Min nya lilla vrå

Törnrosa…. en prinsessas öde

Posted on: 10 mars, 2015

DSC_4485

 

Jag är lite insnöad på Angelina Jolie just nu..såg hennes version av The sleeping Beauty igårkväll igen..Maleficent. Hade inget annat för mig efter att jag tränat ett spinningpass och städat ut alla katthår. Nu äntligen har lilla Majsan fått komma hem till friheten igen..hon vart så glad att hon sprang ut direkt då hon släpptes ut ur bilen. En ute katt är en utekatt och försök inte att inbilla mig att det går göra innekatter av dem för det går inte.

Om jag får bestämma så ska hon inte behöva komma hit in till stan fler gånger. Jag ska stoppa det det lovar jag ..för allas skull ..vi har ju inte kunnat ha öppet någonstans så lägenheten har känts som ett fängelse även för oss människor. Jag har varit orolig över att hon skulle smita ut och inte hitta tillbaka igen ..då mitt hem inte är särskilt kattsäkert. En fönsterlampa har Majsan rivit ner och glödlampan gick sönder som tur är klarade sig nog själva lampfoten ..om inte så märker vi det ni vi sätter i en ny glödlampa igen. 4 dygn som kattägare igen ..fick mig att nysa och snörvla..men jag saknar henne ändå nu när hon inte är hos oss längre ..det är tomt och att inte bli mött i dörren längre är lite tråkigt. Men jag vet att hon har det bättre där hon är van att bo..på landet.

Mitt intresse för Angelina beror på att jag läser en bok om henne ..och jag ska se fler filmer där hon medverkar i..ska låna ”I samlarens spår” av min arbetskollega den har jag sett för länge sedan men den är värd att se igen..jag har bara ett svagt minne av filmen så det ska bli spännande att se den igen.

Man kan ju följa hennes liv i media..läsa allt som skrivs om henne  och Brad Pitt, om alla barnen de egna och de adopterade..ja de är en brokig familj. Det har egentligen inte intresserat mig alls innan men nu då jag läser boken så är det mer intressant än innan. Om det som står däri är sant så förstår man att hon inte haft en så bra barndom..fast det beror ju på vad man jämför med ..hon har haft det bättre än många andra barn då hon inte behövt växa upp i fattigdom..fast det  är nog än värre att bli övergiven av sina föräldrar och hamna emellan dem, deras svek bitterhet och anklagelser. Barn behöver känna trygghet och få massor med kärlek då de är små..för att ha en bra grund att stå på fortsättningsvis i livet. Angelina må ha kända föräldrar men vad hjälper det då de inte är närvarande ..ett tag så såg hon mest barnskötare som skötte om henne mestadels och brodern som bodde hos pappan träffade hon knappt alls. Hon blev undanskuffad av både sin mor och far …fast modern har ändå funnits där och försökt  uppfostra henne ..men hennes fria uppfostran kanske inte var det allra bästa sättet att fostra på..

Att Angelina redan i tidiga år började testa gränser kan man lätt förstå varför…hon hade ju inga gränser med sig hemifrån. Som 14 åring fick hon flytta ihop med sin kille och bytte sovrum och säng med  mamman. Oj då men mamman trodde att hon lättare skulle kunna hålla ett öga på henne då hon tillät dem bo hos henne. Konstigt!..men hon var ju ensam med en mer än bångstyrig tonåring så hon ville väl att de skulle komma varandra närmare genom sitt tillåtande sätt.

Det hjälpte föga för att tygla Angelina Jolie…det hade inte hjälpt någon tonåring heller att ha en så tillåtande förälder att alla gränser helt suddas ut kan inte vara bra ..det tror jag inte utan det kan få helt motsatta följder om det vill sig riktigt  illa.

Hon började skära sig, svälta sig och droga för att få bort ångesten hon bar på..för det vet man ju att smärtan man orsakar sig själv lindrar den själsliga ångesten man bär inom sig ..i alla fall för ett tag.

Mina barn är skilsmässobarn ..och det är intressant att läsa om andra som oxå har upplevt skilsmässa och se hur de funnit lösningar för att komma vidare …det är inget vidare bra alls emellanåt…men man gör så gott man kan ja man gör sitt allra yttersta för det mesta för man älskar ju sina barn mer än något annat. Barnen kommer alltid i första hand och man kan inte ge dem nog av kärlek utan man ger dem så mycket man bara kan. Nästan så man förintar sig själv emellanåt och det är ju inte så bra. Men så gör man …för man vill sina barns bästa. Det är inget konstigt med det.

Angelinas mamma blev ju sviken av sin man Jon Voight då hon var gravid och hon vart väl oförmögen att ta hand om sin dotter ..eftersom hon inte tog hand om henne då hon vart liten utan lät barnsköterskor sköta henne. Mamman är ju av stor betydelse för små bebisar ..att få vara nära sin moder är ju det mest viktiga och elementära för att kunna känna trygghet. Den tryggheten fick inte Angelina..hennes pappa fanns där men inte tillräckligt mycket pga det infekterade förhållandet mellan hennes föräldrar. Men han har alltid funnits i bakgrunden …trots sveket mot familjen så har han funnit med på avstånd.

Komplicerat värre..jag vet hur svårt det kan vara … hur svårt det kan vara att finna på bästa möjliga lösning för att inte förgöra varandra helt och inte förstöra för sina barn. Ibland så lyckas man ibland inte…för man är ju inte mer än människa. Helt ensam utan stöd ska man klara sig ..det har jag erfarit..det är ett stort ansvar man har som förälder och är man dessutom ensam så kan ansvaret bli en övermäktigt. Jag fick ätstörningar…och prestationsångest…att äta var det enda jag kunde göra utan större krav på mig själv och det enda sätt jag kunde tillåta mig släppa på kontrollen lite  utan att behöva ta särskilt stort ansvar över. Då jag åt släppte min prestationsångest för stunden …det låter hur märkligt som helst..men så var det i många år. Jag åt i min ensamhet om kvällarna och botade min ångest själv för ett tag. För jag fann ingen annan utväg ..ingen annan hjälp fanns då..eller jag visste ju inte att jag dövade mina känslor då jag åt ..det insåg jag långt långt efteråt.  När man är mitt i något så märker man inget särskilt konstigt ej heller ser man att det kan vara galet att man gör som man gör.

Har man höga krav på sig själv och för mycket ansvar på sina axlar alldeles övermäktiga mycket ansvar så är det ganska så lätt att räkna ut att man kan få problem med sin prestationsförmåga för jag kunde aldrig tillåta sig att slappna av riktigt..jag levde med ständigt påslag av misstänksamhet och beskyddarinstinkt och tillslut så blev det väl överslag på något vis av allt ansvarstagande som man borde varit två om. Om  mannen hade varit lite mer stabil..och inte så labil i sitt sätt att vara och inte så kontrollerande och nedtryckande så hade det underlättat men det gav än mer ansvarstagande och stresspåslag att det egentligen vart helt omöjligt att kunna leva någorlunda normalt.

Fast det blev vårat normaltillstånd..vår verklighet att förhålla sig till och finna mening och sammanhang i..det gick men inte mycket mer.

Idag finns allt detta lång långt bort men ändå så förföljer det mig för jag har allt detta inom mig. Så det har format mig till den jag är idag…jag vet inte hur jag hade varit om jag inte behövt uppleva allt jag upplevt i livet och det finns ingen mening med att ens försöka tänka sig hur det hade varit om det inte skett. Jag är den jag är idag och skulle inte varit den jag är idag så jag känner ändå tacksamhet över vad jag fått uppleva. Det låter märkligare än märkligast men så är det.

Alla dessa tankar kom till mig nu då jag läser om Angelina Jolies livsöde…där svek, misstro, tillit och kärlek är några av ingredienserna.

SES!

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

mars 2015
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: