Min nya lilla vrå

Kärleken är störst av allt…

Posted on: 24 mars, 2015

Ok..nu har man då inget val längre utan måste använda den nya layouten på denna sida..jag som velat ha kvar det gamla vanliga trygga för att jag känt mig mer hemma med den. Nu finner jag inget annat val än att försöka känna mig trygg här inne oxå..men det är lite förvirrande  eller mycket förvirrande och annorlunda bara att ha listan på vänster sida med etiketter stör mig …men nu har jag inget annat val så det får gå ändå. Jag är vanemänniska ut i fingerspetsarna när det gäller vissa saker andra saker bryr jag mig mindre om hur de är. Min blogg vill jag ha på ett visst vis för enkelhetens skull.

Men vi lever i en värld där mycket förändras och det kan vara tvära kast minst sagt så vad gör en liten förändring på bloggen egentligen..ingenting.

Idag är jag Redy to take off..ska vara på resande fot hela dagen..ska följa med dottern och hennes pappa till Stockholm denna tisdag. Jag gör dem sällskap för att jag tror att det kan lätta på stämningen i bilen ..ja göra den lite mer avspänt och ledigt. Vi som färdats ihop så många gånger förr borde kunna färdas ihop nu med även om omständigheterna gjort oss mer långt ifrån varandra..vi lever ju inte ihop sedan några år tillbaka. Dottern vill att jag ska hänga med så jag är med för hennes skull..hon ska på en spelning i Fryshuset ikväll så jag kommer att få hänga med mitt X ensam under tiden. Det är inget som oroar mig nämnvärt..men visst är det lite knepigt att finna på samtalsämnen ..fast vi borde ha en hel del att tala om ..som vi inte rett ut då det var ganska så kaosartat då vi gick åt var sitt håll.

Kanske kan vi komma varandra så nära igen att vi kan reda ut det vi behöver reda i. Om inte så får det vara ..men någon gång borde vi faktiskt riva upp lite gammalt och damma av skiten för att kunna ta oss vidare.

Nog sagt om det ..i detta forum vill jag inte ta upp privata angelägenheter som rör mina närmaste..så mycket respekt för de inblandade har jag att jag inser att det inte är till någons nytta att skriva om här inne.

Jag ska i alla fall åka till Stockholm denna tisdag..för dotterns skull. Det är vår dotter och vi bör kunna stötta henne tillsammans som förr..även om hon numera är stor nog att klara sig själv så ska vi finnas där. Hon är ju vårat kärleksbarn…vi har skapat henne och format henne under hennes uppväxt till den hon nu är. Vi är skyldiga henna att alltid finnas där för henne den skyldigheten har man då man skaffat barn till världen. Att finnas där för dem så länge man finns. Jag vet att mina barn klarar sig själva ..men jag finns där ändå om de vill.

Mamma är man till livets ände, hur man än bär sig åt så är man förälder livet ut. Man försöker att vara en bra förälder och man vill vara en så bra förebild som möjligt..fast det kan vara svårt för ibland så mäktar man inte med att vara den bästa förebild som man önskar för omständigheter man inte kan styra över kommer emellan.

Man är ju inte mer än människa.

Jag har ändå trots allt ett bra förhållande till alla mina barn och barnbarn…fast på olika sätt..ingen är den andra lik..alla är unika varelser var och en för sig..

Man tycker sig behandla alla lika men ändå så blir de så olika och upplever saker på helt olikt vis..fastän man fostrat någorlunda lika så kan det uppfattas på så många olika sätt.Helt klart därför att vi är olika ..vi upplever världen med egna ögon och tolkar den på eget vis. Det är ganska så egendomligt egentligen fast ändå inte.

Man får bemöta alla med respekt ändå och försöka anpassa sig utefter varje persons behov och göra det allra bästa för varje litet barn. En del kräver mer av en andra mindre men alla behöver de samma bekräftelse ändå på att de finns.

Ja inte är det enkelt alltid..men man har kärlek nog inom sig så det räcker åt alla. Vet att jag tänkte då jag väntade mitt andra barn att hur ska nu min kärlek räcka till två? Men se kärlek blir ju bara större ju mer man ger..så det var inga svårigheter alls att ge dem lika mycket var.

Nu har jag 3 barn och 5 barnbarn och kärleken räcker till alla så nog blir kärleken större ju mer man ger.

”Störst av allt är kärleken”

Världen behöver mer kärleken…det kan man lätt konstatera då man ser allt elände som pågår på många håll på vårat jordklot. Jag fattar inte varför man måste kriga och förstöra för varandra…man har tappat respekten helt för mänskligheten och vill bara ha makt..vad ska de göra sen med den makten som de försöker inta? Ja vad ska de med den makten till då de fått den? Jag tror inte att makt gör en mer kärleksfull ..nej de blir än mer äregiriga och beryktade  och vill ha än mer makt. Deras missbruk av makten leder till ett vanstyre av det de vill härska över. Det är inget bra sätt att styra ett land eller en värld på…våld föder våld. Ja vad man än säger så kan man inte bemöta dessa välden med annat, för de har ingen respekt kvar utan ser i blindo ..på att erövra mer och mer.

Hur kom jag in på detta nu då?

De som krigar och härjar och sprider skräck hos andra människor har oxå varit små och varit älskade av sina föräldrar..

Får släppa dessa tankar nu för jag kan ändå inte förstå hur det kan bli som det blir..att människor kan bli så förblindade av hat att de ger sig ut i krig.

Det ska jag ha i mina tankar denna dag då vi 3 ska ut på en dagstur..vi 3 borde väl ändå kunna samsas…eller?
Att  3 personer inte kan dra jämt det är illa nog… men så svårt kan det vara ..skuld, svek och hållhakar kan ställa till det fullt tillräckligt för att hatiska tankar ska kunna gro.

Det är svårt att fatta att kärlek och hat kan gå hand i hand.

”Varken om kärlek eller hat kan en människa veta något i förväg.”

Bibeln.

Annonser

5 svar to "Kärleken är störst av allt…"

Hoppas att dagen går bra och att ni kanske kan reda lite i oredan medan ni väntar på dottern. Jag får besök av min syster och hennes man, vi bjuder på mat och går på konsert.
Ha det gott!
Kram

Så mycket utrett blev det nu inte ..men vi kunde umgås och fördrev tiden ihop där några timmar,..det var över förväntan trevligt.
Det kan lätt bli en lite mysko känsla att behöva tillbringa tid tillsammans ..men det vart det inte.
Hoppas att ni fick en trevlig dag ihop..och att er konsertupplevelse blev bra. Vad lyssnade ni på?
Ha de bra !
kram

Ja, ”störst av allt är kärleken”. Har du läst det fullständiga bibelordet? Första Korintierbrevet kapital 13, Nya Testamentet. Det är mäktigt!

https://www.bible.com/sv/bible/160/1co.13.sfb98

Verkligen stort och mäktigt ❤ ..tack Kao för att du delade det bibelordet

Tycker det bibelordet är bland det finaste jag läst… Och mot slutet – ”såsom i en spegel”…..”då ska du möta (dej själv) ansikte mot ansikte”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

mars 2015
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: