Min nya lilla vrå

Dilemma

Posted on: 17 december, 2015

Hua jag ..har haft på känn väldigt länge att jag inte är speciellt omtyckt i vissas ögon och den känslan besannades igår..då jag bemöttes av isande kyla av dessa ögon.

Jag har ofta saker på känn och jag litar fullt ut på känslan jag känner det är bara lite läskigt när det blir så påtagligt då man får det svart på vitt att man har rätt.

Fick en konstig kommentar som bekräftade allt jag haft på känn..länge länge har jag vetat att det är så här men har ändå bortsett från det för jag kan ändå in te påverka utgången så jag har låtit det vara bara.

Nu vet jag dock inte hur jag ska bemöta det som är så påtagligt..det är läskigt då ting man känt på sig besannas. Antingen kan jag fortsätta bortse från dessa fakta och låtsas som inget, eller så konfronterar det som stör mig och den som stör sig på mig så kan man kanske stryka ett streck över alltihop och gå vidare.

För egentligen är det inget att hänga upp sig på men för en gång skull kanske man skulle konfrontera faktumet för att få ett slut på misstankarna och få den misstänkte att sluta vara så totalt iskallt hård i sina värderingar om hur saker och ting är. För inget är antingen svart eller vitt utan skalan är mer gråsvart i massor med nyanser.

Hm..man får välja sina strider väl för vissa strider blir inte bättre för att man kanske vinner dem.

Men då känslan besannas så och man får svart på vitt att den stämmer så har jag svårt att hålla tyst..om man inget säger blir den som konfronterar själv inte konfronterad..och kan fortsätta köra samma stil utan att stöta på patrull i evigheter. Så jag måste noga överväga mitt nästa drag..om jag ska skita i det eller gå på med vads jag tycker..

Det är ju så att ingen av oss har rätt ej heller fel..för det vi ändå känner känner vi..vet bara inte om det är på allvar eller på skämt som vissa ting kommer fram så jag blir lite förvirrad då man får en reaktion som man inte förväntat sig just då. Som ett hårt slag i magen känns det då sanningen sägs rakt i ansiktet på en..en sanning med modifikation för den sanningen stämmer då inte överens med min sanning som kanske heller inte är sann i sanningssägarens ögon.

Det är knepigt värre det där med att säga saker man känner och tycker till någon för man kan aldrig veta hur mottagaren tar emot det. Det är kanske det som gör livet krokigt..och invecklat..för man kan inte bestämma vad andra ska tycka om en och egentligen så har det igen betydelse alls fast det är av största betydelse för hur man ändå kommer att må och gå vidare i livet.

Om man är känslig, skör och stark så klarar man sig ..även om tankar maler på i skallen och man behandlar allt som sker för att försöka förstå vad och hur det blev som det nu blev.

Jag är ingen som dömer andra och det har jag ingen rätt till..men jag kan stå på mig själv om hur jag själv vill vara. Jag har ingen rätt att tycka något egentligen om någon ..men då ska heller ingen annan ha åsikter om mig.

Mina avsikter är goda..även om de kan vändas till det motsatta tillbaka till mig så är det inte min avsikt att provocera fram motsättningar..fast jag förstår att min godhet kan misstolkas hur vet jag inte men så blir det ibland.

Det får man ta och försöka bortse ifrån så länge jag vet vad jag själv menar så kan jag hålla huvudet högt.

Men när det pågår en längre tid vill man konfronteras för det är inte sunt att bara ta emot ..så nu får jag fundera så det knakar på hur jag ska gå till väga fortsättningsvis..jag har svårt att bemöta kritik då den är obefogad och ibland rena rama lögnen. Men på något vis måste jag för att jag själv ska må bra konfrontera skiten..jag kommer känna mig väldigt obekväm och möjligtvis så kommer jag att reda ut det men det kan oxå bli ett helt annat scenario än vad jag tänkt för hur ofta blir det som man tänkt?

Ibland så är man  inte så hedersam ..nej jag är ju bara människa ..med fel och brister ..så får man försöka göra det bästa av varje situation..nu är det nog dax att sätta ner foten och sluta ta emot utan ge lite tillbaka av vad man har att ge ..vad nu det kommer att berika vårt framtida förhållande till varandra..kanske så inger det lite mer respekt inför varandra och kanske kan det göra våra framtida möten mer på en och samma nivå som mer  jämlika personer med rätt att vara den man är.

Det är sannerligen inte lätt att bemöta alla på det sätt som varje individ och möte kräver..man kan bara vara sig själv och inget annat. Många förställer sig och vill gärna visa sig vara något annat än de är för att vinna andras respekt ..men det är inte enligt mig den sanna vägen att gå då man bör vara sann och ärlig mot sig själv och våga vara den man är trots att det kan göra det knepigt för en själv i olika sammanhang.

Jag blir mest obekväm då jag måste förställa mig för att jag känner för stor respekt eller ingen respekt alls för personen jag möter. Då vet jag knappt vilket ben jag ska stå på för hur jag än gör så känns det som att det kvittar..så jag försöker att vara den jag är..fastän vissa personer hämmar min person ..

Ja det var väl detta jag hade att komma med idag..min lilla hjärna brydde sig idag om att strö ut mitt  huvudbry likt  snöflingorna som singlar ner på min bloggsida.

Saker som stör strör jag ut i ord..för konfrontationer är mer svårströdda som tur är..så välter jag ingen ströare upp och ner utan strör ut de sagda orden lite mer med försiktighet..fast det är svårt då man är spontan och impulsiv som jag. Jag är jag och kan inte göra annat än att fortsätta vara den jag är. Om andra har svårt för det så får det väl vara så..jag har vant mig vid det här laget att jag kan uppfattas på olika vis..att min bild av mig själv kan vara helt omvänd i andras ögon kan jag inte ändra på ändå.

Over and out!

SES!

Annonser

1 Response to "Dilemma"

Bra skrivet. Så är det ju i livet. Vissa personer tycker inte om en. Liksom du har jag lätt för att läsa av folk. Har t.o.m ‘ögon i nacken’. Ser och hör ALLT. Men framförallt KÄNNER jag.
Om man vet med sej att man inte har gjort något fel mot personen men ändå möts av iskyla kan man tänka sej att det handlar om ren och skär avundsjuka och det blir svårt att ändra på. Det kan t.o.m bli värre om man försöker konfrontera personen…
Förr i tiden ville jag alltid veta varför någon ogillade mej. De fick gärna ogilla mej, men jag ville veta. Kanske jag kunde slipa bort lite av mina egna kanter? Men man får sällan ett ärligt svar. Om man ens får något svar.
Idag struntar jag helt och hållet i om andra tycker illa om mej. Det är inte mitt problem alls längre.

GOTT NYTT ÅR, önskar jag dej.
Kram // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

december 2015
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: