Min nya lilla vrå

Yes

Posted on: 27 januari, 2016

Ja nu är det som skulle fixas i köket fixat ..köksfläkten är nu på plats och ett ventilationsgaller är ditsatt ovanför på listen vid taket. Det fanns inte innan så det är därför som en stor flettfläck har bildats i taket. Fläkten är bytt minst en gång det ser för listen  stämmer inte in med plastväggen. Undrar jag varför man inte kollade in och utsug redan då?

Nu har jag gjort vad som kan göras för att det ska bli lite bättre luft i lägenheten då jag steker..har ju fått undvika att steka mat som osar för mycket för då blir det som en osig dimma överallt. Nu återstår att se hur det funkar då jag steker tex pannkakor med den nya fläkten. Det går i alla fall inte att få det bättre än så här i nuläget. För vi kan inte koppla på oset i den befintliga ventilationen för då har man hela husets stekos hos sig ..det är inte kul. Grannen ovanpå kopplade sin fläkt så så jag vet hur det blir om det kopplas fel..en del sätter även in fel fläktar sådana  utan kolfilter i och det går inte. Många har inte tänkt sig för då det gjort om sina kök..och har tvingats byta fläkt en gång till.

Ventilationssystemet är gammalt och ska gås igenom ordentligt framöver därför har vi fått en hyreshöjning den första sedan jag flyttade in här 2011.

Nu har jag kommit en bit på väg med det som ska göras..väntar på fler hantverkare bla en elektriker och en VVS:are. Det får ta den tid det tar även om jag tycker att det går sakta framåt så går det ju framåt ändå..så många år som det bara stått helt stilla. Så jag får ha lite tålamod..pö om pö kommer det att arta sig och jag kommer att få det mer somjag vill ha det..det kommer definitivt bli bekvämare att vara i min lilla vrå.

Nu ska jag städa i ordning stöket som blev sen ska jag hämta den lilla hönan i skolan ..lillkillen går hem själv från sin skola hit. Det är sista dagen de är hos mig ikväll ska de till sin pappa ..då blir det inga sovmornar mer hos mig kan de sova till halv 7 hemma går de upp halv 6. Ucsh då de är små hjältar mina barnbarn som orkar ..jag som oftast tar sovmorgon varje dag har tyckt det varit görjobbigt dessa mornar som vi gått upp i ottan.

Jag skulle kanske klara att gå upp var dag om jag vart tvungen..men jag jobbar ju nattetid och har valt det pga att jag är såååå morgontrött.

Men oj vad jag kommer att sakna de små liven även om vi har gnatat lite på varandra under dessa dagar så har vi än då kunnat lösa alla konflikter som blivit och  vi har haft det oerhört bra ihop trots trångboddheten här..den lilla som fick sova på en madrass de 2 första nätterna och frös fick de återstående 3 nätterna sova bredvid mig. Det har inga problem varit hon är så liten och rör sig inte alls mycket som mina egna barn gjort då man haft dem bredvid sig. Så vi har sovit gott alla tre. Lillkillen i bäddsoffan min där han sovit som en kung enligt honom själv.

Hm tänk va 6 dygn kan gå fort..nu ska de vara hos pappan i 12 dagar..jag kanske har dem någon natt till för att avlösa honom ..vi får se om det behövs..och om jag har någon lucka där det passar. Annars så skulle jag behöva vila upp mig några dagar nu för man är verkligen inte van vid att aktivera barn längre ..så som man var då de mina var små. Jag var ju ensam med dem i många år och hade dem dygnet runt varje vecka ..de var hos sin pappa varannan helg ..mina barnbarn bor växelvis en vecka i stöten hos sina föräldrar.

Tänk om man haft det så..så mycket enklare det varit om  man fått en vecka för sig själv. Varannan helg hos pappa var  mina små inte en dag mer i månaden för då ville han att det skulle dras på underhållet vilket det gjorde de 2 veckorna som de var hos honom på sommaren.

Jag skulle ändå inte ha velat dela mina barn  varannan vecka med honom för barnen trivdes inte där..han satte sin sista potatis själv kan jag säga och min äldsta dotter har valt att inte umgås med sin pappa alls pga olika saker som hände då de var små. Så kan det gå om man inte månar om sina egna barn och vårdar relationen.

Så det är bra att min äldsta dotter och hennes x kan enas om barnen och hjälpas åt ..där bröt hon  ett mönster som hon levt i då hon var liten och blev en bättre förälder själv än hennes  egna.  Herrejisses det var rena Dallas ett tag ..jag gjorde vad jag kunde och försökte på alla möjliga vis tillmötesgå pappan ..men jag gick bet. Han krånglade och satte sina barn i kläm..jag var ju oxå en del av detta men hur  jag än gjorde så funkade det inte.

Jag blev anmäld av honom till socialen bla och vi fick gå i familjeterapi men inget hjälpte. Jag fick hjälp av en hemma hossare som kom en gång i veckan och besökte barnen och mig ..jag hade ju inget jobb och levde en kortare period på socialbidrag. Ing-Marie som kvinnan heter blev ett jättestort stöd för oss då vi hade det som värst.

Alla visste att pappan gjorde livet surt för oss men ingen kunde göra något åt det. Vi var i familjerätten flera gånger man han dök aldrig upp så han kunde inte skriva på några papper..så höll det på i många år.

Min mamma och pappa hjälpte mig massor och jag är så himla tacksam över att de fanns då..annars hade jag nog blivit knäpp.

Nu är det över 30 år sedan det hände så det är historia men jag tänker på det ibland och fattar inte hur det kunde få fortgå som det gjorde..det var ju helt uppenbart att han ville mig illa..vilket han gjorde genom att krångla med barnen ..han ville straffa mig genom dem och samtidigt så gjorde han dem så fruktansvärt illa att det inte går att reparera.

Ärr i själen sitter kvar länge ..dumhet slår tillbaka på en själv till slut..det har han fått erfara nu..undrar om han tycker att det var värt det?..att förlora förtroendet och en bra kontakt med sina barn.

Slut ältat om detta för nu..men ältandet kan ha en poäng ändå om man bara kan släppa det och gå vidare i livet. Men jag kommer bära med mig mina upplevelser så länge jag lever.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

4 svar to "Yes"

Apropå fläkten: tänk bara på att om den är felkopplad och det skulle börja brinna, och arbetet inte är utfört av en behörig VVS-montör, så kan du bli ersättningsskyldig. Det fick jag veta då jag flyttade från min förra lägenhet, där fläkten (som tidigare hyresgäst hade monterat in) lät som en reamotor då den var igång och det var bara ett under att ingen olycka skedde, sa vvs-montören vid avsyningen 😦
————–
Jag tycker synd om alla barn som bor ena veckan här och den andra där. Vissa barn kanske klarar det, men andra måste ju lida för att föräldrarna ska bli nöjda. Det är främst för de sistnämndas skull jag tror att lagen tillkom. Även om man påstår att den är till för barnen. Ingen kan få mej att tro något annat.

Men huvudsaken är ju att barnen mår så bra de kan. Och att man själv gör allt som står i ens makt för att det ska löpa smärtfritt med lämningar och hämtningar.

Skilsmässobråk är förödande för barnen. Jag är på så sätt glad att min dotters pappa aldrig brydde sej – och det säger hon själv att hon är väldigt glad för idag.”Du har varit både mamma och pappa och det har du klarat suveränt”, var hennes omdöme om detta på Mors Dag senast – och hon är rätt snål med beröm annars…:-)

Kao

Jag har haft en man här som bygger kök så han kan säkerligen detta med att koppla fläktar.

Håller med dig att man löser ofta situationen för sin egen skull. Att ha barnen varannan vecka innebär ju att ingen behöver betala underhåll ..mina barn var varannan helg och de tyckte att det var jobbigt.
Försöker att ha mina barnbarn hos mig dagtid ofta för att deras dagar i skola och på fritids ska kortas ner ..
De går upp halv 6 varje skoldag..hualigen vilka långa dagar de har.

Min yngsta dotter valde att bo med mig av den enkla anledningen att
jag är den som skött det mesta i hemmet. Jag har hållit ordning och reda. Sen trivs hon bättre med mig ..jag är hemma mer. Pappan är arbetsnarkoman ..och därför superstressad den lilla tid han är hemma. Såå himla tråkigt för man behöver ju kunna koppla av då man är ledig. Hans stress överfördes på oss vilket ledde till onödiga konflikter. Det slipper vi nu..nu har vi det lite lugnare tillsammans.

Kram

Du är säkert inte ensam om att ha eller ha haft såna problem. Inte svårt att begripa att det tog slut mellan dej och pappan. En tydlig signal till pappan att något var fel var ju att din dotter valde att bo hos dej. Säkert inte bara för att du var den som gjorde det mesta hemma. Hon ville väl ha lugn och ro ;-).

Kao

Vi har säkerligen bra kvaliteer båda två av olika art. Pappan är den som kan ge henne pengar det kan inte jag..jag ger henne omtanke och kärlek.
Tror inte man kan köpa sina barn jag ger henne av min tid istället..pengar äger jag inga mängder av..men vi har det helt ok trots det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

januari 2016
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: