Min nya lilla vrå

Stark men skör

Posted on: 1 oktober, 2015

Min långledighet är snart till ända vart tog alla lediga dagar vägen månntro?

Så är det ofta då man ser fram mot att vara ledig att dagarna försvinner fort och så är man oledig snabbare än man kunde ana 🙂

Men lite har jag ändå gjort..fast långt ifrån allt jag ville fått undanstökat..äsch jag tar det ändå med ro..saker och ting går inte ifrån en och så länge man gör saker som man vill göra så gör det inte så mycket att saker blir eller förblir ogjorda.

Jag prokrastinerar ..det är jag fullt medveten om och det kan bli jobbigt om jag inte tar tag i det jag måste ha gjort om jag väntar in i det sista med att göra det. Då kan det bli lite tjorvigt i slutänden..men då det är gjort så är det en otrolig lättnad man känner ..så varför skjuta upp göromål intill de sista skälvande minuterna? Det kan jag inte redogöra för varför för jag gör det om och om igen..hela tiden!

Det vore ju bättre att ta tag i saker och ting direkt..eller hur?

Det känns lite motigt motigare än motigast att få vissa saker gjorda..som tex att gå och kolla på vitvaror..det är så himla tråkigt så jag skjuter det på framtiden ..men så tänker jag att vad skönt det vore med en diskmaskin då jag ser diskberget varje morgon fylla diskbänken. Ja det vore en lättnad att kunna ställa ner disk bakom en lucka och slippa se den och slippa ödsla tid vid diskvasken varje dag flera gånger..då kan man ju ägna sig åt roligare ting..det inser jag så det får nog bli en vända till vitvarubutiken..jag har tänkt mig dit bra länge nu..och att jag skulle jämföra paketpriser lite ..eller så bara slår jag till i första bästa butik så är det gjort. Visst jag måste ju till banken oxå och fixa lånet som min bankman lovat mig..jag får lite smått panik på att jag ska skuldsätta mig än mer..men det är ett måste bara om jag ska bo kvar här.

Kollade runt lite på hemnet och fick inspiration…och samtidigt så inser jag att så mycket behövs göras i mitt lilla bo..men jag har bestämt mig för att inte göra för mycket utan bara fixa till det och göra det lite bekvämare att vara här…jag behöver inte det senaste och en massa ägodelar för de håller fast en på något underligt vis ..och jag känner mig friare då jag  äger mindre. Det låter säkert ännu underligare kanske har jag blivit underligare hela jag under processen som jag genomgår. Så kanske det är ..jag är förändrad helt klart så är jag inte som innan allt elände började..

Det var jag som startade allt det var jag som bröt upp och det var jag jag jag jag som ville ha förändring och det fick jag minsann. Det fick vi alla på kuppen ..för det påverkade oss alla på olika vis..att jag inte längre kunde vara som jag varit innan..fast jag är fortfarande jag fast i ett annat läge bara.

Jag är tålmodig minst sagt..uthållig och både stark och skör på samma gång..jag är en starksköring det kan man faktiskt vara på en och samma gång ..fast det låter lite schizofrent det kan jag medge..men vi människor är som kameleonter, vi är anpassningsbara och byter kan ske både färg och åsikter flera gånger om under vår tid här på jorden.

Vissa svänger mer än andra ..andra svänger ingenting eller mycket litet.

Det är det som är själva livet..det går inte alltid som på räls och heller inte mot bestämt mål. Ibland irrar man runt hit och dit utan att veta exakt vart man ska ..det är både förvirrande och blandat med förtjusning för inte vet man riktigt vart det bär av.

Jag vill egentligen ha det ordnat och fixat ..men går inte det så får man inställa sig på att det är så här det är nu och det man ändå inte kan förändra särskilt mycket på får vara som det är ..för annars suger det ur en all energi som man behöver åt annat.

Jag kan inte ödsla tid på sådant som inget går att göra åt..så det får vara..fast ibland så far tankarna iväg ..och bara om jag hade det eller det så skulle jag vara mer tillfreds ..tror jag..jag vet inte om det blir så så det är väldans dumdristigt att låta tankarna fara runt på det där viset.

Jag är här och nu…gårdagen den är borta och morgondagen är inte här ännu..så det är bäst att vara i nuet och ta tag i den och göra det bästa.

Ta vara på det som naturen ger..

SAM_4243 (427x640)

Vara med de små barnen..

SAM_4273 (427x640)

..för de växer fort upp och blir stora ..och så vips så är de utflugna..

SAM_4277 (427x640)

Jag har 5 barnbarn ..så jag har ganska så fullt upp om jag vill..och det vill jag..denna ledighet har jag träffat dem alla..inte samtidigt men båda barnkullarna har jag umgåtts med var för sig..det hann jag inte med i mitt förra liv..som krävde så mycket annat av mig att jag inte hann med min familj som jag ville..det är den stora vinsten nu i det läge jag befinner mig att jag kommit närmre mina barn.

SAM_4259 (640x427)

Mamma hade jag heller inte hunnit med om jag fortsatt i samma spår ..så det var nog meningen att jag skulle byta spår och komma lite på andra tankar om vad som är meningen just för mig att göra fortsättningsvis.

Man vinner och man förlorar något på de beslut man fattar ..det fattar man kanske inte först..det kommer man på efter hand..vad som är vinst och vad som är förlust.

Att söka efter lycka är nog dömt att misslyckas …för vad är egentligen lycka? En del känner sig lyckliga då de är trygga och bekväma med hur de har det..och låter livet bara flyta på i samma ström..många nöjer sig med det och de är säkert lyckliga med hur de har det. Det är definitivt ett enklare sätt att låta livet vara så..och ibland önskar jag att jag vore mer nöjd och tillfreds med mitt liv. Jag är tillfreds på sätt och vis ..jag har kastat mig ut i ingenting och det har varit kaos och upp och nervänt det ska jag erkänna..det var nödvändigt för jag var inte bekväm med att låta saker och ting vara bekväma..jag var inte lycklig och det kan jag inte säga att jag är nu heller. Tror inte att man kan söka upp lyckan och tro att det gör en lyckligare..nej lycka är inte så enkelt..lycka är för mig att kunna vara den man är ..inte vara styrd av andras tyckande och tänkande ..att få vara fri i själen sin ..känna sinnesfrid i kroppen då man känner sig uppfylld av meningsfylld tillvaro..då tror jag att jag är nära lyckan så nära man kan komma den.

Att vara kär är lycka ..men inte att varav kär i förälskelsen ..det kan bara bli jobbigt ..nej sann lycka är svår att finna i kärleksförhållanden..känslan kan göra en blind och jag tror att den känslan man går på kan lura en.. fast jag tror fortfarande på kärleken att det finns sann kärlek som kan hålla och som kan vara jämlik.

Ja det var en himla massa svammel som svämmade över idag ..tankar som poppar upp och spricker och far iväg åt olika håll..jag tänker och analyserar lite väl mycket ..eller? ..det vore skönt att slippa tänka och överanalysera tankegångar som snurrar runt i huvudet mitt ..men någon tanke tänker jag att jag tänker för att de behöver behandlas av någon anledning.

Over and out för idag!

SES!

Annonser

4 svar to "Stark men skör"

Har du valt ut vilken tvätt- och diskmaskin du vill ha?

Nej inte ännu..det blir en spis och en diskmaskin till att börja med ..sen kyl och frys ..om det finns pengar så fixar jag en tvättmaskin. Det är så mycket annat som bör fixas innan tex golven!
Förvaringsutrymmen och målning av väggar ett tak behöver oxå fixas ..så det finns att göra.

Oj. Det var mycket. Är det en bostadsrätt eller ett hus? Hade för mej att du bor i hus.

Jag bor i en bostadsrätt..men äger även halva huset som exet bor kvar i..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

oktober 2015
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: