Min nya lilla vrå

Tid kommer inte igen!

Posted on: 20 april, 2017

Nu är det torsdag..träningsdax igen ..skulle spinnat igår men se det föll helt bort ur min trötta skalle. Kom på det då det var alldeles försent. Jobbade ju en extranatt och hade barnbarnet en liten stund på eftermiddagen ..efter att  han åkt hem så var det som om min hjärna bara var inställd på att vara hemma och slappa. Kollade igen på de program som jag missat under några dagar och så vart det med den spinningen.

Kanske så var det bra att jag tog det lite lugnt ..men jag som var så taggad att gå och träna ..fattar inte att det bara föll bort ur planeringen. Jag brukar gå igenom kvällen innan vad som ska göras dagen efter ..för jag behöver påminnas om saker som annars lätt faller bort.. Igår skrev jag en lapp ..Vårdcentralen ..dit ska jag ringa idag och beställa en tid ..mamma ska jag också besöka och så har jag träningen i kväll.

3 saker är inte för mycket att komma ihåg.. men det får inte vara för mycket göromål varje dag.. då hinner jag inte med mig själv på mina lediga dagar.

Jag fattar inte hur man skulle fixa att jobba mån till fredag som en del gör ..allt går ju inte att fixa på helgen.

Nästa vecka är det fullt upp igen.. min planering blir inte så bra alla gånger.. dubbelbokad på tisdag och onsdag.. hur kan det bli så? Ja det kan man undra?

Tisdagen fixar sig ändå ..då har jag läkemedelsdelegering på em då jag ska ha barnbarnet ..han får helt enkelt komma till mig senare ..bara vi hinner till vår träning ..men onsdagen ..då missar jag vårat jobbmöte om jag har otur.. då levereras mina nya vitvaror ..någon gång mellan 8 -17 ..så det blir till att vara hemma hela den dagen. Det är ändå lite mysko att de inte kan säga en mer ungefärlig tid.. men har jag tur så kommer de på förmiddagen. ..då kan jag gå på mötet ändå.

Jag försöker verkligen undvika att överboka mig ..och tar det lugnt med de förändringar som behöver göras här hemma. ..nu vart det påsk priser och då fick jag äntligen ändan ur vagnen och köpte mina vitvaror.

Jag har ju skrivit om innan att jag är en prokastinerare av stora mått  ..en som gärna skjuter göromål framför mig.. jag tror mig ha all tid i världen att hinna med allt ..så jag är även lite av en tidsoptimist. Jag stressar inte i onödan ..jag har stressat allt för mycket förr ..så det undviker jag numera.. men det kan ändå bli lite stressigt ibland ..men då tar jag det med ro. Varför stressa upp sig över något man ändå inte kan ändra på?

Jag minns den gången vi skulle med jobbet på föreläsning om just ämnen som berör oss ..hur vi samverkar och är tillsammans. Då missade jag tiden med en hel timme.. och klev in i rummet där alla mina kollegor suttit redan och lyssnat i en hel timme ..så förargligt att komma så försent som jag gjorde.

Jag gick och satte mig och hon som höll föredrag sa att jag var den coolaste försenade person hon någonsin sett.. många skulle få påslag av stress och bli uppjagade av att inte vara i tid.. visst inom mig var jag allt lite besviken på mig själv.. jag hade ju tagit god tid på mig till mötet och hann t om lulla runt lite i köpcentrat inunder föreläsningsstället som låg precis där vi skulle vara. Gick först förbi utanför för att se om några av mina kollegor samlat för vi skulle mötas utanför. .men de satt ju redan på mötet så där hade jag kunnat stå och vänta. Efter en stund gick jag ensam upp och då gick det upp för mig att tiden var helt ute.

På mig syns det inte o jag är stressad ..jag har en inre stress som inte syns utanpå.. syns det på mig att jag är stressad ..då är jag verkligen super stressad. Men oftast så upplever man mig som en lugn cool person.. jag har fått höra det många gånger .. de skulle bara veta hur jag är inombords har jag tänkt många gånger om.. inombords kan det vara som värsta orkanen .. tur har jag tänkt att man inte kan se mina känslor så lätt utanpå.

Den där dagen då jag kom en timme försent hade jag inte stressat alls innan så jag var lugnet själv då jag klev in där i rummet där alla satt.. oj har ni börjat redan var det första jag sa.. då jag gick och satte mig. Jag kan tänka mig att man kan uppleva det som nonchalant av mig att inte bli upprörd över situationen. Men det sa jag också att jag har ju inget att vara upprörd och stressad över för jag trodde ju att jag var i god tid till mötet..10 minuter innan det skulle börja till o med.

Vissa saker planerar man och man planerar inte att komma för sent.. likaså att man glömmer saker ..man glömmer inte med vilje bort saker för då handlar det inte om glömska längre.

Det blir inte alltid som man planerar ..så mycket kan jag nog säga ..ibland blir man överrumplad och mycket förvånad över att man missat eller glömt något.

En del glömmer aldrig  ej heller gör de några fel ..det är i alla fall vad de tror ..de tror sig vara perfekta men så perfekta är de inte.. för alla trillar dit någon gång. Det finns inget som är rätt eller fel ..det finns hur många sätt som helst att göra saker och ting på.. för att nå samma resultat. Men en del tror sig veta att det bara finns ett sätt att vara på och det är på det sätt som de själva är på. Hör bara ..de är ju helt vilse i pannkakan.

Om man tror att man är perfekt så får man gärna tro det ..men det kommer att gå upp för dem någon gång att så är det inte. Man kan inte höja sig själv till skyarna och tro sig vara universums härskare, sätta sig själv på pedistal och tro att man kan sprida sina sanningar till alla ..och att alla ska följa dem blint. Jag vet inte vad det är för människor egentligen som kan få för sig något sådant. Men de finns.

Ingenting förvånar mig längre.. jag har varit med ett bra tag och jag dömer ingen för deras uppförande eller för deras övertygelser.. jag iakttar och tar till mig vad jag ser och upplever ..mycket har jag för mig själv ..för man kan inte dela allt med alla ..men så mycket vet jag att vi alla är olika och vi ska få vara så för vi kompletterar varandra.

Två extranätter på kort tid har jag nu tagit på mig, det är frivilligt ..när man får bestämma själv så går det bra att göra extra allt. Det man kan påverka ska man påverka ..om man vill ..för ens egna bästa bästas skull ska man inte ta på sig för mycket.. men så blir det ibland ändå..nu har jag bestämt att jag ska tänka på mig själv lite mer.. inte ställa upp för att rädda upp situationer som kommer plötsligt hela tiden. Så gör man också för att man vill att allt ska flyta på och man vill inte sätta något/ någon i klistret. Men det tar på en att alltid stå redo att finnas där ..om det skulle behövas.

Jag kommer inte att gå på möten längre om jag har jobbat natten innan.. det tar för mycket på krafterna det sliter lite väl mycket på en kropp so behöver vilan för att fortsätta och orka göra det som man vill då man är ledig. Nu eller aldrig är det hög tid att sätta ner foten och stå på sig för det man tror på ..de som jobbar dagtid går inte på möten om de är lediga ..vi nattare får alltid gå upp mitt i natten efter 4-5 timmars sömn för att gå på möten. Det ser alla som en självklarhet att viska göra ..men det är som om de som jobbar dag skulle gå upp kl 3 på natten för att gå på möte ..det hade de aldrig gått med på.

Jag har ett liv.. som jag vill försöka leva fullt ut och fylla med mening.. tiden vi har här på jorden är inte så lång som det kan tyckas .. då vi skyndar på missar vi en massa väsentligheter ..de små tingen som kan bli till stora ting ..det märker man ibland då man stannar upp att det är de små kan tyckas obetydliga händelserna som skänker störst glädje i livet. De små ögonblicken kan vara de allra största som hänt en …om man bara tar sig tid så kommer man upptäcka en helt annan värld ..där allt är mycket klarare och vackrare än man någonsin kunnat ana. Där mitt i allt det vackra står tiden stilla.. för en stund eller för en hel evighet om man vill.

Jag har upplevt sådana magiska stunder som man inte vill ska ta slut.. så man stannar där man just är här och nu ..det ger en sådan kraft att man inte vill bryta förtrollningen för man vet inte när man ska få uppleva något liknande igen.

 

Det låter säkerligen flummigt ..men då man har upplevt det så försöker man om och om igen att hamna däri ..där man får uppleva allt det vackra och magiska som vi har nära inpå oss.. som vi kanske inte uppfattar av någon anledning för vi inte tar oss tid eller för att vi är distraherade av något annat… vad vet jag.

Jag går gick ju ofta ut med kameran på fotosafari.. då kunde man helt uppslukas av att leta vackra motiv ..och man fann ofta det vackra i det ”fula”.. som man vanligtvis bara går förbi. Där och då i nuet fanns inte tiden som något som störde och tickade på.. då upplevde jag att tiden stod stilla helt.. fastän jag hade varit på väg i timmar .. så uppfattade jag att det bara gått några minuter..

Det är magiskt ..magi som får mig att fundera på vad vi gör med vår tid egentligen ..jag har sparat en massa tid på jobbet i komptimmar.. vad sparar jag den tiden till? Jag ska ta ut den snarast möjligt för tid kan man egentligen inte spara.. ”Klockan är en liten manick som säger tick tack” som Astrid Lindgren utrycker det genom sin figur Pippi Långstrump.. ja tiden vi mäter i minuter och timmar tickar på ..det är sannerligen sant..

I maj  har jag bestämt att ta ut lite av min sparade tid och vara ledig minst 10 dar i sträck eller varför inte i 14 dar ..för tid kommer inte igen så därför är sparad tid inget att sträva efter.

Nej nu har jag svamlat färdigt ..

Ha en bra dag!

SES!

 

 

 

 

 

 

Annonser

6 svar to "Tid kommer inte igen!"

Var glad att du hinner med tre saker på en dag. Själv är jag glad om jag orkar med en enda…..Just nu ligger en massa fotografier i en hög i min fåtölj och bara väntar på att bli igenomgångna. Och där har de legat i snart en vecka…..
// Kao

Jag försöker att inte boka in mig på för mycket saker då jag är ledig.. vill helst inte göra mer än en sak högst två dagligen.
Du skulle se mina tidningshögar här hemma ..undrar när jag ska ta tag i dem?

🙂
”Nihil agere delectat” är ett av mina favorituttryck och betyder: ”det är angenämt att göra ingenting”.
I alla fall ibland.
// Kao

Bra favorituttryck ..jag har ett Hakuna matata ..betyder typ det finns inga bekymmer ..det gör att man blir glad!

Den är också bra. Sorglöshet, typ Baloo i Djungelboken 🙂
// Kao

Lejonkungen och Baloos ”va nöjd med allt vad livet ger” är också bra motton
//Otto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

april 2017
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: