Min nya lilla vrå

Mitt i prick

Posted on: 12 juli, 2015

Ja igår hade vi i alla fall tur med vädret ändå ..vaknade och solen lös in bakom rullgardinen och tänk att då passade vi på att åka till äventyrsbadet. Vi kunde sola och bada i familjebassängen där barnen bottnar och kan åka kana och leka runt med de flytande leksakerna.

SAM_3671

SAM_3658

SAM_3650

Där är det bra för barn som inte kan simma att vara man behöver ändå ha bra koll på dem och det hade vi så en vuxen var hela tiden med dem i bassängen. Visst lockade inomhusbassängerna med äventyret lite mer men vi var ute nästan hela vistelsen där på badet för inomhus kan man ju vara resten av året. Barnen tjatade på men vi gjorde en deal till sist att sista timmen skulle vi vara inomhus även om vi vuxna hellre ville vara utomhus så bestämde vi att det fick bli äventyr innan vi skulle bege oss hemåt.

Så blev alla nöjda och glada till sist..avslutade baddagen med varsin valfri glass..min första kulglass-trut för i år. Så himla bra ..även om en liten person hade svårt för att välja så blev vi alla helnöjda till slut. Saltlakrits och kokos smakar ljuvligt ihop 🙂

På måndag börjar två av mina barnbarn på fritids igen ..så himla tråkigt barn behöver vara fria från tidiga mornar hela sommarlovet..men föräldrar behöver jobba oxå så så får det bli. Kanske blir det ändå bra för de tetas och retas en hel del och det blir påfrestande för alla runt ikring..men jag tycker ändå att barn ska få vara lediga hela sommaren för det behöver de ..speciellt om man måste gå upp vid halv 6 varje morgon resterande del av året.

Det kan hända att jag som snäll mormor låter dem vara hos mig någon natt ..men jag bor trångt så jag kan inte ha 2 nattgäster samtidigt..så de får turas om att vara här..jag behöver oxå få vara ensam lite på min semester och tänka lite på mig själv..så inatt har jag inte haft någon liten nattgäst här ..fast i dag kommer nästa lilla nattgäst hit..någon rättvisa måste det vara ..då man har några små barnbarn som vill turas om att vara med mig.

Rättvist ska det vara det håller de små stenhårt på..att det ska vara lika för alla ..så jag kommer inte undan ..utan måste vara rättvis på millimetern..så noga är det faktiskt. Det minns jag även från då jag var mindre ..vi var 4 syskon som kom i tät följd inom 7 år så det kan inte ha varit lätt att få till rättvisan. Jag som var äldst fick ofta låta mina mindre syskon gå före ..för jag var ju äldst och klokast då i alla fall 🙂 Mina föräldrar måste haft tålamod så det räckte och blev över för vi kivades mestadels av dygnet om vem som fick mest eller minst.

Undrar egentligen varför det måste vara så rättvist hela tiden..vi mätte upp dricka i glasen och det var tvunget att vara precis lika mycket i dem ..annars så fick vi hälla om eller ut lite av den goda läsken. På min tid köptes det inte så mycket läsk vi fick  dela en liter på 4 kanske var det därför vi kivades så om millimeterna. Det var dessutom bara på helgen som vi fick läskedryck..nuförtiden dricks det läsk oftare.

Tider förändras allt är föränderligt..tänk bara på all teknik som mobiltelefoner och datorer …det fanns inte då jag var liten ..hahaha det låter som om jag växte upp på stenåldern 🙂

Vi såg inte lika mycket på film son dagens barn gör ..tecknat såg vi på julafton typ 🙂 nu matas barnen med det ena än det andra så tecknade filmer är vardagsmat nuförtiden. Vi gick på bio kanske 2 ggr om året ..nu har man hemmabio istället varje dag.

Vi fick använda oss av vår fantasi mer och var ute och lekte mest hela dagarna..så visst är det annorlunda för dagens små..de har större frihet och mer att välja på så på ett vis har de det mer förspänt men jag tror inte att de har det bättre för det snarare lite svårare då utbudet är så stort att det kan bli förvirrande och för mycket att välja på.

Dagens barn har svårare att göra ingenting..det måste hända saker hela tiden..och man måste vara påhittig som förälder då man ska underhålla dem..

Vi var ute och lekte oss trötta dagarna i ända..jag upplever att det var mer barn ute förr och vi hade för det mesta alltid någon att vara med vi spelade brännboll, hoppade rep, twist och andra lekar där många kunde vara med. Det var inte som nu att man var tvungen att bestämma med någon kompis dagar i förväg för att få vara tillsammans ..vi barn fanns där och vi lekte med dem som var hemma eller de som var ute. Idag har barn svårare för att vara med fler i grupp ..så upplever jag det..och det är stressande att behöva bestämma dagar i förväg vem man ska vara med.

På min yngsta dotter märkte jag att det höll på att förändras i barnvärlden..där bestämde föräldrar veckor framåt vem deras barn skulle vara med och då kunde ingen annan vara med för då skulle minsann bara de två vara ihop. Jag är uppvuxen med att alla ska få vara med och att ingen ska behöva vara ensam och utanför..så det var svårt för mig att förstå varför inte alla barn kunde få vara med..

Vi planerade inte i detalj våra veckor för vi ville kunna vara spontana i vår vardag, vi gick ju på schema då vi jobbade och ville kunna ta dagarna lite som de kom då vi var lediga ..men se det gick inte att göra så då var alla barn redan upptagna med att vara med en den ena en den andra.

Vi hade ju dessutom stallet och hästarna att ta hand om ..och även i stallet blev det så till slut att man var tvungen att bestämma vem man skulle rida med dagar innan för annars fick inte dottern vara med. Stallkompisar har man ju för att man ska kunna rida ut ihop med men se det förändrades även där ..det var tur att jag hade häst och kunde rida ihop med dottern de gånger som hon blev utanför. Jag fattar inte att föräldrar tillåter sina barn att välja bort vissa kompisar före andra..visst jag förstår att man måste få ha bästisar ..men i vissa sammanhang bör man låta fler få vara med.

Det kan bli rena rama mobbningen annars..jag vet..jag har sett och har upplevt det med egna ögon som andra föräldrarna bara blundat för och stirrat sig blinda på bara för att skydda sina egna små gullungar.

Vi har t.om varit med om vuxna som utsatt vårt barn för rena rama trakasserierna..helt öppet inför alla har de visat sina sämsta sidor..inför barnen som tvingats välja efter sina föräldrars vilja ..att välja bort en bästa kompis..och istället tvingas att leka i smyg så att deras föräldrar inte ser att de är tillsammans. Detta är sant..det har hänt vår dotter då hon gick på mellanstadiet..inte konstigt att hon tappade tron på vuxna människor.

Vi fick ständigt peppa henne och påminna henne om att det inte var hennes fel att de vuxna betedde sig så konstigt..att vuxna människor gör så medvetet är svårt att förstå för ett litet barn..det går inte att förklara heller varför de gör som de gör..då det är ett helt förkastligt beteende.

Man uppfostrar sina barn till att bli så bra människa som möjligt och man ger dem värderingar och möjligheter att utvecklas i livet till dem de vill vara ..man stöttar sina barn i allt de gör, även om det kanske inte alltid är bra grejer de gör så stöttar man ändå och försöker att leda dem på rätt väg. Att vissa vuxna sen gör precis tvärtemot vad man bör göra är svårt att tackla och förklara ..fast de vet kanske inte bättre brukar jag tänka och så  hoppas jag ändå att de gör sitt yttersta ..för de kan kanske inte bättre än så.

För man kan inte göra mer än sitt allra bästa ..ändå kan det bli helt fel.

SES!

 

 

Annonser

2 svar to "Mitt i prick"

Så härligt med bad! Undrar när jag badade i en pol senast?

Ja, nog var vi ute mer förr och lekte spontant i de gäng som uppstod. Man gick inte in förrän man skulle sova.

Ja jättehärligt speciellt om det är för kallt att bada i vättern.
Vi hade en härlig dag där på badet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

juli 2015
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: