Min nya lilla vrå

Tid för förändring..

Posted on: 15 december, 2016

Idag är jag billös..det är konstigt..men bilen är på service och det kommer pajja hela min ekonomi denna månad. Så jag får låna av mig själv lite och ta från ett annat konto för att kunna överleva. Bilar är inga sparbössor precis..nej det suger att det  kostar så mycket att underhålla dem.
Överlever gör vi nog ändå trots att pengarna är slut. Det var länge sedan som min ekonomi inte höll ihop..jag har skjutit på servicen då jag vet att den månaden blir tuff..nu vart det hög tid att lämna in bilen ändå så det fick bli mitt i julmånaden som den kostnaden fick belasta kontot.  Det är som tur är inte en stor service denna gång ..men nära 3000 kommer det ändå att kosta. Önskar att jag var mer intresserad av bilmotorer och kunde fixa vissa saker själv.

Nu vill jag bara att det ska gå fort till jul så att det kommer in pengar igen på kontot. Då ska jag betala tillbaka till mig själv det första jag gör.

Har köpt julklappar ..inte så många men det är oxå  extra utlägg man gör denna månad..ändå så har jag fixat några klappar långt innan ..och belastat en annan månad. Var iväg igår med barnbarnet som sov över hos mig och fixade några klappar till..så nu slipper jag nog springa runt i julhetsen på stan. Vi handlade även mat på hemvägen och hon hjälpte mig att bära..jag som har ont i min arm var glad över att hon var med mig. Det är roligare att handla då man har någon med sig ..och så himla bra att slippa bära allt själv..jag kan inte handla lika mycket då jag är själv..ändå handlade vi inte allt som behövdes hem igår..mjölk glömde vi tex ..mjölk väger tungt i matkassen. Vatten köper jag inte längre hem .. som tur är så har jag en soda stream om jag vill ha bubbelvatten.

I jul ska jag inte äta något stort julbord …men en Jansons frestelse ska jag göra och steka lite köttbullar med rödbets sallad till.  Gör en god sallad med grönkål i och granatäpplen..och kanske en grönkåls-paj med valnötter i..det är gott. Apelsiner köpte vi hem igår och de kan jag få mani på att att äta ..det är som godis för mig.Julskinkan ratar jag även om det gott med nykokt skinka så avstår jag numera fläskkött. Ska nog se om  jag hittar en bit saltrulle att koka istället..det är en klassiker på julen att äta saltkött. Nästa vecka ska jag handla julmaten..då är det 10 % på City Grossen. Så på måndag handlar jag och lånar pengar av mig själv 🙂 Lönen kommer den 23 och då kan jag säga er att har man inte handlat förr så ska man nog låta bli. På måndag fixas elen i köket och då ska jag ha hunnit måla färdigt inunder köksskåpen så målas ska det göras idag. Hela helgen ska det fixas här i köket så att listerna kommer upp.

Min uppe-sittar kväll, dan före dopparedagen tänker jag först sova bort då jag vakar ut..kvällen tillbringar jag i tvättstugan..för jag fixar inget annat den dagen ändå.

Vi har fått en tagg till pingis och biljardrummet så det är enklare att boka en tid dit nu. Innan har vi fått låna nyckeln av en nyckelansvarig. Det blev aldrig av att vi bokade någotdera rum då..nu sedan det nya systemet infördes har vi varit där 3 gånger på en vecka. Jag har fått igång dottern t.om att spela pingis..och igår spelade hon biljard med barnbarnet..så nu kommer vi vara än mer nere i källaren. Köpte nya rack igår då det var typ lika billigt som att köpa bara bollarna ..har två hedenhös gamla rack som jag fått av min moster så nu kan vi t. om vara 4  så vi kan köra runda bordet. Gratis motion får vi nu ..dottern var genomsvett igår efter några timmar i pingisrummet. Det är lite sunkigt och slitet där nere bara ..det behöver målas för att det ska bli lite trivsammare.
Nu kan vi motionera medans tvättmaskinerna tvättar 🙂  vi får väl se hur länge vi tycker det är roligt ..barnbarn nr 3 kommer hit efter skolan imon och då har vi bokat biljardrummet. Ja nu kommer vi inte bara att sitta här inne i lägenheten och uggla hela långa kalla vintern medans vi väntar på att tiden ska gå mot ljusare tider.

Det är hög tid för förändring ..utan tid så stannar ju allt ..ibland går tiden fort ibland sakta ..det är underligt om man tänker efter. Tiden och att följa klockan hela tiden är väl något som människan kommit på för att vi ska ha något att rätta oss efter..och för att vi ska komma i tid dit vi ska.  Jag kan inte vara utan mitt armbandsur..barnbarnen kollar i sina mobiler för att veta vilken tid det är på dygnet…jag är inte där ännu så jag lever efter mina klockor ..speciellt om jag jobbar ..då är tiden viktig ..eller viktigare för då är det många som ska dela på tiden. Vi har Tes och där står klockslagen då vi ska vara hos någon ..då måste man rätta sig efter ett papper och klockan är mitt verktyg för att komma i tid..de som står på pappret har betalat för sin tid så då är det omöjligt att bortse från tiden.

Det kan vara en stressfaktor att hinna med alla tider som ni nog förstår..händer det något oförutsett så ruckas hela schemat..jag som inte vill stressa tvingas ibland skynda på fastän jag inte vill..jag som strävar efter att vara här och nu ..måste tänka på nästa insats och kanske då inte ger den hyresgästen där jag är all min uppmärksamhet. Det är knepigt att få tiden att räcka till..och då man har fullt upp flyger den fort fram..annars minsann då man vill att tiden ska gå står den helt still..som i vargtimmen vid 4 tiden då när morgonen börjar gry.

Tid är för mig  konstig ..och ibland så undrar jag varför vi mäter tid..men det är ju ett måste för att allt ska rulla på liksom ..och tider ska man ju passa så utan klockan som mätinstrument  skulle det inte funka lika bra.

sam_4691

När jag är ledig så låter jag tiden vara ifred..jag sover tills jag vaknar och går upp när jag sovit klart..det kan vara vid 05 eller vid 11. Min inre klocka är nog lite ruckad eftersom jag jobbar natt… så jag följer min kropp och får gå mycket på känn för att jag ska må så bra som möjligt då jag är ledig.

Att ha heldagar på jobbet dagtid kan få mig att flippa ur och min egna balans som jag följer blir i obalans med hela omvärlden. Då är jag  inte mig själv riktigt..det har jag märkt mer och mer under tidens gång…då jag har en tid att passa på ledig tid stör det mig så att jag inte kan sova natten innan..inte alltid men nästan alltid är det så.

Som häromdagen då jag snubblade i hallen och föll ..då hade jag en sådan natt och det kändes som om jag gick upp mitt i natten då klockan ringde vid 07. Så kan det bli …och det är det som är så svårt att sätta sig in i för någon som inte jobbat natt. Alla möten vi har börjar halv 3 eller 3 på eftermiddagen..alldeles förkastligt tidigt för en som jobbat natten innan..det är som att en som jobbar dag skulle gå upp klockan 3 på natten för att gå på möte. Hur med är man då tro? De gånger jag går på möte med de förutsättningarna är jag helt klart inte riktigt närvarande…jag är lite som i en bubbla då..
Det är inte riktigt rättvist att jag ska behöva vara så trött på varenda möte vi har..men har jag tur så är jag ledig just på mötesdagen och då är jag som alla andra i huvudet..med på ett annat sätt.

Får höra att man inte får vara trött för det är inte förenligt med mitt jobb att vara trött..men lik förbannat är jag trött..det skulle vem som helst vara som tvingas gå upp mitt i natten och ha press på sig att hänga med och vara lika vaken som vem som helst. Vet inte hur man ska förklara det för personer som ej förstår det. Ibland så bara släpper man det för det känns inte som en bra ide att ens försöka förklara. Men för mig är det glasklart att det är så det är.

Nu är min bil färdig..det blev lite tillägg på priset ..då mitt lock till oljebehållaren saknade en packning..det har jag märkt må ni tro..har knappt fått upp locket och ej heller kunnat dra åt det då det ska stängas. Hm..har fått en ide om hur jag ska göra med denna service avgift..jag har ju ett kort på bilfirman med 4 månaders räntefritt så kanske betalar jag med detta kort.. så löser det sig med pengar och jag slipper låna av mig själv. Lösningar på saker och ting kan ligga närmre än man anar ..jag har aldrig använt mig av detta kort..så det är nog på tiden att jag gör det idag..men koden på det minns jag inte men det går säkert ändå.

Nu får jag en bra lång solskenspromenad till verkstaden..då den redan är klar ..positivt 🙂 jag som alltid fått hämta den senare på dagen.

Färdigsvamlat!

SES!

Annonser

4 svar to "Tid för förändring.."

Det där med att försöka förklara för folk hur det är att jobba natt och att man faktiskt behöver sova på dagen, lika många timmar som de själva sover på natten, är omöjligt. Vet inte om det beror på att de inte vill eller att de inte kan fatta det.

Många tycker att man är en slö jäkel som ligger och sover när klockan är 14-15. Kanske beror det delvis på att de tror att man kan sova på jobbet?

De sista 10 åren jag jobbade var på en kirurgisk vårdavdelning på ett storsjukhus. Där hade vi att göra varenda minut på vårt 10 timmar och 20 minuter långa pass och jag antar att du har lika fullt upp på din arbetsplats också.
// Kao

Det är som det är ..vissa förstår andra har ingen förståelse alls. Det som är svårast att förstå är att man måste sova minst 6-7 timmar för att orka en natt till. Man behöver sömnen för att orka helt enkelt. Att gå på möte då man jobbat natt är förkastligt..men det tas det ingen särskild hänsyn till.

En del säger rent ut att vi är lata ..det tar inte jag för det är vi inte..jobbar du natt kan du inte hålla igång på samma sätt som om man jobbade på dagen.
Vi har att göra för det mesta hela nätterna..men ibland så är det lugnare perioder och det kan man nog säga att vi är i nu…då får man passa på att ta det lugnare för man vet aldrig när det blir mycket att göra igen.

Jag har varit tröttare än vanligt nu ett tag och det tar jag på största allvar..det har varit mycket denna höst så egentligen är det inget konstigt.
Det vänder nog snart hoppas jag för man hamnar i trött svackor då och då ..så är det.

Har möte igen nästa vecka ..då är jag ledig och fit for fight..fast jag inte har svårt att säga vad jag vill så tar det emot just i denna grupp för det är som man slåss mot väderkvarnar.
Kram

Jag fattar ju att alla möten förstör sömnen för den som har jobbat en natt och ska jobba nästa. Så var det för mej också. Därför gick jag aldrig på dessa möten.Dessutom blir de tämligt meningslösa och det är därför jag inte gick på dem. Vare sej de var obligatoriska eller ej – och min fritid skattade jag såpass högt att att jag därför inte gick på dessa tjattermöten..
Hur länge har du jobbat natt?
Var rädd om din hälsa och vik dej inte för krav du inte kan klara av utan att bli frustrerad. Där har vi det igen: att tillfredsställa ANDRA och deras åsikter. Ge dem fingret om de kräver något av dej om de inte kan förstå hur det påverkar dej. Det är mitt oombedda tips 🙂

// Kram från Kao

Mötena är inte obligatoriska så man behöver inte gå på dem..men jag är så intresserad av att kunna mötas allihop och kunna vara med och påverka min arbetsmiljö. Är man inte med så kan man inte påverka något eller så kan man bli nerröstad..det har jag erfarit. I framtiden kommer jag inte gå på möten om jag jobbat eller ska gå på ..för det tar för mycket energi.
Jag är bara rädd för att jag inte längre kommer att ha något att säga till om.
jag har jobbat natt fast ..i 9 år…och några år innan på nattvik så jag vet vad det är som gäller för nattarbetare.
Chefen innan ordnade så att vi inte behövde komma på möten före 16:00 och då hade vi nattare egna möten. Det var mycket bättre för som det är nu så känns det som om vi är på kafferep varje gång vi är på möte.
Hm..undra jag hur de skulle reagera om jag som arbetsplats ombud gav dem fingret? Jag inser att vi måste stå på oss mera än vi gör nu..
Jag nämnde sist att på morgonen orkar jag inte med några större diskussioner för man är trött efter att ha jobbat 10 timmar ..då fick jag till svars att man får inte vara trött.vi ska vara professionella .man måste kunna stå till svars. Visst kan jag det men jag vill inte bli påhoppad om något som inte är befogat. Sådana samtal kan man ta en annan tid på dygnet.

Min hälsa går före jobbet helt klart..mina känslor är mina och det är jag som känner det jag gör ingen annan kan bestämma vad jag ska känna.
Det värsta är att de ändå inte förstår…jag har valt att jobba att och då får jag typ stå mitt kast.

Emellanåt så slår man bara allt ifrån sig för man kommer ändå ingenstans.
Tack för dina ord Kao
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

december 2016
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: