men även göra sitt liv så behagligt som möjligt. Hjälpa där man kan, men där är jag noga och har alltid varit: jag springer inte ärenden åt andra som de lika gärna kan göra själva. Kan tvååringen hämta något i tredje byrålådan så får hen göra det. Jag tror att man uppfostrar självständiga människor på det sättet.

Våra mammor är vår sorg och vi har mycket gemensamt i det.
Kram

Hm..tycker som du ..att man ska försöka göra sitt allra bästa av livet. Då mår man nog som bäst..och mår man bra sänder man ut bra vibbar..och får på så vis ..bra saker tillbaka.
Förhoppningsvis är det så…
Springer heller inte ärenden åt andra om de lika gärna kan göra det själva…men jag hjälper gärna de som behöver min hjälp ..jag kan ju själv behöva hjälp någon gång och då vet jag att jag kommer vara tacksam om jag får den hjälp jag behöver utan att behöva känna skuld.

Jag är inte dum och självisk..så jag kan även hjälpa mitt X…om det så skulle behövas..det ser jag som en självklarhet fast andra tycker att jag ska låta bli…hoppas att få lite tillbaka..

På jobbet försöker man stötta vårdtagarna att göra det de kan…även om det tar längre tid så är det viktigt att de får göra saker och ting i sin egna takt. En del vill ha mer hjälp än vad de behöver och då får man ändå försöka motivera dem och förklara att det gynnar dem att hålla i så länge de kan själva.
Fast ibland förstår jag att det är bättre att de lägger energin på något annat än att knäppa en skjorta själv i en timme …den energin behöver de istället till att orka sig igenom dagen..så jag brukar faktiskt fråga om de vill ha hjälp med de små knapparna.

Nu skriker mamman ovanpå igen på sin lille son…jisses..jag vill inte lägga mig i deras ..men de hörs ju …så jag kan inte låta bli att bli illa berörd..då barn är inblandade och gråter.
Vi har ju larmat en gång som du säkert minns ..då det var tumult uppe på…den gången var det befogat att ringa på hjälp…om det inte var det så vet jag inte när man ska larma.

Ja du våra situationer är då liknande ..våra mammor är vår stora sorg..att de ska ha det så bra som bara är möjligt är en självklarhet..men inte alltid så självklart att det är så..det vet både du och jag att man måste kämpa för att de ska få ett så värdigt liv som möjligt där på hemmet.

kram

Jag tycker att du tänker helt rätt kring vårdtagarna. De har kämpat och gjort saker hela sitt liv så de ska inte behöva kämpa med knapparna om de inte själva vill. Det är mer slentrianuppassningen jag tänker på, som föräldrar som alltid brer sina tonårsbarns smörgåsar till exempel.

Ditt ex är din dotters far, så det är för mig inte konstigt att du hjälper honom – om det inte blir ensidigt så att du känner dig utnyttjad.

Jag funderar lite på familjen ovanför. Vad skulle hända om du närmade dig mamman? Erbjöd dig att gå ut med barnet en stund? Eller om din dotter gjorde det? Det låter som om mamman är under stark psykisk press och skulle kanske behöva stöd. Men jag förstår om du inte vill lägga dig i.

En trevlig onsdag önskar jag dig!
Kram

Vet inte riktigt hur jag ska närma mig dem bara ..ser ju dem nästan aldrig…vet inte ens om pojken kan svenska..
Det är inte enkelt…man vill ju inte lägga sig i..men kanske kan jag fråga henne om jag möter henne nere i tvättstugan..

Tycker mest synd om barnen som alltid är inne…

Nu ska jag snart till jobbet..och har lite annat att tänka på då. Det är ganska skönt att klä sig i jobbrollen …
Jag vet att jag kommer få oroa mig för dottern istället som ska på festival i Göteborg hela helgen ..med kompisar som jag inte känner alls..usch ja alltid är det något.

kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

augusti 2013
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: