Min nya lilla vrå

Drömmar som blir till mardrömmar

Posted on: 5 april, 2017

Drömmar är inte alltid trevliga..nej verkligen inte ..i morse vaknade jag mitt i en mardröm ..hualigen..men det konstiga är att det var inte en katastrof dröm till att börja med. Nej vi hade någon slags familje-fest av något slag..och hade det mycket trevligt. Sen började det att snurra på rejält..en av mina nära ville ha ett recept på salsan som jag bjöd på ..och jag skulle skriva ner det men hur jag än gjorde så fann jag varken papper eller penna.

Så här drömmer jag ofta att jag inte finner det jag söker hur jag än gör så går det inte att få ihop  vissa saker..enklaste sak blir helt omöjligt att genomföra..och det känns som om jag går i slowmotion..går i dy ..och ingenstans kommer. Mitt i allt detta då jag har tankarna på att finna min penna och mitt papper för att kunna skriva ner mitt recept så går det ett larm som skrämmer skiten ur mig och de andra där vi befinner oss. En röst säger högt sakta och stilla till oss att omedelbart och metodiskt ta oss så långt det är möjligt till fots ut ur city. Vi alla uppfattar att det verkar som om det är ett allvarligt hot som hänger över oss och först blir det lite panik och vi irrar runt i trapporna för att ta oss ut..sen börjar vi att småspringa och kommer på så vis ifrån varandra.

I nästa frekvens så sitter vi och provar ut skor ..skor som ska vara bekväma att vandra långt i ..och jag finner inga som passar mig och jag blir så på efterkälke..de andra går därifrån så fort de fått tag i skor som passar dem.. de andra klipper sönder sina sandaler för att de ska passa dem ..och jag tänker varför gör de så de kunde ju passat mig ..jag får ta på mig mina gympa skor igen och det tar tid innan jag knutit skosnörena ..lång bort ser jag mitt sällskap och fattar inte att de inte väntat på mig.

Jag hinner i alla fall ikapp dem och vi gå sedan ihop och vi kommer till ett sandtag av något slag och en av oss glider ner där och vi får inte upp personen igen ..så jag hoppar oxå ner och vi kommer ifrån de andra för vi måste ta en annan väg för att komma upp igen ..vi ser långt åt andra hållet dit vi måste bege oss för att komma upp att människor är som små myror som kryper upp på en liten stig. Då vaknar jag  med ett ryck..utanför mitt fönstret dönar det för fullt och låter som jag vet inte vad först..då jag yrvaket öppnar mitt fönster som jag brukar göra för att få in lite luft..därute går en man med lövblåsare på trottoaren och blåser bort grus ner i rännstenen ..jisses då vilket uppvaknande ..men jag vart ändå lättat över att det bara var en mardröm..undrar jag vad för hot det var som hängde över oss där i drömmen? Men det vill jag nog inte veta egentligen..

Jag läser nu  i AB att det varit en gas attack långt bort i främmande land igår..en dag försent läser jag om denna händelse ..och så börjar tankarna igen om att människor behöver fly för sina liv.

I drömmen visste vi inte vad det var vi flydde ifrån ..bara att det var något farligt hot eller något allvarligt som var på väg att ske..fy attan vilken skräckupplevelse ..

Igår såg jag ett samhällsprogram om människor som flytt för sina liv hit till Sverige och att kvinnorna upplever att allt återupprepas även här i vårt fria land. Det blir samhällen i vårt samhället där egna regler gäller ..och de tar med sig sina regler hit och genomför dem här i tron om att de ska upprätta sitt samhälle här eller? Nu känner vissa att de behöver fly igen..de som trott att de var i säkerhet här ska nu inte behöva känna samma känsla av förtryck här  men så gör de ändå.

Inte undra på att kvinnor känner sig utsatta..även vi svenska kvinnor råkar ju ut för detta förtryck då vi som vanligt går ut som vi är vana vid och är uppväxta med att kunna göra här i vårt fredliga land.

Man förstår när man ser programmet på tv :n att det är ett större problem än man först tänk sig ..även om man har fattat att det håller på att gå överstyr så fick man nu det svart på vitt då man såg människor som blivit utsatta för förtrycket. Det hör inte hemma här i vårt land ..att kvinnor ska sitta hemma och inte våga gå ut.

Här i Sverige är vi jämställda med varandra ..det är något som vi har kämpat för i många herrans år ..att vi alla är unika varelser med lika rätt att leva våra liv utan att behöva vara rädda och vi har en värdegrund som borde sitta i allas ryggmärg vid det här laget. Allas lika värde är självklarheter som vi fått med oss sedan unga år av våra föräldrar genom hela vår uppväxt.

Den gyllene regeln lärde vi oss i skolan om och vart har det blivit av den gyllene glänsande regeln  idag?

När nya kulturer krockar så vet man om att det kan bli väldans hårda krockar..man ska ta seden dit man kommer har vi oxå lärt oss ..och man ska anpassa sig efter vart lands regler. Hur skulle det se ut annars? Det är kanske det vi märker av nu att vi inte tydligare markerat vad som gäller i detta avlånga vackra fridfulla land. Jag är inte främlingsfientlig ..nej nej ..men jag ser ju själv med mina egna ögon att samhällsklimatet har förändrats ..det har blivit våldsammare och mycket hårdare. skrämmande och hotfullare på vissa håll i landet..det går inte längre att  blunda för det som håller på att förändra vår värld. Allt kommer närmre oss.

Jag blir egentligen inte förvånad alls då jag får höra att det in getts tillräcklig information om vårt samhälles regler–  vi är så jämställda här att vi kanske tycker att det är kränkande att ens informera om hur vi vill ha det här..vi som har som värdegrund att alla ska behandlas lika kan kanske inte  markera för andra hur det är att leva i ett sk fritt land.

Jag vet inte varför vi ska vara så himla snälla och öppna våra  hjärtan hela tiden ..jo jag som alla andra vill ju hjälpa och vi ska hjälpa människor i nöd..det är en självklarhet.  Men vad människorna  sedan gör med den hjälp de får kan vi inte styra över ..för nu har det med all säkerhet gått över styr om nu reportaget ger en rättvis bild av verkligheten..men någon sanning ligger det nog ändå i det som det rapporteras om. Kanske är den än värre än vad man kan visa.

Vi har lagar här i landet som vi alla ska följa ..lagar som bryts om och om .. och vi är inte bättre än någon annan ..det har jantelagen tutat i oss..vi kan inte längre låta oss kuvas och låta vad som helst ske för vi som hela vår uppväxt lärt oss att ta hand om varandra och värna om allas lika värde och rätt att leva som man vill ..trots att man är annorlunda så har man rätt att vara precis som man vill..inom lagens gränser.

Allt detta som vi står för håller nu på att bita oss i svansen.

Att en mardröm kunde trigga igång dessa tankar och få mig att tänka till om orättvisor i världen blev som en ögonöppnare för mig ..även om jag har haft ögonen öppna hela tiden så blev drömmen som verklighet för mig då jag kunde känna skräcken komma krypande längst ryggen på mig ..panikkänslan och skräcken då larmet gick och rösten beordrade oss att fly för våra liv så fort  vi bara kunde.

Vi måste hjälpa dessa arma människor som är på flykt på något vis ..för ingen ska behöva vara på flykt från sitt eget land. Men hur ska vi göra för att det inte ska bli katastrofläge överallt? Jag vet inte hur det ska gå med världen..men inte blir det bättre för att vi är så tillåtande att vi låter förtrycket  fortsätta utvecklas  här i vårt land.

Hur ska vi övertyga alla om att det går att leva sida vid sida och att det faktiskt är det enda rätta.. för alla människor har lika stor rätt att röra sig fritt och andas utan rädsla för att utsättas för replissarier för hur man är och hur man gör.

Vad är det för samhälle som våra barn och barnbarn ska växa upp i ..det är det som skrämmer mig allra mest ..att  mina små barnbarn och alla andra små barn ska behöva uppleva detta ..och jag kan inte finnas där och skydda dem under denna pågående utveckling. Det är nog det allra värsta att veta om att jag inte kan finnas där för dem hela tiden..men det är ju mitt problem och den rädslan får jag lära mig behärska och leva med.

Jag önskar nu som då jag skrev i mina vänners bok som liten.. om vad jag önskade mig allra mest i världen..och det är samma önskan än idag ..FRED PÅ JORDEN!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

april 2017
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: