Min nya lilla vrå

Livets melodikryss

Posted on: 15 oktober, 2015

Ja idag tog jag visst sovmorgon..fast inte så lång som jag först tänkt mig..vaknade av en mardröm igen..hualigen vad jag drömmer konstigt nu på sista tiden. Vet inte hur jag får ihop det..men det är säkert så att allt som händer nu påverkar mig även då jag vilar och samlar nya krafter till nästkommande dag.

Jag kan säga att det är nästan för mycket nu igen ..det påverkar en känslomässigt och undermedvetet så kanske det ligger och gror och liksom växer till sig. Fast man försöker se framåt, glömma vissa saker och bara gå vidare..så finns vissa ting kvar ..så är det nog för ibland så poppar minnen och händelser upp.

Inatt drömde jag att jag var på ett seminarium..och jag fick äran att prata först och någon hummade och himlade med ögonen åt det jag sa och jag fick ett fullständigt frispel och skrek rätt ut vad jag tyckte om allt och bara hävde ur mig allt jag aldrig vågat säga högt innan. Jisses det var befriande men sen blev det inget mer för det tog udden av hela meningen med att vi var där ..eller så vart det nog av det jag sa.

Konstiga drömmar ..men kanske betyder de något eller så ger de föraningar om hur det kan bli eller så har de ingen mening alls.

Jag är ganska så trött ändå..och påverkad av vad som sker och inte sker runt ikring mig. Så är det väl för alla tänker jag att man mer eller mindre störs av det som är runt i kring en.

Jag känner inte riktigt igen mig själv bara så jag hoppas att det snart sker en förändring så att jag blir så som jag vill vara igen. Det låter lite schizofrent men ibland så kamoflerar  man sig bakom sina känslor..för att man inte kan ta emot mer från omgivningen. Jag vet som tur är att det är försvarsmekanismer och att man skyddar  sig själv genom att ändra sitt sätt att agera och vara på.

En människa klarar av ganska så mycket innan det går åt skogen…för man har inget annat val än att fixa det. Men ibland kan det bara bli för mycket och man frågar sig då varför allt sker. Låter det kryptiskt? ..hm just nu känns det som om jag löser värsta krysset någonsin. Men det är inte meningen att jag själv ska lösa detta svåra kryss utan vi är fler som bör hjälpas åt för att om möjligt lösa lite tillsammans ..och hamna på rätt spår i några av de kluriga klurigheterna.

Annars kör man nog fast än mer i den kluriga snåriga skogen av frågetecken och meningsskiljaktigheter och vargstammen kan växa sig än starkare och större.

Ja ja jag skriver lite klurigt omkring mina känslor ..jag vet ändå vem jag är och vem jag vill vara mitt i allt detta..som tur är. Man får inte vara dumdristig ändå utan känna av när det är fullt tillräckligt och då får man vara lite egoistisk och sätta sig själv först för att man ska ha möjlighet att utvecklas dit man vill. Med ödmjukhet och empatiskt förhållningssätt så kan man komma långt..längre än man tror. Men det tror nog inte alla..de gör per automatik som de alltid gjort och vet nog inte alls vad de kan orsaka genom sitt beteende ..

När bägaren är överfull och flödar över är det nog dax att tänka till lite över vad och varför saker sker..man behöver rannsaka sig själv ibland för att kunna se klart eller klarare på tillvaron.

Vissa bara lever på i kulisserna som i ett skådespel..och de spelar sina roller ganska bra fast de ser ju inte hur det är i verkligheten… och de har fastnat i mönster de inte kan ta sig ur och inte kanske inte vill ta sig ur. Hur ska de kunna det då de inte ens  vet att de fastnat?

Ja detta kan jag inte lösa på en kvart..det tar säker längre tid kanske går det aldrig att lösa..men jag är hoppfull om att det borde finnas något man kan göra ändå för att det ska bli lite lite lite lättare. Jag inser att det nästan är en omöjlighet…för är man för länge på ett sjunkande skepp och har försökt pumpa läns länge utan att få bukt på läckan så kan det kanske vara lika bra att lämna skutan och hoppa av och simma iland någon annanstans.

Det låter dramatiskt men det behöver inte vara så himla dramatiskt att lämna dramat bakom sig.

Jag är inte särskilt rädd för förändringar jag ser dem som utvecklande och bra för att kunna gå vidare med det som är tänkt man ska göra. Jag är nog så klok att jag inser då det är dax att ge sig..för inte kan man slåss mot väderkvarnar ..det går bara inte.

SAM_4211 (640x427)

Jag är  hoppfull även om jag är lite pessimistisk ibland ..jag är en hoppfull pessimistisk optimist kanske för att om det inte blir som man tänkt så är man mer förberedd och kan klara av svårigheterna lite bättre..man blir inte lika nedslagen av bakslag då inbillar jag mig. För bakslag blir det då och då..ibland oftare än man vill.

SES!

Annonser

4 svar to "Livets melodikryss"

I backspegeln kan man se orsak och verkan. Det kan vara först efteråt som man begriper hur det hänger ihop. Då kan man också, som du skriver lämna problemen bakom sej. Värst är ju ältandet. det kan göra i.a.f mej halvgalen. Med det mått av klokskap livet gett mej så har jag äntligen fått lugn och ro, men ibland kommer drömmar som är märkligt snurriga. Försöker få ihop det med det som varit eller om det kan vara ett tecken till mej på vägen framåt.

Problem är till för att lösas och det bästa är att göra det och inte hamna i en surdeg av inbillade eller riktiga oförrätter. Jag kan än idag känna fläktar av besvikelse när jag tänker på hur vissa har utnyttjat mej för sina egna syften, men jag försöker sätta mej över såna känslor.

Hoppas du får en finfin dag. (Här skiner solen 🙂

Kao

Så är det att insikter kommer till en efter ett tag..jag förstår nu hur det hela hänger ihop. Men oförrätter är svåra ibland att leva med. Man gör så gott det går ..men ibland så poppar de upp som surdegar som du säger och man kan känna oerhörd besvikelse över vad man behövt gå igenom för att komma dit man är nu.
Tror nog att dessa känslor kommer dyka upp då och då så länge man lever..fastän jag inte vill. Men det är säkerligen ett sätt att bearbeta det man varit med om. Det är jobbigt för surdegar är inte kul att behandla.
Så jag är tacksam för om de kunde jäsa klart någon gång.

Kram och ha de gott!

Jag kan också känna den där oerhörda besvikelsen du skriver om här. Konstigt vore det annars. Men jag aktar mej noga att låta surdegen jäsa över till bitterhet.

Men så tänker jag så här: Om jag INTE hade levt mitt liv som jag gjorde så hade jag heller inte fått just den dotter jag har idag.

Hade inte det eller det hänt (även dåliga saker) så hade det heller inte lett fram till den eller den fina händelsen/upplevelsen senare i livet.

Då lättar de eventuella dimmorna. 😉

Det är karma.
Kao

Tidvis är jag nog lite bitter och det får jag lov att acceptera för det är känslor som kanske kommer ut bara genom bitterheten..
Mestadels så känner jag mig som vem som helst och mår bra ..sen kan känslan komma över mig då jag minst anar det..kanske av något som påminner om något jag varit med om eller så är det inget som triggar igång den.
Så är det man får försöka lära sig att mota bort den och gå vidare.
Men visst svåra saker sitter fast hårt..så det är inte enkelt.

Har ändå kommit långt och jag hade inte varit den jag är om jag inte upplevt det jag gjort..
Nu är jag den jag är och är tacksam för det..
Tror oxå på Karma så jag försöker vara så bra människa som det nu är möjligt.

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

oktober 2015
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: