Min nya lilla vrå

Utsatthet

Posted on: 7 november, 2015

Så där jag..nu är jag på G igen ..första natten av tre är avklarad och jag har sovit bra bättre än bäst, Även om natten går till historien som en av de tröttaste jag varit med om och att jag inte kunde hoppa i säng omedelbums då jag kom hem eftersom jag är kattvakt ända tills måndag morgon. Grannen är i Stockholm och jag lovade se till katterna hennes 2 ggr om dagen.

De blir helt till sig varje gång som jag sätter nyckeln i låset och de vill ha lite aktivitet då då ser mig ..orka då man jobbat en hel natt ..men en liten stund får jag försöka att underhålla dem då jag fixat kattlådorna och fyllt på mat åt dem. Jag öppnar den nätinhägnad balkongen så att de får rasta sig lite i friska luften medans jag fixar med det som fixas skall.

Sen ska det busas Lukas som hankatten heter springer och sätter sig med huvudet i lektunneln och sen ska fjädervippan fram och så sitter han där och lurar och passar ..han kan springa fram och åter i tunneln hur många gånger som helst..

Kattflickan Molly hon är mer återhållsam visst hon gillar oxå att busa men hon blir inte helt till sig då jag springer hit och dit med fjäder spöet. Hon vill gärna bli borstad istället på så vis så får även hon min uppmärksamhet.

Ska strax upp igen och busa lite med dem..efter det ska jag fixa ordning mig inför nästa jobbnatt.

Phu..denna natt ska nog inte bli lika tröttsam..jag har ju sovit mina behövliga 6 timmar..så jag hoppas jag ska vara lite mer allert denna natt.

Igår vart hela dagen fullspäckad ..först ett tandläkarbesök ..handlade lite inför helgen och så hem precis lagom till min goa arbetskollega kom på förmiddagskaffe..hon som gått i väggen verkar må mycket bättre nu..men hon arbetstränar inte på jobbet det pallar hon inte utan hon får träna på en annan arbetsplats först. Sen ska hon bestämma sig för om hon orkar komma tillbaka till oss ..vilket jag hoppas för jag saknar henne otroligt mycket. Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara känsligt att komma tillbaka ..men det kan gå om man kan bortse från en hel del saker och se det med lite andra ögon ..vilket man oftast gör då man varit utmattad av arbetet.

Kanske går det bra ..och hon kommer kanske orka men det är ingen självklarhet att hon gör det.

Var sedan på promenad med mamma i höstdiset..vandrade vi i friskluften. Hinner ju inte gå dit annars på hela helgen så det kändes bra att vi tog en lång promenad.

Sen ringde dottern precis då jag skulle lägga mig och vila lite ..hon ville att jag skulle hämta barnbarnet i skolan ..han är utsatt där av några i sin klass ..de är inte snälla mot honom. Hans nya mössa har försvunnit och för några veckor sedan försvann hans jacka som tur var så har det inte varit så kallt ut så hanhar kunnat gå i sin fleece jack tills jag köpte en ny åt honom på Ullare. I början på veckan vart det dax igen..då hade någon hällt vatten i hans nya Vikingstövlar ..han hade bara haft dem i 3 dagar..vad trött man blir på elaka barn.

Nu hoppas jag att skolan tar tag i detta innan det går än längre för som  de säger nu är det ord mot ord. Satt igår i korridoren utanför skolsalen och väntade och såg ganska snart vem hans plågoande var..han sprang ut och in flera gånger i korridoren. Så det fanns flera tillfällen att göra dumheter på..men inte igår då jag satt där..då blev det inga bus gjorda.

Igår hade de matteprov på sista lektionen och barnbarnet kom ut bland de sista ..han blev glad då han såg mig och följde glatt med mig hem och slapp gå på fritidset där även plågoanden/ andarna går.

Jag blir så jäkla förbannad och ledsen över att barnbarnet ska behöva känna sig utsatt..det är upprörande att barn ska behöva känna sig utstötta i skolan ..så nu ska vi vuxna ta tag i detta för hans skull. Jag skulle kunna tänka mig vara i skolan men inser att det inte funkar då jag själv har ett liv som kräver att jag gör lite annat ..

Mitt barnbarn fick ju en diagnos i somras en  diagnos som gör honom extra utsatt och han skulle behöva en assisten som finns där för att reda i vissa situationer. Han har fått klara sig själv hela skoltiden utan särskilt stöd..och det gör mig än mer ledsen…besvikelsen över att han inte får den hjälp han ska ha och har rätt till gör mig förbannad. Enligt lag ska han ha den hjälp han behöver..men det ärr så många som har behov av hjälp att inte alla kan få den hjälp de egentligen ska ha ..

Skolan där han går har under sommaren sprängts av nyanlända barn ..så situationen är svår på skolan. Alla barn får inte plats och fritidset har fått flytta till en lokal längre ner på gatan utanför skolområdet. Dit får de gå själva och om de vill  vara ute och leka på skolgården får de ensamma gå dit.det är under all kritik att skolan inte rymmer alla barn som går där.

Mitt barnbarn går på 3 olika fritids ..han som behöver kontinuitet för att fungera som bäst. Jag tror att alla barn mår bäst av att ha ordning och reda i skolan ..där är de ju så mycket av sin vakna tid att det är oerhört viktigt att de har det bra där. Ingen ska behöva vara mobbad och utsatt där de måste vara för att lära sig och kunna utvecklas till bra människor.

Jag vågar knappt tänka på hur han ska orka vara där annars om det inte blir ett slut på trakasserierna ..det måste få ett slut snabbt..det är inte acceptabelt.

De har tagit bort hans namn från hatthyllan..så Lukas tog bort plågoandens namn oxå..vad ska han annars göra? Han är en lite känslig kille ..som inte riktigt vet hur man socialiserar sig..men han  gör det så himla bra ändå utifrån de förutsättningar han har. Han gör så gott han kan och han har rätt i att vara som han är ..det är inget han valt själv att få en diagnos..han är ingen elak person..men han är säkert väldigt lätt att gå på..för han är just så skör och känslig. Tänk att barn ser så snabbt om någon är lite lite annorlunda ..

Fegt är det och det ska sättas stopp för direkt .. i skolan är man utsatt och man ska kunna ta vara på sig själv ganska omgående ska man ta ansvar för ganska mycket saker ..därför måste man se de barn som har svårigheter för att fånga upp dem och stötta dem att klara av skolvärlden och livet på bästa möjliga sätt.

De som mobbar är de som ska flyttas på inte de som blir mobbade för de är redan utsatta som de är ..de ska inte behöva flytta på sig och kanske känna sig än mer utsatt..och annorlunda.

Vi får se om skolan tar tag i detta nu…vi vuxna har ett stort ansvar att stötta barnen och lära dem göra rätt..vi ska vara föredömen..vi ska finnas där för våra barn..ingen ska behöva känna sig utsatt ..fast jag vet att många barn har det för jäkligt i skolan utan att någon vet om det..Nu vet vi om det i ett tidigt skede och då är det vår plikt att försöka sätta stopp för det..annars kan det fortsätta hela skoltiden ..

Jag blir mörkrädd då jag tänker på det…

SES!

 

 

Annonser

8 svar to "Utsatthet"

fyy vilken jobbig sits lillkillen är i ….din dotter skulle kanske ringa hans mamma å tala om att deras killar hamnat lite på kant å om du skulle kunna hitta på något roligt tillsammans mammorna å killarna där killarna hamnar i att samarbeta och kanske hittar vägar till att bli kompisar ( kanske svårare för killen att mobba någon som hans mamma är kompis med killens mamma …ja du fattar va ) …min erfarenhet är att när skolan ska lösa sånt där hamnar man ofta i att den som jäklas känna sig ännu mer utsatt när de tas upp å de kommer att fortgå men ännu mer i de dolda ….hoppas ni hittar sätt som löser de kram

tror inte att det skulle fungera att ta kontakt med pojkens mamma…killen är inte snäll och L vill inte vara med honom alls. Fattar jag dig rätt..att man inte ska ta tag i i det för då kan den som mobbas bli än värre? Enligt mig så måste skolan ta tag i det och sätta de som mobbas på plats ..vad sänder det för signaler annars? Det är inte acceptabelt att de som är dumma inte blir tillsagda..
De som mobbas borde punktmarkeras så de inte har en chanch att utsätt någon för sin dumhet.

Nu har läraren en genom gång med L efter var skoldag om hur dagen har varit för att kunna följa upp och ta tag i situationen bättre ..det känns bra men det är bara en början.
Det krävs mycket arbete och energi för att stävja en elev som anser sig få göra livet surt för någon annan..ibland så går det inte och det får fortsätta hela skoltiden. Nu var mitt barnbarn modig och talade om att han var utsatt ..det gör mobbade vanligtvis inte utan de lider i det tysta. Så nu bör alla vuxna reagera starkt och göra allt för att det ska bli så bra det bara går.

Kram

Jag tycker som Klös att din dotter bör ringa föräldrarna och prata med dem. Jag har gjort det i ett par fall och det har gett effekt. Det behöver inte bli något mysmöte, det viktiga är att man talar om att jag som förälder vet att detta pågår och att det måste få ett slut. Skolan och lärarna förmår inte allt hur de än försöker, de har så väldigt många uppgifter som måste klaras av så de kan inte ha ögonen på en elev hela tiden, tyvärr. Det låter bra att ditt barnbarn har en genomgång efter skoldagen med läraren och det är också positivt att han vågar tala om når någon är dum mot honom. Det är annars väldigt vanligt att det händer mycket som aldrig kommer fram,
Kram

Det är nog lättare sagt än gjort..familjen är från något afrikanskt land så än så länge förs samtal med skolan. Lärare och rektorn är insatt i vad som sker ..
Hoppas för barnbarnets skull att det kommer bli bra..annars får vi överväga att byta skola. Fast man vet ju inte om det blir likadant där. Han vill själv inte byta skola…han är extra känslig för förändringar eftersom han har en diagnos. En diagnos som skolan sa skulle vara bra om han fick utredd för att få rätt hjälp. Än så länge har inget hänt..vi hade hoppats på att få en assistent till klassen. Det är ju inte mitt barnbarn som stör..han sitter stilla och lyssnar intresserat.

Vi vill att skolan i första hand försöker lösa det som lösas kan ..om inte det funkar får väl skolan ordna ett möte föräldrarna emellan. Det är inte lätt ..vet inte ens om de vuxna kan svenska..killen kan i alla fall svenska.
Vi kräver inte att de ska punktmarkera lillkillen det behövs inte han behöver bara stöd och hjälp ..hans diagnos försvårar lite men hitintills har hann klarat sig bra..
I fyran så mixar de och delar på klasserna alla klarar inte det och har svårare att finna sin plats i en ny grupp. Särskilt om man har svårigheter att knyta nya kontakter.
Kram

Jag skulle gå hem till dem. Jag skulle definitivt inte vänta på att skolan skulle ordna det hela. Det kostar för mycket i lidande för ditt barnbarn.
Kram

Något kommer att ske och det snarast ..vi har larmat att lillkillen inte vill gå till skolan längre det är inte likt honom ..han som gillar skolan.
Vet inte om det är en bra ide att gå hem till dem men är det det som krävs så absolut gör vi det.
Jag ger mig inte förrens det är löst på bästa sätt. Han som är störig stör för alla det är bara det att mitt barnbarn råkat mest illa ut.
Så han har definitivt ögonen på sig från fler håll..

såg jag skrev lite klantigt ..menade att ibland när skolan ska reda ut med typ en eller flera elev som mobbar så bannar de på klantigt sätt å sen händer inget mer å då kan de få motsatt effekt då den mobbade ( som så klart väldigt ofta har problem hemifrån ) och istället blir ännu värre..därför var min tanke att de kanske kan lösas viss del utanför skolan oxå …bäst är ju om skolan kan lös de och följa upp de så de inte bara blir lite prat med killen å så fortsätter de sen igen ..bra du kunde vara med i skolan ..hoppas de blir förändring kram

Det är sannerligen ingen lätt uppgift att reda i ..det kan gå bra men kan oxå bli än värre det är jag medveten om. Jag kan bara inte stå vid sidan av utan att göra något..sån är jag att jag står på de svagas sida det har jag alltid gjort. Inget barn ska behöva må dåligt..och man har ingen aning om varför mobbare gör livet surt för andra ..de har kanske andra problem att tacklas med ..som man ingen aning har om och heller inte ska lägga sig i.
Jag är övertygad om att det kommer bli bättre ..

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

november 2015
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: