Min nya lilla vrå

3dje advent..helt crazy!

Posted on: 15 december, 2013

Ja det kan man nog säga att det är en liten galen dag…försov mig ..eller jag är ledig opch kan sova hur länge jag vill men inte trodde jag att jag skulle vakna först halv 11..det är helt crazy vad jag sover gott om mornarna nu  på sista tiden. Säkert är det så att jag behöver sömnen..men jag som hade tänkt gå upp lite tidigare idag..så att jag hann med mamma på förmiddagen..för tror ni jag var hos henne igår? Nej då jag beslöt mig för att bara vara hemma och fixa hela dan..såna dagar behöver man ibland ..dagar då man bara är hemma och gör lite av varje.

Hm..skulle varit hos mamma i detta nu…antingen får man hälsa på henne på förmiddagen ..eller så får man gå dit efter tre på eftermiddagen eftersom hon vilar middag tills dess..så idag får jag planera om dagen helt..och gå till mamma på eftermiddagen ..ja så kan det gå då man tror att man ska vakna i tid utan att ställa väckarklockan. För det mesta så vaknar jag ju tidigt av mig själv så jag tänker att då jag är ledig ska jag inte behöva ställa klockan…

Så här är det..att om jag ställer klockan på en viss tid för att jag ska  iväg på något så brukar jag inte sova en blund av rädsla för att jag ska försova mig..helt psyko  egentligen men så brukar det vara ..ligger och kollar på klockan istället för att sova..så har det varit nästan alla gånger jag ska till skolan och hur bra är det då man ska sitta vaken och lära sig nya saker en hel dag? Inte särskilt bra..jag blir lite borta och inte riktigt mig själv då jag sover för lite..

Man blir kanske sån då man jobbar natt ..man brukar ju oftast sova om mornarna ..vet inte hur jag ska jobba bort detta beteende får kanske börja med en lite insomningstablett vid de tillfällen då jag måste sova några timmar för att orka med nästa dags göromål. Fick insomningstabletter då pappa dog för då kunde jag inte sova alls..sorgen gjorde att jag bara grät mig igenom nätterna och då kunde man ju inte sova ..då hjälpte det att ta ett piller så att jag kunde sova några timmar varje natt …jag vart ju sjukskriven i 6 veckor eftersom jag inte fixade att jobba då sorgen var som störst i början..tur var väl det för jag hade inte gjort något bra jobb ..då jag var helt utmattad av både sömnbristen och alla tårar.

Dagar som idag då jag vaknar så här sent är förvånande varje gång..att jag sovit så länge och så skönt är kanske positivt..men hela ens planering går i stöpet och man får tänka om helt ..ok det blir nog bra ändå och jag är ju utvilad och pigg ändå ..så jag kan tänka klart och få ihop dagen  på ett bra vis trots allt ska ni se.

Mamma får ett eftermiddagsbesök istället ..svårare än så blir det inte..vi får åka ut till vårat hus ikväll istället..huset som var tänkt att jag skulle åldras i tillsammans med mannen i mitt liv. ..även där blev det inte som det var tänkt..men det kanske inte var meningen att det skulle vara vi livet ut..eftersom vi nu sitter på varsitt håll ..ensamma.

Hm..det gäller att vårda förhållanden för att de ska få näring och växa sig starka ..så de behöver vatten emellanåt för att inte torka ut och vissna. Att leva i tvåsamhet kräver att man är uppmärksam på den andres behov och att man har friheten att göra saker som tillför livet mening och livskvalite…det är A och O för att man ska kunna blomma ut tillsammans och inte bara bli  knoppar som inte vill slå ut utan som vissnar innan de precis ska till att  bli vackra blommande skapelser som vi är ämnade att vara. Ja det är lätt att sitta här nu och säga ..då det är för sent att få uppleva det man strävat efter hela tiden ..att få ett så behagligt och skönt liv som möjligt tillsammans med den man trodde sig älska.

Det är en sorg det med att ha gått miste om tvåsamheten..jag förstår nu att jag haft dubbel sorg eller trippelsorg samtidigt, ett långt förhållande tar slut, min pappa dör och min mamma är dement…jag känner mig ensam..jag har ingen förälder som jag kan vänd mig till längre ..visst jag har mamma, vi stöttar varandra även om hon inget säger så finns hon där och stöttar på sitt vis..

Det har tagit tid att komma hit där jag är idag..nu kan jag se varför och hur det blivit som det blivit ..så långt har jag kommit i mitt bearbetande..att jag kan se sambanden och knyta ihop händelser i mitt liv och förstå att det påverkat mig både positivt och negativt..

När man är mitt upp i kaoset så  ser man inte och kan inte förklara vad det är som gör att man mår som man mår..man lever bara för att överleva dag för dag ..och har fullt upp med det..som för att skydda sig själv ..avskärmar man sig från allt jobbigt och försöker leva på som vanligt ändå. Det går ett tag ..men man kommer inte undan..saker och ting kommer upp till ytan tids nog då man orkar ta tag i dem.

Jag har kommit en bra bit på vägen mot min till tänkta framtid …man vaknar liksom upp och sanningen går upp för en..och man förstår precis var.. när… hur…allt gick till.

Jag är fortfarande i ett återhämtningstillstånd…i en tid då jag tar igen mig och samlar krafter..för jag har slösat med mina krafter på saker som jag då trodde var viktiga ..men som är helt oviktiga nu…det tar tid ..att komma igen..då man slösat alldeles för länge med sina resurser..minst lika länge om inte längre tar det att få tillbaka kraften.

Kanske är det därför jag ibland sover över tiden…och ibland inte sover alls.

Allt har ett samband så mycket vet jag ..att allt hänger ihop…ingen särskilt utvald händelse av alla händelser kan ensam orsaka kaos..så man kan inte säga att det var just den händelsen som var den felande länken …man kan inte skylla på en enda lite sak och säga ..om inte det hänt så skulle det inte blivit så..om du gjort si eller så istället ..det hjälper inte att älta orsaker..

Visst hade man kunnat göra annorlunda..men då hade jag inte varit den jag är idag..

SES!

 

 

 

 

Annonser

4 svar to "3dje advent..helt crazy!"

Att jobba natt kan få vem som helst att bli snurrig! Jag gjorde det i 25 år – och se på mej nu: ett näst intill fysiskt å psykiskt vrak. Så många år efter jag slutade..

😉

Kao

Jag hoppas att jag kan fortsätta jobba natt lite till för det passar mig bäst just nu ..Men inser att jag kanske ska se mig om efter något annat framöver. Jag tror och hoppas att skolan öppnar någon dörr så att jag kan komma vidare även som undersköterska.
Jag har redan fått jobberbjudande ..men på annan ort..så jag avvaktar eftersom jag inte vill pendla till mitt jobb, Nu bor jag så att jag kan gå til jobbet.
Hm..tror du att nattjobb påverkar en så? …att man blir ett vrak till slut? Jag vill inte tro det..för jag trivs med att vaka…men visst påverkar det en ..man kan inte vara lika social som man vill och man blir helt asocial emellanåt…så det tar på krafterna att vaka..humöret svänger ..och man är ibland görtrött hela tiden. Men det är lugnt jag lever ju själv så jag stör ingen annan än dottern..men hon sover mest hela dagarna hon med ..

Ottokram

Jag trivdes också jättebra hela tiden. Problemen kom de sista 10 åren. Om jag inte somnade senast 9 på morgonen var risken stor att jag inte kunde sova på hela dagen sen och var tvungen att ringa mej sjuk pga sömnbrist. Man kan ju inte vara vaken hur många timmar i sträck som helst, utan att man blir helt snurrig.

Kaoskram

Hm så kan man ju inte ha det..Jag somnar oftast direkt då jag lägger mig efter en jobbnatt..men visst ibland är det svårare och då får jag läsa mig trött innan jag kommer till ro.
Sömnen är ju viktig..man kan inte fortsätta jobba natt om man inte kan sova.
Jag har svårt ibland att sova då jag är ledig om jag måste gå upp tidigt på morgonen och har en tid att passa..det är jobbigt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

december 2013
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: