Min nya lilla vrå

Hängig och trött

Posted on: 17 juni, 2016

Usch ja ..inte konstigt att jag känt mig hängig på sistone ..igår tappade jag helt orken..och gick på alvedon hela dagen för att hålla mig på benen. Idag känns det lite bättre och jag ska försöka att gå ut och gå lite med mamma jag har inte hunnit hälsa på henne  på hela veckan…sen har jag ju 2 jobbnätter framför mig som jag tror att jag pallar jobba.

Det känns inte som om jag varit ledig alls på jättelänge ..i helgen så storstädade jag hela mitt hus..ja jisses då va skitigt det var ..tur att inte jag bor där..fattar inte hur man vill ha det så ..jag höll minsann huset städat och fint så länge jag bodde där. Vi slet som djur i dagarna två för att få det någorlunda normalt igen..putsade fönster och skrubbade i varenda hörn. Har aldrig sett ett så skitigt ställe förr ..kunde inte föreställa mig att det skulle vara så smutsigt..det kan inte ha varit städat på flera år.
Varför städar jag där tänker ni nog nu? Jag bor ju inte där men jag äger ju halva huset så det känns angeläget att hålla det i gott skick..fast mitt X borde skämmas över att han sköter det så illa som han gör..borde tagit dit en städfirma och skickat honom räkningen..jag blir heligt förbannad då jag tänker på det..har han ingen skam i kroppen?..eller vad är det frågan om han skulle kunnat anlita någon som  städade varje vecka om han inte vill hålla ordning själv..nu hjälpte även hans mamma till hon är 80 år och vill så gärna hjälpa sin son..ja det är inte klokt. Vi städade i dagarna 2 och jag var där även igår en sväng och fixade.  Nu tror han att dottern vill bo hos honom ibland..tror han att ett rent hus gör att hon vill umgås mer med honom så tror han lite fel ..det är väl inte ett städat rent hus det handlar om…nej nej det handlar nog mer om svek och att han sårat henne ..inte hjälper det att fixa till det på hennes rum inte.

Hur svårt kan det vara egentligen att fatta att man inte kan göra hur som helst och att det kanske aldrig mer kan bli det samma igen? Jag kan fortfarande känna ilska och vara arg över att det gick som det gick ..det pågick så länge att jag blev helt avtrubbad till slut..och ibland känns det som om alla år vi var ihop är bortslösade år…för i efterhand kan jag se att det var helt uppåt väggarna fel ..och kan inte fatta att jag stannade så länge som jag gjorde..vi höll ihop i över 20 år..de bästa åren i livet ..och vi som skulle åldras ihop och ha det gott resten av livet. Det är bittert att allt gick i kras..att allt bara rasade ihop ..som jag kämpade för att det skulle hålla..jag trodde verkligen att det skulle bli bättre..väldigt väldigt länge.

Nu är det som det är och dottern bor med mig ..han har det enkelt som bara har sig själv att tänka på..han har hästarna vår gemensamma hobby kvar, det är kanske det som håller honom uppe..vad vet jag …han har säkert inte mått så bra där i sin ensamhet i huset..om man ser hur skitigt det var jag inte tänka mig att någon som mår bra vill ha det så smutsigt.

Om jag skulle berätta mer ingående om vad som hänt så skulle säkert fler förstå varför det gick som det gick..varför dottern känner sig sviken av sin egna pappa och varför jag drog och lämnade all trygghet.

Det är ganska så invecklat att förklara varför man känner som man gör..jag vet hur jag känner i alla fall och det räcker för mig..det är lite värre för dottern kan jag säga som känner att pappa är motsägelsefull..han tror att han kan köpa hennes kärlek..som om det  skulle kunna rätta till allt. Allt är på hans villkor och hon känner att hon kommer i sista hand. Dyker något roligare upp så föredrar han det och så drar han någon genomskinlig lögn och så blir man än mer kantstött. Det verkar som om vissa människor/män som kvinnor inte har någon känsla alls för hur man ska uppföra sig. Det saknas empati..medkänsla för andra och förståelse för att man kanske är en del i det som skett.

Jag bär på mer ilska och vrede än jag tror ..ibland så poppar den upp utan att jag vill och  jag vet att det inte hjälper att vara arg..utan det gör bara saker och ting värre än det är. Men när det gäller dotterns situation så kan jag bli rasande ..för man behandlar inte sina barn så illa ..

Jag kan inte för mitt liv förstå att någon kan bli så förändrad…hur kunde jag gå på en sådan mina..ja jag lägger mycket  skuld på mig själv fast jag vet att jag inte ska göra det..när det går upp för en att det inte var rätt så blir man förkrossad och nedslagen. Känslorna blir övermäktiga och man tappar självförtroendet och tron på att riktig kärlek finns. Så som man satsat på kärleken och trott att man funnit den rätta att man kommit i hamn och kan leva i trygghet resten av livet..allt man drömt om och som man trott gått i uppfyllelse  slås sönder och är inget värt efter så många år ihop..ja hur ska man kunna lita på någon igen? Ett brustet hjärta är inget man bara sätter ihop igen..nej det blir ärr för livet och man blir aldrig den samme igen.

Stresshjälparhjärtan

Stresshjälparhjärtan

På måndag ska vi ..dottern, pappan och jag åka till Kastrup och hämta dotterns bästa kompis från Kalifornien..så nu ska vi åter träffas lite alla 3 igen..det är därför som vi städat huset och fixat upp en yta som vi kan visa Samantha..det är klart att dottern vill visa var hon är uppväxt..men jag vet inte om de vill bo där..de gör som de vill..väljer de att bo hos mig i 5 veckor blir det trångt..men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Ett Svenskt hjärta till Sam..ett amerikansk till dottern och ett regnbågsfärgat till mig ha jag beställt de är gjorda av min systers barndomskompis..och jag tyckte att det var en bra present att ge bort.

SES!

Annonser

9 svar to "Hängig och trött"

Vad läser jag? Du är helt slut, du har flera nätter kvar att jobba och du sliter som ett djur med att städa det hus som du inte bor i. Du skulle inte åka och städa huset åt någon som du hyrde ut åt. Du lyfter ansvaret från ditt ex, räddar honom återigen från något som han själv borde fixa eller få stå och skämmas för inför besöket. Nej, det är inte rätt.

Men hoppas att ni får trevligt med din dotters kompis.
Du måste vara rädd om dig och sköta om dig!
Kram

Visst är det knäppt..men jag är en väldigt snäll person nästan för snäll..jag är dessutom hjälpsam för jag känner att det ger mer än att inte vara det. Jag vill absolut inte bli ovän för livet med Xet..fast jag vet egentligen inte varför det är så. det är jobbigt att vara ovänner..men kanske är det en nödvändighet ändå för att få ett avslut.
Jag vill ju att det ska vara över någon gång och vara ett helt avslutat kapitel. Så därför är jag tillmötesgående..huset är mitt oxå även om jag inte bor där…så egentligen skulle han få städa undan sin egna skit.
Kanske är jag så snäll så jag är dum ..men det är på sätt och vis en taktik för att få ett bra avslut..han hjälper ju mig med lägenheten..så vi är nog båda lika dumma..eller snälla.
Jag vet hur jag måste göra för att det ska bli så bra som möjligt..jag känner ju mitt x ganska väl.
Sen kan andra tycka vad de vill..jag gör det för mitt egna bästa.
Kram

Jag borde kanske inte lägga mig i, men eftersom du skriver om det här på din blogg så. Menar du att han bad dig om att städa hos honom? Och att han skulle blir arg på dig om du sa nej? Det är en sak att hjälpa varandra med praktiska grejer som att du skulle sy en gardin som han behöver mot att han fixar nåt med skruvdragaren om det är så era roller har varit. Men att gå dit och städa upp hans mångåriga skit, nej, det kan jag inte förstå med bästa vilja i världen och det är egentligen det du uttrycker också i ditt inlägg att du inte förstår varför han inte kan fixa det själv. Vård av frisk man kallar man det för. Och hans gamla mamma, herregud! Har karln inget vett i huvudet??? Jag förstår att det kan vara svårt att låta blir men någonstans måste man dra en gräns. Du är helt slut när du har städat där under helgen och varit där en gång till och fixat, du känner dig förtvivlad och trött och slut och…
Förlåt, men det låter inte bra.
Hoppas att du får vila lite snart.
Kram

Håller med ”Jag” i kommentaren ovan. Varför städar du hos honom? På det sättet räknar han ju alltid med dej. Att du ska fixa allt. Du behöver nog din vila mellan arbetspassen. Du är, liksom jag själv, en typisk ‘caretaker’ och såna som vi sliter ut oss för andras skull.
———–
Det är lätt att hamna i bitterhetsträsket när man ser tillbaka på gamla dåliga förhållanden, men det är inte nyttigt för hälsan att klafsa omkring i gamla surdegar.

Idag försöker jag själv att se det som jag och mina partners hade gemensamt som var bra. Orsaken till att vi en gång var kära och blev ihop. Det dåliga får gå som roliga historier man kan skratta åt idag.

Ha en finfin sommar
// Kao

Så är det nog att det är jag som varit den som gjort det mesta hemma och tagit hand om nästan allt.
Jag brukar bara städa dotterns rum ifall hon får för sig att åka dit..nu var det tvunget med en storstädning..och då hjälptes vi åt. Men jag vart fly förbannad över hur han skött städningen..tror inte att han städat alls på väldigt länge.
Tror inte att han är riktigt riktig ..och att han inte kan må så himla bra..annars så håller man undan efter sig så att man trivs.

Jag är inte nere i träsket så ofta men ibland så poppar bitterheten upp och då kan det vara bra att få ur sig den …därför skrev jag om skiten ..annars brukar jag ha det inom mig..för jag vet att det inte hjälper att älta..
Önskar även dig en fin sommar

Du lägger kanske inte den kraft du borde bakom det du säger? Den som lyssnar ser det som tjat och bryr sej ej och vet att du ändå kommer ge dej? Kan det vara så?
Du kommer att ta dej ur detta. Är säker på det. Du har ju stöd och pepping av de som skickar kommentarer. Just precis det du behöver nu ;D
😉
Kram// Kao

Så kan det nog vara ..jag har tappat orken lite och kraften att ta mig framåt..det känns som om jag sitter fast och ingenstans kommer ibland. Jag hade ju kraft att ta mig där ifrån..sen gick luften ur mig och jag har inte återhämtat mig riktigt efter det.
Livet är en samling händelser som tillsammans kan bli för mycket ibland. Mammas sjukdoms situation, pappa som vi hittade död i sin säng ..ja ibland då jag tänker efter så förstår jag att livet inte är så enkelt att ta sig igenom.
Tackar för allt stöd och peppande ..att skriva och läsa kommentarer hjälper faktiskt..även om jag kanske skulle ta tag i saker på ett annat sätt.
Kram

Håller med ovanstående…

Att du blir arg är dock bra. Rätt steg i processen, om du inte sväljer och lägger det på hög…. . Det tar sin runda tid att samla ihop ett krossat hjärta. Tell me about it… efter 20 år också.. det ÄR tufft. Men det finns silvertejp som tur är ☺ När ilskan får värka fram brukar man börja bli redo för att ”ge tebax”. Vore jag du skulle jag ge honom på bordet att du vill bli utköpt – sälj huset – om inte dottern vill vara där så har du ju inte kvar det för hennes skull. Tror inte att du vill gå runt där i gamla jobbiga minnen om du köper ut honom?? Även om du trivdes där. Innan du blir av med ert gemensamma projekt lär du ha svårt att gå vidare. Ni har ju dottern ihop så helt fri blir man inte men det är ju mjukvara att vårda så hon mår så bra som det går i sin process m far sin. Man sitter ofta kvar som ett kardborrfäste… det sprakar rejält och ger motstånd men när man väl kommer loss känns det bättre.

Han lär inte tacka vare dig dig eller mor sin för hjälpen… jösses. Ja lite dumsnäll kan man tycka att du är när man står utanför allt och läser 🙂

Ta inte slut på dig. Den ende som går vinnande ur det här är ju exet som kan fortsätta som han gör när alla ställer upp och sopar efter honom. Han kanske behöver få en omskakning och vakna upp… nej sälj och gör något roligt för pengarna och investera i dig själv och dotra. Sälj det som hästgård så blir det mer i plånkan ☺

Som tur är så vet jag vad jag gör..men visst är det tröttande..och visst borde det vara bättre att få ett riktigt avslut någon gång.
Silvertejp är bra det som inte går att laga ,med silvertejp är ju trasigt 😉

20 år sitter inte utanpå nej nej så mycket som man upplevt och gått igenom rinner inte bara av en så enkelt. 5 år har det snart tagit nu att komma så här långt..man får ha massor med tålamod ..och ibland har man inte det ..utan hamnar på botten, så kommer det nog vara ett bra tag..att slå i botten gång på gång gör en starkare trots att man ‘är helt nere så kravlar man sig upp igen och blir än mer tålig.
Styrka har jag och lärdom har jag tagit till mig ..nu ska jag bara ta mig vidare ..
På något vis vet jag att det kommer att lösa sig till slut..
Tror att han redan blivit omskakad rejält ..man jag kanske får skaka till han lite till..vi kan i alla fall prata med varandra nu..så det är lugnt.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

juni 2016
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: