Min nya lilla vrå

Knyter ihop säcken

Posted on: 30 januari, 2017

Sovmorgon blev det denna lite gråa måndags morgon…har sovit som en kratta igen och jag längtar så efter en riktig säng..lite till ska fixas innan jag kan köpa den..vill veta exakt hur mycket pengar det blir över då jag gjort allt som jag tänkt göra här i min lilla vrå först.

Dottern var ju hos en kompis i förra veckan och jag sov då i hennes säng..den som jag fick av en kompis och gav min dotter istället så hon slapp sova på en madrass på golvet.  Så gör man man ger sina barn det som är bäst..jag hade nog inte sovit skönt i den sängen ändå då jag vetat att hon låg på sin madrass. Hennes säng sover jag helt ok i så jag inser att en säng ska behöver alla och en var för att kunna sova och ta igen sig på bästa sätt. Men jag har en helt ok bäddsoffa att sova ändå om än lite för hård så jag har fått lägga dit en tjock bäddmadrass för att  inte bli helt leabröten. Oftast så kan jag sova hyfsat bra i den men lika ofta sover jag dåligt..så det är nog fiffty fiffty med sömnen min.

Så en säng står överst på min checklista över ting jag behöver..har alltid haft en säng att sova i ..så jag har inte tänkt på hur det är att inte ha det..det har jag nu gjort sedan okt 2011 ..då jag först sov i en ännu hårdare bäddsoffa ..som jag senare kunde byta ut till en bättre soffa så jag har bytt upp mig lite ändå.

Nu tycker säkert en del att det bara är att köpa sig en säng ..men så är det inte det måste fixas lite till här för att jag ska kunna trivas och ha det gott. Jag tänker att om det är här jag ska bo länge så måste jag göra lite till nu ..för sen kanske man inte har råd eller får låna mer av banken ..man har ju hört om pensionärer som får bo i ruckel och i hus som hellre förfaller än att de får låna till att fixa till sitt boende och att värdet på huset sjunker konstant och inte ens går att sälja. Det tycker jag är helt förkastligt att man hellre låter huset som är människans säkerhet och som borde vara en tillgång istället blir en värdelös ägodel och drar ner personen än mer då det inte ens går att bli av med då ingen vill köpa ett ruckel. Nej man borde hjälpa alla personer som lever på minimum lön/pension att förvalta sina boende på bästa sätt så att värdet finns kvar om man behöver sälja.

Här känns det som om jag börjat knyta ihop min  säck då jag planerar för min framtid ..hur den ska bli ..och hur jag ska leva/överleva då..man vill leva någorlunda bekvämt..så om  jag ska åldras här måste en tvättmaskin installeras det inser jag ..för om jag bara får tvätta var fjortonde dag i den gemensamma tvättstugan vet i sjutton hur det kommer att gå. Visserligen har man kanske inte lika mycket tvätt om man är ensam i hushållet..men tänk att bära tvätten upp och ner och i den långa korridoren i källaren om man har krämpor. Jag ser MB som bor på tredje våningen då hon bär tvätt..hon tycker att det är jobbigt utan hiss och har då och då hjälp med att bära sin byk.
En tvättmaskin uppe vore rena rama lyxen. Så det lär det bli någon gång ..tänk att kunna tvätta en maskin då och då istället för att maniskt tvätta så mycket tvätt som  möjligt på 5 timmar.

Igår tvättade dottern och jag 10 maskiner..och då hade vi ändå en maskin kvar i tunnan då vi var klara..gardinerna som jag bytte i köket var inte någon prioriterad tvätt de kan vänta med att tvättas bestämde vi. 2 överfulla ikea påsar med ren tvätt blev det igår och en del var fuktig så en hel tvättställning fick vi hänga här i vardagsrummet. Så brukar det vara att tvätten inte hinner torka då vi utnyttjar tvätt tiden till max..de 2 sista maskinerna hänger vi alltid uppe.

Man kan bara boka en tvätt tid i taget lite dumt för annars skulle man kunna gå ner om det var ledigt och tvätta 2 maskiner vid behov ..men då riskerar man att någon tar den tiden man redan tänkt tvätta för den bokas ju av om man bokar en ny tid. Jag tvättar på kvällen och det vill de flesta göra så de t är svårt att få en kvällstid och därför vågar jag inte tvätta akuttvätt.

Ahhh..att behöva tvätta i gemensam tvättstuga är det som är jobbigast med att bo i ett stort flerfamiljshus.

sam_2102

Riktigt så är det inte men man kan ju drömma om att få vissa saker ..fast det är inte mycket man bara får allt kostar något inte mycket är gratis ..men man kan vinna ..så det hoppas jag att jag gör någon gång ..men den chansen är oxå ganska obefintlig..idag ska jag köpa mig en trisslott ändå..

dsc_5490

Jajaja det är svårt att jobba sig rik i alla fall i detta land..vi skattar mycket och mer skatt lär det nog bli..för vi som betalar skatt blir färre och färre i takt med att  invånarantalet ökar. Det går inte ihop riktigt… Grannkommunen här har höjt kommunalskatten till den högsta i landet ..för att det ska gå .. jösses vad ska det sluta ..om man bara visste att det man betalar in kommer tillbaka lite till en själv någon gång då man skulle behöva ..så betalade jag glatt in lite extra …men risken är att det inte gör det. Jag måste hålla för att arbeta till jag minst är 67 år ..om inte längre för att kunna leva på min pension. Det blir knapert ändå så vad tjänar det till att slita ut sig? Det kan man ju undra ..

Så jag börjar redan att fundera på hur det ska bli..helst skulle man bo i ett generationshus där man kunde leva sida vid sida och ta hjälp av varandras förmågor och kunskap..ingen vill ju ligga någon till last ..så kanske skulle denna variant fungera bra ..att man bytte tjänster med varandra och att man på så vis inte behöver så mycket pengar att röra sig med..man delar på fasta utgifter såsom hyra och elektricitet..ja denna modell vore väl något att tänka på. Typ 4-5 familjer som hjälps åt..det kanske blir svårt att tänka om ..för vi vill ju sköta oss själva i den mån det nu går så frågar man sällan om hjälp..utan vill klara sig själv.

Jaja ..som ni förstår så har det ändrat sig mycket i detta land sedan jag flyttade till eget boende ..att få tag i något annat än det jag nu har lär vara svårt..jag är inte gjord av pengar så jag kan inte flytta till något nybygge ..med skyhöga hyror..nej snarare får jag nog bo kvar där jag nu bor.

Annars kanske man får bo i båten..eller i en trailerpark..ja vad jag hamnar får framtiden utvisa…för jag är en sådan typ som inte vill ligga någon till last.

Jag fortsätter att göra det så bra som möjligt med det jag har och äger ..så på sätt och vis har jag börjat redan att knyta ihop min säck.

SES!

 

 

 

Annonser

4 svar to "Knyter ihop säcken"

Hoppas att du kan skaffa dig en bekväm säng så snart som möjligt. Om tvättstugan vill jag minnas att vi har skrivit flera gånger tidigare. Det låter som ett högst omodernt sätt att hantera tvättstugebokningar i ert hus. När vi flyttade till en bostadsrätt för evigheter sedan fick man sig en tid tilldelad och passade inte den tiden så fick man försöka byta med någon. Så har det alltid varit, sa man i styrelsen, men de fick tänka om när många barnfamiljer flyttade in och protesterade. Hela tvättstugan gjordes om, flera nya maskiner köptes in och dessutom torktumlare, men en gammal stor maskin sparades för dem som gillade att tvätta med den. Sen gick det att få in många fler tvättider och man kunde få boka när man ville. Men dessförinnan hade vi köpt en tvättpelare som vi ställde i pentryt i uthyrningsdelen som fanns i lägenheten, så jag tvättade bara lakan och mattor i källaren. Ta kontakt med folk i styrelsen och bearbeta dem!

Sen tänker jag på att du väl har ett halvt hus som du inte har blivit utlöst från? Det skulle väl betyda mycket för dig ekonomiskt.

Ja det har jag nämnt flera gånger att det är jobbigt att tvätta med så långa mellanrum mellan tiderna..men man vänjer sig ..tänker bara på hur man vill ha det i framtiden ..skulle varit mycket mer bekvämt att tvätta uppe då och då och slippa samla all tvätt på hög.
Jag önskar att man kunde boka en akuttid emellan gångerna..så att man fick undan 2 maskiner. Det hade varit guld värt..
Ska ta upp det nästa årsmöte.

Ja huset det står där ..som en besparing eller som en nödlösning om det skulle skita sig helt..
Där trivdes jag ypperligt och längtar ut på landet igen. I det lilla samhället går ´husen som smör i solsken då de läggs ut till försäljning. De hinner inte ens ha visning innan de är borta.
Ett mycket populärt område där många vill bo nära en sjö..som många tror att det går att bada i men det har det inte gjort på många år då den är övergödd och full av loppor.

Jag trivs med min lägenhet men inte området där jag nu bor. Bor mitt emot en lokal där invandrare håller till till långt in på nätterna. Polisen är där ofta och kollar, De har t.om gjort razzior. Pizzerian fick lägga ner då de någon slängde in en molotov flaska så den brann rejält.Den lades då ner och där är nu lägenheter. Det var precis innan jag flyttade hit. Så här känns inte tryggt i omgivningarna ..det har varit både överfall, rån och elaka clowner. Jag är normalt inte rädd men här har jag fått anpassa mig tillrådande läge.Vet inte om jag vill bo här ensam då dottern flyttar …men jag känner att det löser sig nog ..man får anpassar sig. Lägenheter växer heller in te på träd så det är inte lätt att hitta något annat i en prisklass som jag klarar. En 2 a kostar numera tredubbelt mot vad jag gav..och jag har en trea.

Jag flyttade och blev fri men blev ofri på ett annat sätt.

du har väl en insattslägenhet har jag för mig ..finns de ingen resolverings fond som du kan använda till sånt som ska renoveras i lägenheten ..de brukar de finnas har jag för mig ( viss del av hyran läggs i den fonden till varje lägenhet) kanske värt att kolla upp
hade fint
klös

Nej den fonden togs bort för många år sedan ..då de bytta fönster i alla husen. Så vi sparar inget till några som helst reparationer. Jag får spara själv och gneta ihop till det jag vill göra. Jobbar extra då jag kan för att få ihop extra slantar.I min lägenhet var har inget gjort sedan huset byggdes..någon gång i slutet på 70 talet. Inte ens spisen om du kom ihop så var ugnen ur funktion och så hade jag det i flera år.
Nu börjar det likna något här hos mig ändå ..men det har tagit tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

januari 2017
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: