Min nya lilla vrå

Båtliv i vår lilla vrå på land.

Posted on: 23 februari, 2015

Första semesterdagen och jag vaknar redan halv 7. Härligt här ska has semester!

Börjar den med att läsa bloggar och bokar in några gympapass så att jag har lite att rätta mig efter denna första semestervecka. Kommer inte ha sysselsättningsproblem det vet jag för det är redan inbokat en hel del. Så vad jag vet nu är det bara helgen som  jag är helt ledig och obokad…i alla fall denna första semesterveckan.

Semester förknippar jag med frihet att göra vad jag vill..att kunna ta dagen som den kommer och inget särskilt göra utan göra det som faller en in. Så det är lite tråkigt och ganska typiskt att min första vecka redan är fullbokad. För så är det ofta ..att man har för mycket att göra och bara för att man tar ut lite semester så försvinner inte det man bör göra. Så nästa vecka …då minsann har jag inget inbokat vad jag vet i alla fall. Jag önskar mig en blank vecka…med tomma sidor att fylla med vad jag vill eller ingenting alls.

Skolan börjar ju för mig denna semestervecka på fredag så jag behöver fixa ett nytt anteckningsblock…lite bly och kanske en färgpenna att skriva med då jag ska lära mig mer om handledning. Handledning för mig är inte en massa metoder/modeller utan då jag handleder någon försöker jag först läsa in personen som jag ska ha vid min sida och utgå ifrån vad den redan kan..det gäller att vara lyhörd. Jag tänker inte på vilken modell jag ska använda mig av utan det ger sig av sig själv lite hur jag gör. Jag går på känn kan man nog säga och jag som handledare är nog ganska så avslappnad.

Jag läste ju handledning i min Usk utbildning för inte så många år sedan och jag vet inte om jag har haft så mycket nytta av kursen men det har jag säkert haft undermedvetet. Så det ska bli spännande ändå att repetera kunskapen jag tror mig ha..repetition är bra för då reflekterar man över vad man kan, hur man gör och hur man ska gå vidare.

Men nu ska jag ha semester …och jag får väl i tanken tänka mig att jag är någon annanstans för jag är ju på hemmaplan och semestrar ..mina bästa semestrar har jag haft till sjöss..då vi varje sommar var på båtsemester i Västerviks skärgård på motorbåten Fri-da. Fria dagar till havs, kajkande runt bland kobbar och skär det är frihet det. Att varje dag vakna till vatten som kluckar mot skrovet och veta att idag är det en ny dag att fylla med frihet, det är riktig semester det ..semestrar som jag minns nu som de bästa jag haft.

Varje dag är fylld av äventyr ..nya platser att upptäcka då man är på sjön spelar väder och vind en stor roll, för man rättar sig efter vinden. Vinden som kan vända när som på dygnet och kan tvinga en upp mitt i natten för att plötsligt kasta loss och hitta en ny plats att lägga till på. Ibland har man fått lägga sig för ankare på svaj i lä då man ingen annan plats funnit i nattsvarta natten. Varje dag nästan vaknar man med nya utsikter och vyer. Det är det som är så befriande och härligt med att vara på sjön. För ingen dag behöver vara den andra lik. Ingen dag går bara på rutin och inget är självklart att man ska göra eftersom det är naturen som avgör vart man styr och lägger till.

Jag kan sakna denna frihetskänsla som båtlivet ger en …den enkla livsstilen på liten yta är befriande då man bara har tomma dagar framför sig och inte behöver passa tider, vara utan klockan och slippa tänka på tider och bara låta tiden finnas där i bakgrunden..utan att behöva kolla på klockan hela tiden som man gör om man är landkrabba. Man hinner med hur mycket som helst till havs och ändå så gör man inget särskilt. Klarar man av att samsas och  vara tillsammans på så liten yta som det är att leva på en båt där man har lite ägodelar och lever enkelt men ändå är så otroligt rik för man får uppleva så mycket annat ..bara att få vara nära varandra och umgås är ju fantastiskt.

DSC_1700 - Kopia

Erfarenheten och att ha fått möjligheten att vara varje sommar på båtsemester tar jag nu med mig då det nu är många år sedan jag levde båtliv att prylar gör en inte lyckligare tvärtom tynger de ner en och håller en fast på ett och samma ställe.

Nu när jag försöker att bygga upp en ny tillvaro, ensam med min nu vuxna dotter som inte riktigt vet vad hon ska göra med sitt liv..så lever vi åter  som på båten, på liten yta här i vår lilla vrå..som vi kallar lägenheten vi bor i. Här ska vi samsas och leva ihop ett tag till i alla fall och jag överväger varje inköp hit noga för jag vill inte äga en massa onödiga möbler och prylar igen. Kanske är det för att jag om jag vill ska kunna flytta på mig återigen på enklaste sätt .. för om jag äger för mycket blir det svårare att bryta upp igen.

Erfarenheten till sjöss har givit mig tankar som jag kanske inte haft om jag inte levt båtlivet varje sommar..fast det vet jag ju inte..mina tankar om att leva i frihet på något vis har nog alltid funnits hos mig. Kanske har det med integritet att göra att jag själv ska kunna styra och bestämma över mitt väl och leverne..kanske det..men jag har upptäckt under resans gång att jag är en ganska enkel person som inte behöver så mycket för att kunna känna livsglädje och lycka. För det är ju inte i ägodelar och status som man räknas..hur roligt har de som skuldsätter sig för att bo så fint som möjligt och för att kunna glänsa utåt med ett hem som de knappt har råd att vara i för att de måste jobba full tid för att få det att gå ihop?

Då bor jag hellre i en enkel boning och har råd med att leva livet istället.

Så tänker jag ..och jag njuter av att finnas och av att ha tid med att göra saker som gör livet värt att leva.

Den frihet man har till sjöss har jag även känt på land ..då till häst..i sadeln har jag suttit på min häst och vi har tagit oss fram på stigar i skogen eller i full galopp på en raksträcka på en grusväg. Med vinden vinandes omkring oss har vi travat fram och upptäckt nya små stigar att ta sig fram på där man annars inte hade gått till fots..

När jag tänker efter så har jag haft mycket frihet i mitt liv..att få vara nära naturen till häst eller på båten till havs är en riktigt  mäktig känsla ..som inte går upp mot något annat …visst alla mina barn och barnbarn skänker mig en massa glädje de oxå förstås..och de gör att jag får möjlighet att upptäcka allt på nytt igen.

DSC_0459

Jag trivs bäst i öppna landskap…här på Gotland med  vidunderliga vyer ..ja jag trivs bäst nära vatten..så ett litet hus vid havet önskas 🙂

SES!

 

 

 

Annonser

2 svar to "Båtliv i vår lilla vrå på land."

Du har både haft båtsemestrar och hästar som du ridit på, båda delarna gav dig stor frihetskänsla. Ändå verkar det som om du klarar bra att vara utan dem. Var sak har sin tid, du kanske hittar något annat som ger dig samma känsla av lycka och frihet.
Kram

Ja jag har haft ett bra liv ,med mycket frihet..nu har jag en annan sorts frihet..självvald ensamhet. I början var det svårt att vara utan egen häst..men jag fick ju äran att ta hand om dotterns ponnysar så helt utan hästeriet vart jag ju inte. Båtlivet har jag varit utan sedan -08 vi la aldrig mer i den då dottern började tävla mer intensivt på sina hästar. Synd för den friheten det gav saknade jag än mer än stallet och hästarna.
Fotograferingen har jag ju kvar även om jag numera bara har en liten kompaktkamera så skänker den hobbyn mig mycket frihet.
Allt har sin tid och nu får jag finna nya vägar att gå..jag vänjer mig mer och mer vid min nyvunna frihet.
kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

februari 2015
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: