Min nya lilla vrå

Hur ska det bli?

Posted on: 20 januari, 2016

Fick ett infall och anmälde mig till en genomgång på Rådhuset om årsräkning..då jag är god man åt min mamma och sköter hennes räkenskaper sedan min pappa dog åtog jag mig att hjälpa henne. Nu är det femte årsräkningen jag gör och tänkte att jag kan behöva lyssna och få lite tips som kan förenkla beräkningarna.

Det var tur att jag gick dit..för det var en hel del förändringar.

Men innan jag tog mig dit tänkte jag att kanske skulle jag inte komma in för all snö..men det var inga problem..bara man kör klokt och eftertänksamt i halkan så går det bra. Jag är inte rädd för snön och halkan jag som bott en bit utanför stan i många år har tagit mig fram i värre snökaos än det som rådde igår. Igår for andra tankar som jag då aldrig förr tänkt  genom mitt huvud innan jag bestämde mig för att åka på kursen. Om  jag skulle utsätta mig för att gå genom staden från parkeringen nere vid stationen en promenad som inte är så lång alls men som kändes lite läskig ändå för det är längre inte säkert att vara inne i centrum. Så sent som i söndags överfölls en kvinna av tre okända män då hon väntade på en taxi utanför ett hotell..och veckan innan knivrånades en ung man och hotades med pistol då han var på väg hem från Tempo, av tre yngre män.

Vad är det som händer ska vi snart inte kunna gå ut av rädsla för att bli utsatta för brott? Jag brukar inte vara särskilt rädd av mig ..visst jag är vaksam och uppmärksam då jag är ute själv om kvällarna och det området där jag bor i går jag inte ut i onödan och promenerar i då det är mörkt. Fast jag går till mitt jobb men kan ta omvägar för att ta mig dit ibland. Det beror på vilka man möter på sin väg. Hm..så mycket har förändrats på några år..våldet kommer närmre och närmre..och jag går sällan gångvägen över ån den vägen som är närmast att gå ner till stan för där har det oxå nyligen hänt ett överfall. En ung kille blev rånad och misshandlad och slängd i ån.

Jag är inte ständigt rädd som tur är och vägrar att styras av rädslan av att gå ut ..för jag tycker att man ska kunna gå ut utan att behöva känna rädsla. Fast så mycket som det händer gör att man blir lite konfunderad över hur man ska ställa sig till att man ens ska behöva tänka tanken att man måste ta andra vägar då man promenerar. Det är lite skrämmande faktiskt vilken utveckling det har blivit i vårt land där man inte har behövt vara rädd förr på samma vis som nu.

Man kan undra vart det ska sluta..om det tillåts fortsätta som det nu verkar göra..

Man vågar knappt yttra sig i frågan men jag anser att det inte längre går att blunda inför sanningen ..snart vågar man ju inte gå ut längre. Man måste fråga sig vilket samhälle vi vill leva i..vi i Sverige som vi kämpat för att vara  jämställda kommer vi inte att vara det längre?

Nu kommer jag att nämna det som gör att man kan tros av många att vara rasist..fast det är jag inte och jag ska inte ens behöva stå på mig om det faktum att andra får för sig det bara för att jag är realistiskt i denna fråga och kan se att alla ensamkommande män gör att könsfördelningen blir oerhört skev..det blir ett stort överskott på män i Sverige.

Det kommer att vara så att kvinnor blir en minoritet..

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2961141-abnorma-antalet-unga-man-ett-problem-for-sverige

Jag har sedan en tid tillbaka oroat mig för just detta ..hur det ska bli i framtiden för oss alla, vilken värld mina barn och barnbarn kommer att växa upp i. Den globala uppvärmningen och miljöförstöringen tillsammans med alla människor på flykt  är egentligen katastrofal i min mening och vi är bara i början ännu och vet inte hur det ska kunna tippa tillbaka om det någonsin går att få allt i ordning igen.

Hualigen då ..jag kan få ångest över allt elände på jorden men  tillåter den inte att ta över mig och mina tankar ..men den ligger och lurar på mig det ska jag erkänna. Man kan inte gå och oroa sig hela tiden för det skulle få förödande konsekvenser för den enskilda människan.

Jag vill fortsätta att leva i ett någorlunda fritt land och inte behöva vara rädd för vad som ska kunna hända mig hela tiden. Så jag försöker så gott det nu går att leva i nuet här och nu för annars tror jag att man lätt  kan låta sina känslor ta över helt och hållet. Jag släpper lite på mina tankar här inne och på så vis får jag ur mig lite av de känslor som jag annars skulle gå och bära på.

Hm..tänk att mitt besök på Rådhuset igår triggade igång mig på detta vis..där fick vi veta att gode män behövs mer än någonsin i dessa tider och att man kan få vänta ända tills oktober för att få sin årsräkning bedömd för det är så mycket fler årsräkningar att gå igenom då så många fler har rätt till gode män bla alla ensamkommande barn har Gode män som lämnar in räkenskaper och som ska se till att huvudmannens alla rättigheter tillgodoses.

Fick även veta att det är svårare att nå dem och få svar på frågor man kan ha ..de har även fått flytta och öka säkerheten. Så inga oanmälda besök går att genomföra längre. De har slussar där man får vänta på att bli insläppt..även det av säkerhetsskäl..jag kan tycka att man kunde dela upp det lite ..att de nyanlända skulle ha ett eget ställe och att vi som varit gode män sedan många år kunde fått vara kvar där vi alltid varit.

Nu läggs vi ihop och läggs i samma pappers hög..en hög som blivit större och större de sista åren.

Större blir den då än mer papper ska in ..det är nya regler det med ..för att de som granskar lättare ska kunna granska varje årsräkning.

Det var som ni nog förstår bra att jag anmälde mig till denna grundkurs..på något sätt kände jag på mig att det var viktigt att gå nu igen efter 5 år som God man. Så mycket frågor som ställdes och som jag fick klart för mig på detta möte kunde jag då aldrig innan föreställa mig.

Jag har oxå fått frågan om jag kan tänka mig att vara god man åt fler..men vänligt och bestämt tackat nej till det..det räcker med att ta hand om mammas ekonomi. Många vad jag förstår har flera huvudmän och tjänar på så vis pengar på att ha flera..jag tar inget arvode för att ta hand om min mamma.

Min mor har det inte så fett ..så jag har inte hjärta att ta betalt. Jag hjälper henne som hon hjälpt mig förr om åren då jag inte hade det så lätt ..utan att behöva känna tacksamhetsskuld hjälps vi åt då vi haft det svårt och då vi behövt varandras hjälp. Så har vi gjort och det tror jag att de flesta gör..

Att hjälpa varandra är för oss en självklarhet.

DSC_8731 (640x430)

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

januari 2016
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: