Min nya lilla vrå

Dagdrömmeri

Posted on: 15 mars, 2017

Utan drömmar vore livet lite fattigare..att drömma  sig bort ibland är befriande på något vis.
Att föreställa sig att man vore på någon annan plats  och planera och fantisera om hur det skulle vara att åka dit är en känsla av frihet och det är spännande att kunna ha drömmar om saker och ting som man vet kanske inte kommer uppfyllas. Men kanske kanske så uppfylls drömmen någon gång ändå.

Jag dagdrömmer ofta och det kan vara om vad som helst egentligen ..jag sitter då i egna tankar och är inte där jag just är..utan är på någon helt annan plats ..det är kanske en flykt från verkligheten eller så är det bara så att hjärnan är i något slags viloläge där tankarna flyger iväg för att avlasta sig från något. Jag kan då jag dagdrömmer komma på geniala saker ..som jag sen kan förverkliga ..andra ting är inget som går att genomföra men är ganska så trevligt att drömma om ändå.

Man kan med säkerhet  uppfattas som flyktig då man sitter i egna tankar..för man upplevs kanske som lite disträ och borta när man är i sin egen tankes värld..ja så tror jag att man kan upplevas. Jag kan sitta i egna tankar på möten och det är kanske inte att föredra ..men ibland då jag är trött så stänger jag liksom av alla intryck för det kan då bli för mycket ..det är precis som om min hjärna fortfarande sover då..eller inte har sovit klart. Jag är då i ett läge där jag behöver startas om och reletas ..för min hjärna liksom laggar trögt och vill inte hänga på i samma takt som allt annat.

Mina dagdrömmar kan komma som en blixt och försvinna lika snabbt som jag tänker dem ..det kanske inte är en dagdröm men vad är det annars ..jag vet inte varför dessa sekundsnabba tankar kommer när de kommer ..de överraskar mig med sin snabbhet ..de blir nästan som aha upplevelser. Jag har inga exempel på vad det kan vara som poppar upp då för de är som sagt sekundsnabba och de fäster sig liksom inte i minnet. Jag kan tom rycka till av dessa snabba tankar..och nästan bli lite rädd.

Nu låter jag med säkerhet lite galen ..men det får jag väl vara då. Jag tror inte att jag är ensam om  att dagdrömma mig bort.

I allt om vetenskap finner jag en artikel om dagdrömmeri.

Dagdrömmar kan vara mycket olika till karaktären och varierar mellan tider, människor och kulturer. De kan vara en flyktväg eller en positiv kraft; kreativa eller problematiska. Ordet dagdröm har ofta ett romantiskt skimmer över sig, men det kan lika gärna handla om att man funderar på något som hänt eller oroar sig över vad som ska hända.

Ju mer vi koncentrerar oss på något, desto mer dagdrömmer vi. Man kan vara djupt fokuserad på exempelvis en föreläsning och plötsligt inse att man sitter och tänker på något helt annat.

– Om vi inte dagdrömde skulle vi säkert bli tokiga, menar Orvar Löfgren som är professor i etnologi vid Lunds universitet.
. Det är helt klart ett behov som finns i hjärnan att ge sig ut på sådana här utflykter, och det går inte att kontrollera.

Rutinen är dagdrömmarnas moder, sammanfattar Orvar Löfgren.

http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/varfor-dagdrommer-vi

Dagdrömmar har kanske ett syfte då att avleda oss från verkligheten för att vi ska undvika att bli tokiga. Jag som känner mig som en toka  skulle kanske varit än mer tokig om jag inte hade detta för mig dagligen. Ja så kan man ju se på det..det sägs ju oxå  att ju mer vi koncentrerar oss på något ju mer dagdrömmar har vi. Mm ..det är nog därför jag dagdrömmer mig bort på tråkiga möten..jag kan bara inte sitta och lyssna på saker som inte berör mig ..för så är det på vissa möten. Att de tråkar ut mig lite.

Jag försöker ändå alltid  att vara närvarande där jag är..men så kommer dagdrömmen och jag flyr iväg lite i min egna fantasivärld. Jag vore inte jag om jag inte fick hålla på med mina drömmerier ..för jag är en drömmare ..och lever ibland på mina drömmar ..länge länge. Om de sen skulle gå i uppfyllelse är de som pricken över i-et. Sen tar nya drömmar vid och jag kan åter fantisera vidare om precis vad jag vill..i drömmarna är allt möjligt så det är ganska angenämt att drömma.

Dagdrömmer du? Om vad i så fall drömmer du om? Vad har du för tankar om dagdrömmerier? det skulle jag tycka var mycket intressant att veta ..för det är nästan ingen som pratar om sina drömmar. Varför då kan jag undra. Vissa fantasier och drömmar vill man ha för sig själv för de är personliga ..om man berättade om dem skulle man med säkerhet anses knäpp.

Ändras drömmarna i samma takt som man blir äldre eller har man samma drömmar hela livet? Det är oxå en fråga man kan ställa sig. Jag minns inte vad jag dagdrömde om då jag var yngre..så kanske det måste vara ..för dagdrömmar är just dagdrömmar och förblir just det tills man kanske förverkligar dem och då är de inte drömmar längre utan blir riktiga minnen som man upplevt in real life.

Igår blev drömmar besannade för barnbarnet som fyllde 9 år..hon fick 2 prinsessklänningar som hon önskat sig ..en svart jacka .. så att hon blev en liten rocktjej som hon vill vara, ett par sandaler ..och en el-tanborste ..sen var några av hennes drömmar förverkligade. Hon fick även precis den tårta som hon önskat en chokladmousse tårta med blåbär..och mycket annat sött till sitt födelsedags fika. Jag smakade en liten bit på denna goda tårta, jag som undviker socker… för det var ju som lilltjejen sa hennes födelsedag och då ska man fira med tårta. Ljuvligt gott kan jag säga socker är förrädiskt gott men jag vill inte fastna i sockerbegäret igen ..så det blir bara på födelsedagar som jag kan tänka mig att bryta mitt löfte till mig själv att intaga lite socker.

Vem kan motstå denna goda skapelse?

Men för mig går det lika bra med Selleri 🙂 det är som nästan lika gott som godis ..

Hennes största önskan blev inte uppfylld igår så den får hon fortsätta att drömma om..en egen Laptop stod överst på önskelistan detta år. Mina barn önskade sig helt andra grejer då de var i hennes ålder..en docka, en sparkcykel, studsbollar, suddigummi, kläder och annat smått och gott.

Tiden har förändrats helt klart..

 

SES!

 

 

Annonser

6 svar to "Dagdrömmeri"

Att dagdrömma är en del av tillvaron. Det vore oerhört tråkigt att inte göra det. Tyvärr har jag själv hamnat i en period då dagdrömmarna är av katastrof-karaktär, men det går väl över.
Oftast dagdrömmer jag mej tillbaks till resor jag gjort, platser jag varit på, människor jag mött. Då är det alltid positiva saker.
——–
Tårtan passar en liten rock-tjej, helt klart!
🙂
Kram
// Kao

Jag har oxå katastrof tankar som far igenom huvudet då och då.
De är inte så angenäma ..utan kan få mig att rysa och t.om rycka till.
Jag är en drömmare som oftast drömmer sköna drömmar som tur är..utan dagdrömmeri vore dagarna tråkigare helt klart. Drömmar gör att man kan längta efter något speciellt och även om de inte uppfylls så har dessa drömmar en stor mening,Man blir upprymd och glad av att tänka på sådant som man längtar efter..vad det än må vara.
På sistonne har jag drömt mig tillbaka till Stockhom ..på sköna söder och allt man kan göra där som vi inte hann med då vi var där. Men snart har vi tillfälle igen att bege oss dit för att välkomna en liten bebis..en ny liten söderkis ska ju anlända nu i mars. Det är en bra anledning till att bege sig till huvudstaden igen.

Kram

Kul att du gillade Stockholm den här gången 🙂
Grattis till det kommande barnbarnet. Gissa om jag längtar efter mitt…
// Kao

Jag har nog alltid gillat Stockholm ..då jag är där på besök. Men det går oftast länge mellan gångerna upp dit..Stockholm är som vackrast om somrarna..då skulle jag tom kunna tänka mig att bosätta mig där. Fast inte i någon stökig förort utan i city.
Igår kom den lilla bebisen ..en liten tjej. Inte mitt barnbarn utan det är dotters kusin som blivit pappa. Så himla roligt vet inte mycket mer ..ej heller om de fick föda på Södersjukhuset. Om där var fullt så hade de fått ta taxi till Södertälje.
Kram

Det tog tid innan jag förstod att det var en ballong som hängde på en lampsladd. Tårtan såg läcker ut.

Mina dagdrömmar handlar nog om resor och platser som jag skulle vilja komma till och fotografera på.
Trevlig helg!
Kram

Jag drömmer oxå ofta om framtiden..med spänning så vill jag försöka att uppleva så mycket som möjligt..det är härliga dagdrömmar.
Jag tänker ju mycket över lag och ibland analyserar jag för mycket..det kan vara lite jobbigt. Dagdrömmar blir då ett trevligt avbrott från verklighetens bekymmer ..
Jag kan oxå planera resmål efter vad som finns att se och fotografera på stället..nu kanske det blir en resa till Grekland i höst..och jag trivs på vissa platser där men denna gång kan det bli ett annat resmål..med mitt favoritställe inom räckhåll.
Ha en skön helg
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

mars 2017
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: