Min nya lilla vrå

En dag i skolbänken

Posted on: 11 november, 2015

Igår satt jag en hel dag i skolbänken..ja jag var med lillkillen i skolan hela dagen för att stötta honom och för att se hur han har det i skolan. Så nu har jag bildat mig en  egen uppfattning om hur en dag kan se ut för honom. På ett ungefär i alla fall har jag fått klart för mig vad och vilka  det är som gör skoldagarna sura och jobbiga.

Jag fick berätta lite om  mig själv vem jag är och vad jag jobbar med..och att jag tycker att det är roligt att kunna besöka skolan där jag själv gått som liten.

Klassen är som vilken klass som helst..det är ofta några i varje klass som stör och så även i denna klass. Så jag förstod direkt att de som jag misstänkt var de två som var barnbarnets plågoandar. Min närvaro försvårade och hämmade dem säkert igår då jag var närvarande hela dagen så helt hur lillkillen har det fick jag ju inte uppleva såklart..men jag har ändå en ganska så bra bild av hur en dag kan vara för honom.

Han var ju med mig hela tiden så jag vet inte vem och vad han gör på rasterna ..hoppas att han inte behöver leka ensam. Nästan varje halv-tio rast är fritidsledarna ute och aktiverar barnen så dit gick vi. Där leks det under lite uppsikt men annars så har barnen fri lek på bägge skolgårdarna.

Jag vart lite lugnad ändå efter att ha varit med hela dagen och jag tror att det kan komma att lösa sig bara lärarna tar det på allvar och ser vad det är som  händer. Inser att de har en stor roll i att kunna styra upp skoldagarna på rätt sätt. Bla så ska barnen  inte kunna springa ut och in under lektionstid på toa ..en och en ska de kunna lämna lektionen inte flera stycken samtidigt för ingen har ju uppsikt över vad de gör i korridoren ..jag misstänker att det är under lektionstid som de hällt vatten i Lukas nya stövlar.

De har flera lärare, huvudläraren är utländsk och har ganska så bra pli på barnen..SO läraren är gammal i gamet, hon är himla bra men hade inte lika bra ordning i klassen ..kanske så spelade det in att barnen var hungriga och trötta för det var lunchtid. Under den lektionen såg man tydligt vilka som hade svårt med disciplinen..mitt barnbarn sitter snällt och lyssnar om det var för att jag var med vet jag men läraren sa att han är duktig och han vill koncentrera sig på att lära sig. Jag vet att han kan ha svårt att koncentrera sig om det är rörigt och det visste läraren oxå och de som störs kan få ha hörlurar på sig för att kunna jobba ostördt. Jisses då…

Min mellandotter hade oxå svårt att jobba om det var rörigt i klassen ..de hade inga hörlurar att  tillgå utan hon vände helt sonika sin bänk mot väggen längst ner då hon ville kunna jobba ifred.

I fyran så blandar de upp klasserna i nya klasser och det är inte lyckat i alla fall ..speciellt inte om man redan är utsatt och behöver kunna känna trygghet i en grupp..jag förstår ändå tanken bakom varför man delar upp klasser..för barn ska lära sig att socialisera sig med flera för så är det i själva livet senare oxå då man söker jobb och då man är vuxen. Vissa barn klarar inte av det lika lätt som andra ..så det är viktigt att man hamnar bland rätt kompisar för att må så bra som möjligt.

Det kan bli hur fel som helst om man inte uppmärksammar de barn som inte riktigt passar in..

Min yngsta dotter upplevde skoltiden som ett stort svart mörker..då hon vart utsatt av andra orsaker än mitt barnbarn. Hon var utåtagerande och hade inga problem med kompisar..hon var omtyckt av barnen men inte av vissa  lärare. Då de i fyran delade klassen hamnade hon hos en lärare som inte gillade henne och hon visade det tydligt. Även barnen i klassen märkte detta och sa ifrån då dottern blev orättvist behandlad av läraren. Jisses ..vad vi har haft många samtal med den läraren om hur vi upplevde situationen och vi kritiserade hennes sätt att hantera vissa situationer.. det var alltid dottern som fick skulden om något hände och det hjälpte inte att eleverna protesterade och sa att så var det inte riktigt..det blev ändå dottern som blev utslängd från lektionerna och hon blev straffad på många konstiga sätt..fick inte vara med på en basketturnering även om hon var en av de bästa på att spela ..hon skulle heller inte få vara med på skolresan bestämde läraren ..men där sa vi föräldrar ifrån..det var rena rama cirkusen ett tag. Vi ansåg att det var läraren som mobbade vår dotter..hon klarade inte av att vara objektiv och kunde inte vara opartisk i sin bedömning av eleverna.

Det fortsatte i högstadiet ..där fick hon inte gå med sina kompisar det hade mellanstadieläraren sett till. Vi som trodde att där skulle det bli bättre och där skulle barnen äntligen kunna börja om och få lite andrum.

Dottern tvångsförflyttades till en klass där hon inte kände någon och hon började skolka pga av otrivsel.

Det slutade med att vi fick gå till skolnämnden och där beslutades det att dotter skulle flyttas tillbaka igen. Man kan inte flytta ett barn från en stökig klass det blir som ett straff då en person blir utpekad som det enda problemet..man borde ha delat upp hela klassen och inte bara tagit bort henne ..för inte blev klassen mindre stökig för att man lyfte bort ett av barnen.

Min dotter hade ingen bra skolgång..även om hon hade kompisar och inga problem hade med att socialisera sig..hon var för utåtagerande och för bra på att föra sig så det slog tillbaka på henne själv.

I barnbarnets fall är det raka motsatsen..han har svårt med att skaffa kompisar..och blir ofta utanför..

Var med även på gymnastiken igår och ser att han gör sitt yttersta för att hänga med ..så jag blir lite lättad ändå och tror att det kan bli bra om han nu bara får rätt stöd. Han är inte lika snabb som de andra och det tar längre tid att byta om och så..så han blev även sist där i  omklädningsrummet. Alla stressar och blir klara snabbt..kan tycka att någon vuxen borde se till att alla kommer iväg i tid till nästa lektion..usch jag blir så ledsen..för jag känner igen det där ..minns hur det var där i omklädningsrummet ..killarna kunde komma in och gömma ens kläder..vet att vissa i min klass inte ville ha gympa pga detta ..så jag hoppas att de snabba barnen inte tar hans kläder då han är i duschen.

Gympaläraren sa att han brukar duscha enskilt och det var ju bra ..igår ville han väl vara som  alla andra då jag var med ..och bytte om i stora omklädningsrummet med de andra. Jag tror att det är bra att han kan få göra saker i sin egna takt ..det kändes som om läraren uppmärksammat det.

Som ni förstår så blöder mitt  mormorshjärta…man vill ju de små barnen  det allra bästa..och jag inser att jag inte kan skydda dem överallt även om jag skulle vilja det. Så jag hoppas att lärarna tar tag i det nu..annars får väl jag besöka skolan lite oftare ..läraren sa att jag var välkommen när jag ville..men för lillkillens skull ska jag nog inte gå dit så ofta som jag vill..för man kan inte överbeskydda sina små..men jag gör det av kärlek..och av omtanke..och för att jag bryr mig om honom..han ska veta att jag finns där och att jag kan stötta honom..det tror jag är viktigt att göra ..tror att det stärker honom ändå att det finns vuxna som bryr sig. Det vet han att vi gör!

 

SES!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

november 2015
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: