Min nya lilla vrå

Snövitt ..

Posted on: 2 december, 2016

Idag snöar det på min blogg …passande för igår kväll snöade det här. Vi kunde sitta inne i stugvärmen och se stora flingor singla ner i gatlampornas sken. Idag är snöflingorna ett minne blott ..på barmarken/ asfalten finns inte minsta spår av någon snö..nej man kan inte gissa sig till att det ens snöade igår om an inte visste om att det gjorde det. Nej idag så skiner solen från en blå himmel det var heller inget man anade igår ..så det är lika spännande varje dag att rulla upp gardinen ..för man vet inte hur det ser ut utanför.

Här inne går det sakta framåt med ytterligare ett ganska stort projekt i alla fall i mina ögon mätt. Det står grejer överallt som är flyttade på för att kunna fixa det som är tänkt. En vägg är snart klar och som jag längtar till att få dit elkontakterna nu..efter snart 2 veckor med sladdar hängande här och där och ett  evigt dragande ut och in för att få livsnödvändig el till mina köksmaskiner. Om jag ska använda micron så räcker det inte med att sätta i kontakten nej den måste lyftas en bra bit för att sladden ska räcka ..jag använder som tur väl  är inte micron så ofta ..men de gånger jag behöver värma något däri är det krångligare än krångligast. Att laga mat går väl så där ..med en på golvet utdragen spis så är det heller inte så himla nice..och utan köksbordet som avlastningsyta vet jag inte vad jag hade gjort. Nu är jag glad att jag har ett något för stort köksbord för mitt lilla kök.

dsc_3598

I röran bakades det ändå lite lussebullar..

dsc_3594

…hade ju lovat barnbarnen det ..det gick bra det oxå även om det ur miljö synpunkt kanske inte var helt optimala förhållanden så fann vi ett hörne i köket att vara och knåda på.

Jag som vill ha det rent och i ordning då jag bakar fick blunda för röran runt ikring i köket.

Vi skulle bakat på en liter men det avstod jag för vad skulle vi då lägga alla bullar? Nu blev det 3 plåtar och alla utan 3 fick lämna byggnaden i påsar och följa med barnbarnen hem. Så  nu har i alla fall de lussekatter ..mina 3 fikade vi upp på första advent 🙂

Det kommer säkerligen vara ordning här till jul om arbetet fortgår i samma takt som nu jag hoppas det i alla fall ..är man redan rörig i huvudet så blir man än rörigare då man har det rörigt omkring sig..

Dottern fick jag ett spel på igår som tyckte att vi skulle pynta den lilla plastiga vita granen..ok..hur kul är det att klä granen första december ? Hon städade hörnan där den nu står färdigklädd och lyser så vitt och fint ..ja den kan stå där och lysa upp röran än mer så att den blir mer synliggjord än om det inte lyst just i det hörnet.  Jag brukar inte klä granen för ens veckan innan jul..helst ska den inte fram för ens dagen innan julafton. Så är min tradition och så har det varit sedan jag var liten ..att granen ska stå färdigklädd då man vaknar upp på julaftonsmorgonen. Vi barn fick inte vara med och klä den utan det gjorde mor och far.

Nu är det inte stenåldern längre enligt dottern och gör om mina traditioner till sina och vill hon klä granen första december så gör hon det utan att ta hänsyn till mina högljudda protester. Jag bryr mig inte om att jag är stenålders på den punkten..det är inte för mig traditionsenligt att ens ha en plastgran..var ju utan gran i många herrans år ..för en plastig ville jag inte ha. Man kan ju ändra sig eller hur? Den jag har nu köpte dottern åt mig förra året innan hon åkte till USA över julen ..hon ville att jag skulle ha det  ljust och glatt här hemma och inte sitta i mörkret ensam hela december och januari..det var en väldigt fin tanke och gärning och visst vart jag glad då hon och jag var och tittade ut den i affären. Jag fick till o med välja gran..inte en grön..ska det se plastigt ut så ska det så det blev en vit gran..med silverkulor och glitter. Pråligt och bling blingit värre men ganska snyggt..för att vara en plast gran.

Måste fotografera den där den står i sitt hörn och visa er..hon har glömt några silverkulor ..de ligger kvar i jullådan  shhhh…det ska bli min surprice till henne ..dem ska jag hänga dit dan innan julafton..då blir  den fulländad och redo för att glimma hela julen.

Jag måste medge att ljusen som lyser så här års inomhus lyser upp tillvaron ganska så bra ..de behövs än mer nuförtiden i en allt mörkare värld..med ondska och elände. Jag blir mycket  sorgsen då jag tänker på hur många människor det är om lever i otrygghet och ovisshet inför var dag ..om de ens har tak över huvudet, vatten att dricka och har någonstans att ta vägen alls.  Jag kan bara  föreställa mig  hur hemskt de har det ..det är för hemskt för att ta till sig på riktigt..men det måste vara ett helvete rent ut sagt att behöva leva med rädsla och att ständigt vara på flykt undan människor som är ondare än ondskan själv. För mig är det helt omänskligt och jag önskar att det finns godhet i alla människor men jag har tappat tron på att de som jagar och förgör ett folk och utsätter dem för fasor vi inte kan föreställa oss ens ..

Såg på ett samhällsprogram igår och där sa en journalist ord som gick rakt in i mitt hjärta ..hon talade ur sitt hjärta om terrorn som människor utstår som hon sett med egna ögon om fyllda massgravar och lemlästade kroppar ..vi kan inte längre vara blåögda ..vi får inte glömma bort att vi oxå kan blöda..vi har blod i våra ådror. Vi kan inte vara en fristat för människor/terrorister som kommer tillbaka från Syrien där de varit och krigat. Där utrotar de människor på liknande sätt som  Hitler gjorde under andra världskriget ..fasansfullt ..det som inte skulle få hända igen någonsin ..pågår för fullt inte  så himla långt ifrån oss.

Vad kan vi göra för att förhindra ett ännu större krig? Det har jag inte svaret på..men inte kan vi ”öppna våra hjärtan” och låta terrorister återvända som om inget hänt och låta den få vara här i vår  ”trygga Sverige” och slicka sina sår ..det måste vi kunna förhindra på något vis.

Här försöker vi leva som vanligt medans det pågår för oss helt obegripliga ohyggligheter i ett krig som pågått alldeles för länge..kriget måste få ett slut ..det är prio ett. Alla människor har rätt att kunna leva under normal förutsättningar ingen ska behöva fly sitt land ..vart ska alla ta vägen och vad ska de återvända till om de någonsin kan återvända alls? Människor utrotas av människor ..men om de får uppfylla sin dröm om en bättre värld hur bra blir den då?

Jag blir bedrövad då jag tänker på hur mänskligheten är…vi tror att vi lever trygga här ..visst vi har levt i ett fredligt land utan krig  under många många år. Hur ser världen på oss om vi tillåter terrorister leva i fred här? Det är mycket underligt..oförståeligt för mig att vi kan låta detta få fortgå utan att göra något..ändå så gör vi allt i vår makt sägs det för att det inte ska fortsätta ..snart måste vi få se bevis på detta för att  vi ska få någon som helst tillit till de som styr och bestämmer här i vårat fina land.

Jag får inte låta rädslan jag känner ta över min tillvaro..även om jag ska erkänna att jag är livrädd ibland då jag tänker på det som kan hända även här. På något sätt så blockerar man rädslan man känner för annars så skulle den förgöra en.

Jag har strategier som jag har byggt upp i mitt undermedvetna…som jag inte tänkt närmare på för ens jag står inför det fakta att jag t ex inte vågar gå ut i mörkret ..utan tar bilen dit jag ska om det är mörkt ute ..jag som cyklat och gått till fots för att förflytta mig dit jag vill förr..tänker efter en gång extra innan nu. Det har aldrig förr slagit mig att jag skulle kunna råka ut för något på  min väg till och från jobbet..inte för ens jag flyttade hit till min lilla vrå. Då jag blev varnad av medmänniskor kollegor att inte ta just den vägen utan välja en annan. Jag är ju uppväxt här på gatan bredvid och då var klimatet ett helt annat. Här behövde ingen vara särskilt rädd inte räddare än någon annanstans …nu är det kallare och hotfullare på ett mer påtagligt sätt.

Man anpassar sig efter rådande klimat och jag har vant mig vid att nu är det så här..vi ska inte behöva vänja oss vid att vara rädda..nej vi är smartare än så och bygger därför upp nya strategier för att skydda oss mot det ökade hotet och våldet i vårt samhälle. Jag funderar skarpt på att skaffa ett lägenhetslarm..varför då kanske ni frågar er? jo för vi har inga säkerhetsytterdörrar ej heller kodlås på vår dörr i trapphuset..då får man ta saken i egna händer för att öka sin egna trygghet. Det är tyvärr så att man måste bygga in sig för att öka säkerheten för sig själv.

Min medvetenhet i dessa frågor om säkerhet har definitivt ökat…har aldrig förr behövt tänka på att behöva ha ens ett överfallslarm på mig ..visst har jag ett larm på mig då jag jobbar..även om vi numera alltid är två om natten på jobbet har jag överfallslarmet på mig. Vi människor är ganska utsatta var vi än befinner oss egentligen och jag känner att det enda jag kan göra är att försöka så gott det går att skydda min familj och mig själv på bästa sätt. Även om det inte kan skydda oss helt från all ondska och galna människor så har jag ändå gjort något för att vi ska kunna känna oss någorlunda trygga i en otrygg värld.

Ångest laddat värre är det att skriva om hur otryggt läget är i världen och utanför husknuten.

Men vi kan inte bara tiga och leva utan att reagera på allt som händer ..så därför skriver jag ner mina innersta tankar för att  få ur mig dem..det hjälper lite att få lufta sina tankar..och inte låta dem fylla på och så att man får hjärnspöken och blir helt nojjig ..för det kan lätt bli så att rädslan tar över en. Rädslan får bara inte ta över ..men man måste vara realistisk och kunna se faran för att kunna stå emot den..om den kommer.

Hualigen vad långt detta inlägg blev. Men jag tycker att det var läge att skriva av mig igen..vi matas med information och på något sätt måste man bearbeta allt man ser och hör..så jag skriver av mig det lättar mitt sinne lite.

SES!

 

 

 

2 svar to "Snövitt .."

Du är fantastisk som ställer dig och bakar lussebullar i renoveringsröran, och med barn till på köpet! Du gör ett tvärt kast mellan den lilla världen med snö och bullar och den stora med alla hemskheter. Nej, i alla människor bor inte godhet. Men att behöva känna sig otrygg och rädd i sin närmaste omgivning låter inte bra. Det känns som om du är sönderstressad av tankar på farligheter. Det är bra att du skriver av dig, som du uttrycker det.
Trevlig helg!
Kram

Det är inte så att jag går runt och är rädd hela tiden för att det ska hända mig eller mina nära något..då skulle jag bli tokig om jag inte kunde släppa sådana tankar. Jag måste tro att det finns gott i alla människor inte bara ondska ..men visst är det med stor risk att det finns människor som bara är ondskefulla..de är hjärntvättade på något vis att vara grymma och utföra hemskheter. De tar ingen hänsyn till andra människors rättigheter eller liv.
Jag kan tycka att vi importerar terrorism till vårt land ..inatt har det skett dödliga skjutningar igen …det har blivit vardagsmat i vårt annars så fredliga land.
Det finns en uppgivenhet och besvikelse bland många som bor här..det handlar bla om makt i grupperingar läste jag
nyss i Aftonbladet och vuxna som behöver ta tillbaka kontrollen över sina barn.

Så långt har det gått att poliser blir attackerade av stenkastande människor då de kommer för att styra upp och rea ordning. jag blir vansinnigt arg då jag tänker på det..men man få försöka att inte tänka så mycket på det utan fortsätta leva mitt liv. Men det är svårt att bortse från allt som händer.
Inte konstigt att poliser slutar sina jobb de får ju inte ens information pch namn på dem som är misstänkta och kan vara farliga.

Så vi gör ting som att baka lussebullar för att hålla tankar borta om katastrofer och annat det är bra avledning för en tänkare som jag . Det är bra att hålla igång och vara som vanligt trots allt.
Kakla kök och ha det rörigt är avledande kan jag nog säga..men fint kommer det bli innan jul.
Det måste få vara rörigt mitt i en större förändring.

Ha en skön helg
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

december 2016
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: