Min nya lilla vrå

Roomservice …tack!.. kan jag få ett piller så jag kan somna!

Posted on: 20 februari, 2017

Inte nu igen..det är något psykologiskt då jag inte kan sova just den natten innan jag vet att jag ska jobba igen. Så blev det nu igen denna natt..att jag legat och vridit på mig som en mask i sänghalmen..då önskade jag att jag hade en bättre skönare säng..och då är det inte långt borta att jag tänker att nu åker jag och fixar en på studs då det ljusnar ute och möbelaffärer kan göras.

När jag har svårt att komma till ro känns soffan rent ut sagt för jävlig att ligga i..det är nog egentligen en ganska så bra soffa ändå ..men då jag inte kan sova så är den inte mycket värd på marknaden för mig och då hade jag lätt kunnat byta ut den. Suck..nu blev en dag till halv..och jag får försöka att få lite gjort av det jag tänkt ..för annars händer det inte mycket innan det är dax att bege sig till arbetet.

Ska uträtta ett ärende bara idag på IKEA ..och så ska jag svänga förbi mamma en stund ..det som jag tänkt göra igår för igår hade jag avsatt tid för det ..men tiden rann iväg fortare än kvickt och så vart det tid för tvättstugan så det blev inget annat gjort igår än att tvätta.

De ringde från jobbet och ville att jag skulle sitta vak..och det lovade jag göra några timmar bara jag fick tvättat först ..men så ringde de en halvtimme innan jag skulle gå för att säga att det inte behövdes… gumman hade redan lämnat in ..så skönt för henne att slippa ligga länge och plågas. Sist jag jobbade så tackade hon oss för all hjälp hon fått genom åren ..tack flickor sa hon ni är så snälla ..så jag tror att hon kände på sig åt vilket håll det lutade. Slutet var närmre än vi alla anade. Nu blir det tomt igen på hemmet som det alltid blir då någon man skött om i många år försvinner.

Det brukar falla bort 3 och 3 ..jo så brukar det vara ..att går en så följer två till efter. Oftast är det så ..men inta alltid. Nu var det över 2 år sedan någon dog sist ..det är det tråkiga med mitt jobb att människor man hjälper försvinner..det blir mycket tomt efter dem då de inte längre är där..vissa saknar man mer än andra så är det..vissa sätter större avtryck i ens hjärta och dem kan man sörja länge.. Det tillhör jobbet att stötta och hjälpa anhöriga och de som är döende ..och ibland så gråter vi ihop och det kan vara skönt att få visa sig så skör och mänsklig ..för man vänjer sig då aldrig vid döden även om den finns närvarande precis  i närheten hela tiden så gör man inte det. Det är det tyngsta med vårat arbete..många som vi hjälper uttrycker oxå att de inte vill leva längre och det får vi tackla på bästa sätt och vi får vara som psykologer emellanåt fast vi inte har den professionen så blir det så då man får tala till dem som inte mår så bra. Ibland då  jag tänker efter så har vi ett väldigt svårt uppdrag ..det är som om man  balanserade på en liten spindeltråd. Där man får väva sina ord väl för att försöka ingjuta hopp och tro i människor som slutat att hoppas för länge sedan.

Många tappar sin tro och sitt hopp då de flyttar in på ett särskilt boende ..ja det gör de ..ingen vill hamna där utan de vill bo hemma såklart hela sitt liv. Många blir deprimerade ..det är sant..men det finns oxå de som trivs och förlikar sig lättare med sitt öde och som finner sig i att nu är det så här det är. De har lättare att ta emot vår hjälp och de mår bättre även om deras förmåga att göra saker som de alltid kunnat förr inte längre fungerar så klarar de sig ändå.

Undrar jag vad det är som ger dem sin styrka ..att kunna ge upp sådant som man alltid klarat själv kan inte vara enkelt..men de inser väl på något vis att de har andra förmågor som kan väga upp de tappade förmågorna och ändå kunna leva med att de får ge upp lite av sig själv ..för man tappar säkerligen lite av sin identitet, den man är och har varit väldigt länge då man nu behöver hjälp med för dem helt självklara ting.

Vi får arbeta i rehabiliterande syfte med de vi vårdar ..en del vill inget göra fast de kan ..och vill ha hjälp med precis allt..de kan tycka att det har vi betalt för att göra och en del tror verkligen på att de ska få hjälp med allt då de flyttar in. De tror att vi bedriver hotellverksamhet och att det bara är att ringa på roomservice dygnet runt.
Andra är precis tvärtom de vill försöka klara sig själva även om de har svårigheter med mycket ..så ber de knappt om någon hjälp alls ..där får vi stötta på annat vis .. och säga att vi finns och att vi gärna ger en hjälpande hand.

Så det är sannerligen inget enkelt jobb vi har..vi jobbar med människor som vi ska ge bästa möjliga tillvaro och värdighet in i det sista ..då ska man väga in att alla är unika och är lika mycket värda. Meningsfylld tillvaro för var och en kan vara mil och världsdelar ifrån varandra beroende på vem man är och vad man upplevt..så det får man föröka klura ut då man lär känna personerna man ska finnas där för. En del är klurigare att komma in på livet en del är enklare ..jag kan bara vara den jag är och försöka att vara så ärlig jag bara kan i de situationer som kan uppstå..visst får man ofta tänka till och man kan ibland bli ställd inför svårare dilemman som man bara får lösa där och nu.

Nu får vi snart möjlighet att få lära känna en ny människa igen ..det kan ibland vara svårt att det flyttar in någon ny i ett rum där man har vårdat någon annan i många år, som man varit nära och som man fått hjälpa med saker som man förknippar med den personen..ja så känns det det kan vara konstigt att gå in där igen ..och det står annat möblemang på plats.
I just detta rum huserade en liten mus i många månader och gumman som bodde där då vart livrädd om nätterna så vi fick köra in hennes säng hos grannen för musen den levde om rejält om natten så hon kunde inte sova. Den hoppade till och med upp i hennes säng..hujedamig. Den bodde i garderoben och den var inte lätt att fånga ..men till slut så gick den i fällan. Sen vart det lugnt men gumman ville knappt vädra något mer för hon var rädd för att en ny liten mus skulle flytta in för den andra musen hade ju trivts så bra med roomservicen där att någon annan nu kanske var beredd att  ta dennes plats.  Denna gulliga gumman i rum 19 tänker jag ofta på än idag..hennes dotter har jag pratat med och hon saknar oxå oss..vi blir som en familj på något konstigt vis..för vi kommer många så nära.

Om natten kommer man närmre varandra på något vis det är det många som ger uttryck för att vi nattugglor inger ett lugn ..vi stressar inte på som de på dagen utan vi inger ett lugn inför natten så att de som behöver kan få ett bra avslut på sin dag ..och sedan förhoppningsvis sova gott ända till nästa morgon. Man blir lite annorlunda i sitt sätt då man jobbar om natten ..en del passar inte att jobba natt ..de kan inte anpassa sig och kör på som om det vore mitt på dagen..tänder lyset i taket och pratar på högt och väcker de som sover vid tillsyn. De vill bara väl jag vet men man väcker ingen som somnat gott ..nej jag hade blivit vansinnig om någon väckte mig mitt i natten i onödan..jag som har så svårt att somna om.

Jag blir nog en som sitter uppe och ugglar länge om nätterna livet ut..ingen kan tvinga mig att gå och lägga mig tidigt..nej jag trivs att sitta uppe i  mörkret i min ensamhet i tystnaden.

Så även denna gångna natt ..jag har fått läsa i en tråkig bok för att försöka att bli tröttare och på så vis somna med den på näsan ..men det gick inte denna natt att lura mig själv ..John Blund kom inte. Konstigt att boken jag tog ur bokhyllan igår handlade om Stockholm..ska ju dit snart och övernatta en natt på hotell..på Södermalm. I nöd och lust heter boken ..som handlar om otrohet, frihet och att finna sig själv på en Ålandsfärja. Detta ämne avhandlade jag i natt då jag läste ca 90 sidor i denna roman ..åh jag önskade bara att jag skulle somna ifrån boken ..men lite intressant måste den ha varit för det hjälpte inte att den var ljummet tråkig ..otroheten utspelade sig i en A  lyx hytt ..så himla B.

Nej nu har jag svamlat färdigt för idag ..kaffet är urdrucket för länge sedan och jag har knappt vaknat och klockan är redan halv 2 på dan..så idag kommer jag att gå i sömnen hela dagen och hela natten med kan jag tänka om jag inte hinner vila en stund innan jag beger mig till jobbet vill säga.

Va trött jag blir på mig själv ibland..

SES!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

februari 2017
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: