Min nya lilla vrå

Hoppfullt trots allt…

Posted on: 12 november, 2015

Sovit färdigt verkar det som..för jag kan inte somna om igen efter att ha vaknat vid 13:00. Det är lite tidigt men vad ska man gör då man inte kan somna om..gå upp och sätta på kaffepannan är en ganska så bra ide. Så det är nu gjort och jag sitter här och sippar på mitt varma aromrika kaffe. Samma procedur varje gång jag ska vakna, morgon som sen eftermiddag.

Jag kan inte äta direkt då jag kliver upp ..det tar ett bra tag innan jag känner hunger, det kan ta flera timmar faktiskt..ibland så glömmer jag därför bort att äta frukost..och kommer inte på det förens magen knorrar. Det är annars gott med frukost fast jag kan vara utan den och gå direkt på brunchen istället.

Natten som gått var seg..och därmed lång..då var jag heller inte särskilt hungrig..fast jag åt en sen middag igår innan jag gick hemifrån. grillad kyckling och potatisgratäng. Det stod jag mig på länge..åt en ost och broccolipaj vid tolvsnåret..är evinnerligt trött på mackor..så jag försöker att inte ha med det i matsäcken. Men jag har haft lite dålig inspiration på sistone så det blir lätt att man brer några mackor. Tråkigt..minns då socialstyrelsen rekommenderade 7- 8 mackor om dagen ..det var på 70 talet om jag inte minns helt fel..så vi är uppvuxna på mackor  ..visst är det så att det är bra bukfylla ändå..men kanske är det därför som jag inte är någon mack-älskare längre.

Snart snart så kommer jag att ha en ny spis och då ska jag baka mer eget bröd igen..bröd som är hembakt är godare än köpebröd..

La brevet på postlådan igår där jag skrivit under ett nytt skuldbrev..höjer mitt boendelån och gör min ekonomi bättre genom att lösa både bil och topplån. Ska amortera så lite som möjligt är det tänkt,det verkar vara mest förmånligt att göra så..

Pengarna jag lånar ska nu gå till en hel del..och det blir lite svårt att sålla i allt som behövs göras här..men det kommer att bli ett stort lyft även om  jag inte kan göra allt som behövs..så kommer jag få det mycket bättre och mer bekvämt..tänk bara att få sova i en riktig säng..och slippa bäddsoffan. Den kommer få stå i vardagsrummet istället så den gamla 2:an och 3:an åker med stor sorg ut..men jag kan inte få plats med 3 soffor i mitt lilla vardagsrum.

Jag gillar förändringar men vill ofta ha kvar möbler som jag tycker fungerar bra, brukar inte byta ut fungerande möbler innan de har tjänat ut sin roll..men så måste det bli nu då jag äntligen ska skaffa mig en säng att sova i.

Jag är rädd om alla  mina ägodelar och har så alltid varit..tycker att de duger som de är även om de kan vara lite skamfilade så behåller jag dem för jag fäster mig vid dem..det kan låta lite märkligt men jag är ingen pryl galen en utan jag  sliter på mina grejer tills de tjänat ut sin roll.

Nu har jag även ett gammalt slitet linneskåp som jag ärvt av mina farföräldrar som jag egentligen skulle göra mig av med men så tänker jag att det är en bra förvaringsmöbel och kanske kanske så kommer jag att måla det för att kunna använda det ett tag till. Jag älskar gamla ärvda möbler..så jag våndas över att inte få plats med dem alla här i min lilla 3:a. Kökssoffan som jag haft sedan jag flyttade hemifrån kommer att vara i  min ägo så länge jag lever..den lutade jag av och den blev så himla fin. Den är gammal men väldigt funktionell..den köpte farföräldrarna när de gifte sig och då fungerade den som säng där den stod i köket. Den har typ flyttat tillbaka där den stod då..för jag har min lägenhet i samma kvarter som farmor och farfar bodde i.  Jag kan fö se fönstret till farfars sovrum då jag sitter i vardagsrummet mitt..och just där mitt bostadsrättshus står bodde min gammelfarfar i ett litet rött trähus som kallades för undantaget och som Han hyrde av Tant Hildur som hade en stor trädgård med fruktträd i ..där stod ett stort träd med Signe Thillis äpplen i ..de äppelträden är inte så vanliga nuförtiden och hittar jag sådana äpplen i affären så köper jag gärna dem och gör en god paj på. Pappa älskade just dessa äpplen .. de är gröna,  lite blanka i skalet och känslan då man håller i dem är att de är kladdiga.

Jag ska göra en  god Signe Thillis paj i helgen, då jag är ledig och kan njuta av både det ena en det andra.

I morgon sover jag åter och vakar ut och ska då hämta lillkillen i skolan. Om han vill det..han ville första att jag skulle vara med hela skoldagen men det är omöjligt då jag behöver sova några timmar först.

I helgen ska jag bege mig ut i den vackra naturen igen..har knappt hunnit vistas ute alls denna veckan..då jag var ledig satt jag ju i skolbänken med barnbarnet..det kändes viktigare än att gå ut och gå med mamma..man får ibland prioritera bort saker som är viktiga ..och göra det som krävs just då..

Brukar inte prioritera bort mammas promenader men så blev det denna vecka då det blev lite skarpt läge för lillkillen i skolan.

Om jag kunde så skulle jag klona mig..för ibland så räcker man inte till..det är då man får göra svåra val..lillkillens situation blev akut och han behövde mig mer än mamma resonerade jag med mig själv. Kunde jag så skulle jag vara mer med i skolan..

Pratade med rektorn där ..och hon skulle ta med sig mina synpunkter om lillkillens tillvaro i skolan..det är inte någon lätt situation att lösa ..det finns så många barn med speciella behov att alla inte kan få hjälp verkar det som. Men bara det att vi nu har uppmärksammat hur han har det är väl ett steg i rätt riktning. BUP är ju oxå inkopplade pga att de utredde diagnosen..hoppas att deras ord väger tungt…och kan påverka skolan om vilken stöttning han behöver för att fungera bäst i skolmiljön.

Situationen på just denna och säkert på andra skolor oxå i vårt avlånga land ..blev ju speciell efter sommarlovet..då så många nyanlända barn skrevs in i skolan. Skolan är sprängfylld av barn..med särskilda behov. Det hade behövts fler skolsalar och det kom på förslag att bygga baracker på skolgården för att rymma alla barn på  fritis. Kommunen tyckte dock inte att det behövdes ..ännu. Så skolan är nu överfull..alla  lokaler är fulla och därför fick fritids flytta till en lokal utanför skolområdet.

Det är en speciell unik händelse att så många barn kommer på så kort tid..och skriver sig på samma skola..upptagningsområdena borde vara större och fler skolor skulle dela på barnen så att det inte blir en skola som ska behöva stå emot trycket ensamma.

SAM_4379 (427x640)

Jag förstår att det får konsekvenser…för alla barn med speciella behov..då så många behöver extra stöd. Resurser för barn borde inte tullas på..alla med behov ska få den hjälp de behöver..enligt mig ska inget barn behöva lida för att kommuner inte har pengar.

Skola, vård och omsorg om barn och äldre ska inte stå mot varandra …allas behov ska tillgodoses på bästa sätt. Barnen behöver en trygg skolgång för att få en bra grund att stå på senare i livet…och de äldre ska ha en trygg ålderdom med värde och meningsfylld tillvaro..det är en självklarhet att det ska vara så.

Alla har vi samma värde ..oavsätt diagnoser eller andra sjukdomstillstånd. Jag märker ju att det är något på gång även inom äldreomsorgen..vi har inte råd längre med att ha personal så det räcker till och det blir slitigt ..och tröttsamt då vi hela tiden får mer att göra och får springa fortare för att hinna med allt.

Fler går i väggen ..de man minst anar pallar inte längre av det hårda och tunga arbetsklimatet ..vi blir utsjasade helt enkelt och utbrända i båda ändarna ..och klarar kanske aldrig mer att komma tillbaka igen. Det är den bistra verkligheten..vi kan bli utbytbara så enkelt och så kommer det nya friska starka människor in som kan ta nya tag..så länge de nu orkar med att hänga på i tempot.

Vi som envisas med att vara kvar kommer kanske inte att kunna jobba tills vi går i pension och helst längre ..som vi bör för att kunna överleva och ha någorlunda med pengar för att kunna leva ett drägligt liv.

Jag funderar mycket på hur det kommer att bli i framtiden ..för oss alla ..jag försöker att se det positivt ändå…för jag har ändå hoppet kvar om att det borde kunna bli bra…jag lever på hoppet om en ljusare framtid.

Även om det ser ganska så mörkt ut.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

november 2015
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: