Min nya lilla vrå

Otrygghet

Posted on: 30 oktober, 2015

Vaknar denna morgon med huvudvärk…inget roligt alls och inte kan man somna om med dunkande skalle..så det var bara att kliva upp sätta på kaffepannan och inta alvedon brus och en iprem. Än har värken inte släppt..men jag hoppas att den gör det snart.

Ska ner till banken idag för att försöka få hjälp med ekonomin..den går runt men jag behöver som låna pengar för att kunna underhålla min lägenhet. Förstår att jag inte kan låna några stora summor ..men det blir en hel del ändå om jag ”bara” ska byta ut vitvarorna så kommer jag upp i en stor summa större än jag egentligen har råd med så jag inser att jag inte kommer att kunna göra allt som jag skulle vilja. Nya golv, måla, köpa säng, ny garderob, toalettstol och handfat. Får nog vänta lite..vitvarorna är det som jag behöver allra mest ändå..och så skulle jag vilja ha en egen tvättmaskin men det får jag se mig om efter i stjärnorna..för det är så avlägset att det finns inte ens med i beräkningarna.

Jag vill bara ha det lite mer bekvämt ja jag vill göra livet lite enklare..men inser att jag kommer få nöja mig med mindre..

Det är verkligen inte så att jag behöver hög standard..inte alls..jag har fått vänja mig så sakteligen med att ha det som jag har det. Det finns andra ting som oroar mig mer..jag har tak över huvudet ändå..fast jag bor inte där jag vill bo hela livet ut..det är ett som är säkert..men just nu så är det inte möjligt att flytta någon annanstans ..hyran här är låg och själva lägenheten är helt ok.

Välfärdsproblem kan man tycka ..men jag oroar mig mer för flyktingkrisen här i världen..än min egna situation. Man vågar knappt yttra sig om att man är orolig för vad som ska hända i framtiden, hur vi ska klara av att hjälpa så många människor som flyr från sina hemland för att få en tryggare tillvaro någon annanstans och för att man ska anses vara rasist för att man yttrar sig om läget. Jag är rädd för att det ska bli en ohållbar situation..nu har jag sagt det..jag vågar knappt tänka på hur det ska bli här..så jag tänker inte så mycket på det ..jag kan inte påverka framtiden ändå..det blir som det blir. Men jag inser ändå att Sverige inte kommer att ha råd i slutänden och att vi alla kommer att drabbas på något sätt..

Det kommer att behövas sparas pengar, för på något vis måste vi ha råd att fortsätta..hoppas bara inte att det är det är äldreomsorgen och skolorna som drabbas ..man vill väl inte att någon verksamhet ska få det sämre men jag tror att det kommer att bli så..välfärden kommer inte att kunna hålla samma nivå som nu och den är inte särskilt hög ..enligt mig så jag fattar inte hur det ska bli..vi kan inte skära ner mer på personal ..för vi går redan precis runt so det är nu. På min arbetsplats är det redan skärvt..med sjukskrivningar och människor som inte orkar längre där är redan gränsen nådd kan jag tycka.

Det är tungt att jobba inom olika serviceyrken ..och ska vi orka hålla hög nivå på vården vi ger så måste det finnas personal nog.

Jag är orolig för att orka ..men jag har inget val än att fortsätta för sjukskriva mig är inget alternativ. Det har jag inte råd med..

Hualigen ..det finns  sannerligen inga lätta lösningar ..och det är inte konstigt att många är oroliga och känner otrygghet..

Det är den bistra sanningen ..som vi kommer att få leva med länge länge..så lite huvudvärk får jag stå ut med ..det är väl ingenting om man tänker efter..och jämför med vad andra människor går igenom i dessa tider.

Att människor utrotar sig själva är för mig helt absurt ..vi borde alla få leva i en trygg värld..det är helt oförståeligt det som händer i världen just nu..vad tog de mänskliga rättigheterna vägen egentligen?

Jag vågar inte tänka på vart världen är på väg ..vad som kommer hända med mänskligheten..och hur grym verkligheten är..det går inte längre att blunda för vad som håller på att ske.

Jag är rädd för att  det inte går att stoppa längre ..

Det var allt från mig denna dag…någonstans så måste vi alla agera och reagera på något vis ..för man ska inte behöva vara rädd i sitt egna land.

 

 

 

Annonser

5 svar to "Otrygghet"

Jag har undrat förr men inte begripit: är det inte ditt ex som ska ta lån och lösa ut dig från ert hus??? Du ska inte behöva skuldsätta dig, halva huset är väl ditt?

På din andra fundering har jag inget svar, bara en tanke om att det är som du säger på slutet, det handlar om de mänskliga rättigheterna. De som har måste dela med sig, alla måste hjälpas åt, det måste fördelas mer likvärdigt. Människor på flykt måste få hjälp. Det är inget konstigt med att vara orolig för förändringar, men jag tror att det löser sig. Vi kan inte stänga våra gränser och lita på att någon annan löser problemen.
Kram

Jo så är det men något är det som gör att han inte vill det..vet inte varför men jag tror att det är för att ställa till det för mig och dottern.
Jag fick låna pengar på banken idag för att lösa ett topplån och billånet och lite till för att kunna fixa till det i lägenheten. Jag kan inte vänta längre nu på att fortsätta mitt liv ..det har gått 4 år nu..
Han lever som inget hänt ochg bor kvar i huset vårat. Det är helt sjukt..men jag har inte orkat att ta tag i det vill inte stämma honom fast det kanske jag borde göra snart.
Det är sen svår sits som världen hamnat i .
Absolut vi måste hjälpa människor i nöd men Sverige ensamt kan inte ta emot hur många som helst..så tänker jag och jag är nog inte ensam om det. 190 tusen har vi redan här ..hur många fler kan vi ta emot?
Man bör nog tänka till annars kan vi få stora stora problem i framtiden.
Inser att det år en svår situation och att nog ingen har svar på hur vi ska klara av det.
Lösningen kanske är tillfälliga uppehållstillstånd..inte är det då bra att människor ska behöva bo i tält..vintern är ju snart här ..
På mitt barnbarns skola är det nu överfyllt med nyanlända barn så det finns inte klassrum till alla och fritids har fått flytta in i en lokal i ett hyreshus längre ner på gatan utan skolgård. De fick inte bygga baracker på skolgården för att lösa lokalbristen.
Skolorna borde hjälpas åt att ta emot barnen..inte bara en skola ska drabbas.
Mitt barnbarn vill inte byta skola annars hade det varit en lösning för lillasyrran går i en skola där man inte märker av krisen alls.
Men han trivs och så länge han gör det är allt ok..han kommer definitivt ha en fördel då han börjar högstadiet att ha gått på denna skola. Han är ju van vid alla nationaliteter redan.
På det stora hela är jag inte rädd för förändringar..men detta är så stort att man inte kan överblicka hur det ska bli i framtiden …det oroar mig lite ..kanske tänker jag för mycket.
Vi ensamma kan inte lösa hela flyktingkrisen..alla länder måste hjälpas åt.
kram

Jag blir arg å dina vägnar, jag skulle ge honom alternativen: fixa det eller hamna i rätten. Du har väntat länge nog.

Nej, Sverige och några andra länder till ska inte dra lasset, det måste fördelas jämnare. Men vi måste se det just som en krissituation och då kan inte det vanliga gälla, vi får kanske vara beredda på att försaka och inte ha det som vi är vana vid.

Vi valde skola till våra barn så att de skulle gå i en mångkulturell skola. Ville inte att de skulle få skygglappar för att de gick i en helsvensk villaskola.

Men det ovana oroar, det är klart.
Kram

Leva med knagglig ekonomi är inget kul. Jag har själv gjort det men idag har jag det gott. Har vad jag behöver än så länge i alla fall. Får se hur det blir när jag slutat arbeta. Jag har en buffert att ta av då, men den räcker förstås inte hur länge som helst. Tror det ordnar sig, behoven minskar också med åren tycker jag mig ha förstått.

Visst jag kan känna viss oro också för alla människor som kommer. Vart ska de bo, hur ska de försörja sig eller få pengar till att överleva. Samtidigt är vi ett av de rikaste länderna i världen. Jag tycker det är dags att se till att alla skatteflyktingar betalar vad de ska i Sverige. Där finns många miljoner läste jag för inte alls länge sedan. Som steg två borde klyftorna minskas, för många lever väldigt gott i vårt land, har både ett, två och tre boende medan andra har det knalt att gå runt. Solidaritet är ett ord som är helt bortglömt i dagens läge…men nog finns det pengar att omfördela. Men jag tror att det kommer att påverka levnadsstandarden i Sverige, men det bör de flesta kunna ställa upp på!?

Oro är sunt, men jag tror politiker och allmänhet bör sikta in sig på möjligheter i stället för hinder. Sverige klarade flyktinginvandringen efter andra världskriget trots att landet var både fattigare än nu och hade ett betydligt lägre invånarantal. Så nog tror och hoppas jag vi ska klara det nu också.

Hoppas att skallebanken gett sig iväg nu inför helgen!

Jag har så jag klarar mig men kunde haft det lite lite bättre om bara saker och ting löste sig. Satsade ju mitt sparkapital, pensionssparande på att köpa en lägenhet..så det känns lite ovisst inför framtiden.

Tror att många känner oro inför vad som sker i vårt land det har inget med främlingsfientlighet att göra ..utan för hur det ska bli.

Vi har ju redan många som lever under existensminimum i vårt land ..som oxå borde få det bättre så det är ingen enkel sits vi står inför att lösa..de som bestämmer bör nog fundera mer än en gång.
Skallebanken har gett med sig men det tog nästan hela dagen..dricker massor med vatten.

Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

oktober 2015
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: