Min nya lilla vrå

Lördag.. dagen efter examensfesten

Posted on: 3 juni, 2017

Sovmorgon blev det denna morgon ..var uppe sent igår var ju på examens firande hos dottern och firade i många timmar. Jisses vad mat de bjöd på..de hade beställt mat  från en grekisk restaurang och därifrån vet jag sedan innan att det är mycket väl tilltagna portioner. Så vi åt oss mätta det kan jag lova och det blev nästan lika mycket över. .oj vad mat de har nu ..alla skulle ha kunnat ta med sig en doggybag hem och det hade ändå blivit mat över..jag lovar det var mat för ett helt kompani.

Det var dukat långbord ute på altanen och där satt vi länge och åt i omgångar.. lite kallt men ändå normalt för att vara i början av juni.. barnen lekte, hoppade studsmatta, kastade och sparkade boll.. och så kom kubben fram det sysselsatte många länge.

Den nya flugan prövades också av oss vuxna som inte riktigt hänger med i vad som är inne längre..en cool liten snurra som lär vara avstressande för de som är rastlösa och inte kan sitta stilla i skolan tex.

Jag skulle kunna ha en just  i det syftet..

Vi blev ett gäng som var ute och ett som satt inne.. lite uppdelade men det gjorde inget.. i  inne gänget fanns mitt äldsta X ..vi som inget längre har gemensamt än våra 2 barn.. vi separerade ju 1984 tror jag det är så länge sedan att jag har raderat det från minnet. Vi känner nog båda att vi är som luft för varandra ..för vi har gått vidare båda och har nu nya liv att leva. Dotterns halvsyskon var också där två bröder som blev till ganska snabbt efter vår separation..de är mysiga killar som vill hålla kontakt med sina äldre halvsyskon på sin pappas sida. De har två äldre halvsyskon även på sin mammas sida. Deras mamma och jag var allra bästa kompisar tills jag och mitt X gick skilda vägar ..ja det är en helt annan historia i historien om mitt gamla för länge sedan nästan bort glömda liv som jag blir påmind om varje gång vi träffas hos mellandottern på något kalas.

Så är det med det..den historien är inget ändå att minnas ..för den innehåller inget man vill minnas ..fullt av svek, skamkänslor ..och otrolig dumhet av personer som stått en väldigt nära..där vet jag att jag tappade mycket av min tillit till människor ..ja jag trodde verkligen inte att man kunde hamna däri och att vi för jag säger vi även om vi har två helt skilda historier om vad som skedde. När jag tänker tillbaka så  var det ingen av oss som mådde särskilt bra då..jag var blåögd och kunde inte ana i förväg alls hur det kunde bli som det blev. Men nu i efterhand så ser jag att jag inte hade kunnat vara på något annat sätt ..det var jag mot dem.. min bästa kompis och mitt X och de gjorde allt för att sätta käppar i hjulet som någon slags hämnd..jag kan inte förklara det annorlunda ..för de var som besatta av att göra livet surt för mig. Samtidigt så gjorde de barnen illa för så är det att barnen kommer i kläm ..min äldsta dotter förstod och såg allt med sina oskyldiga barnögon. Hon vill inte än idag ha någon som helst kontakt med sin riktiga pappa..han försöker genom att skicka sms på födelsedagar och andra högtider …utan någon som helst framgång. Tror att det är hans nya sambo som tycker att det är konstigt att de aldrig träffas.. men hon fattar ju nada om varför det blivit som det blivit.

Ja så nu är vi där vi är och det blev som det blev för att vi var unga och inte kunde tackla verkligheten på ett bra sätt. Jag kan fortfarande inte förlåta dem för vad de gjorde ..kanske skulle jag gjort det då de båda kom krypandes tillbaka efter ett tag och bad om förlåtelse.. för det gjorde de men då kunde jag inte förmå mig till det.. det är nog det enda som jag vill ändra på i denna historia.. jag kunde ha gett dem förlåtelse.. för kanske hade vi alla kunnat gå vidare med våra liv lite då med en förlåten själ. Nu är det så länge sedan och vi behöver inte längre något som säger förlåt..men jag har lärt mig att man nog bör ge förlåtelse till dem som ber om det. Ordet är förlösande och man kan ju säga det utan att mena det fullt ut för att lätta någon annans ångerfulla sinne.. men de hade sårat mig så djupt att jag inte kunde förmå mig säga ordet då.

Oooops nu kom alla sårade känslor upp igen ..det är väl ändå bra kan jag tänka ..för jag förstår idag att det var en ganska hemsk upplevelse att behöva gå igenom i unga år.

Japp så har vi det nu..vi ignorerar varandra helt men är ändå närvarande där vi båda är ..så det är väl facit av två människor som sårat varandra djupt en gång för länge sedan. Tänk att 7 år av ditt liv kan påverka ditt sinne hela livet.

Jag har ju levt med en annan man i över 20 år efter det ..och borde ha kunnat radera ut allt från förr men det blir ärr som aldrig går att ta bort.. man får helt enkelt bara gå vidare ..och det har jag gjort…men varje gång denna historia kommer upp så kan jag inte fatta att jag varit en del av den. För den är helt bisarr.. det var jag  och mina två döttrar mot hela världen kändes det som ibland ..även om jag hade stort stöd av många i min närhet så var det oerhört svårt emellanåt ändå. Vi blev som de tre musketörerna sammansvetsade som få och vi fick så  starka band som håller ihop oss än idag.

Igår då vi var hos dottern tänkte jag inget på denna historia ..då hade vi roligt och trevligt ihop där och vi kunde fira dotterns stora dag.. det är när man kommer hem som alla tankarna dyker upp igen. Thats it!!

Jag körde hem ensam i natten ..efter en härlig gemensamhets känsla i kroppen ..för då jag är ensam kan jag ta till mig alla känslor som stängs ute där mitt bland alla andra. Kanske tar jag omedvetet avstånd kanske märks det men det tror jag inte att det gör.. jag håller mig till mina barn och barnbarn ..på min kant..fastän jag är mitt bland alla andra. Så är det nog att jag inte vill  beblanda mig helt och ge av mig själv i alla lägen.

Det är lite konstigt då man tänker på hur andra uppfattar en ..en del säger det rakt ut andra håller inne med vad de tycker.. och det spelar egentligen ingen roll vad andra tycker ..för jag är ändå den jag är. Ingens tankar om dig kan ta ifrån dig vad du känner.. mitt yttre speglar inte mitt inre mina tankar och min känsla av sammanhanget. Även om mitt skal  ser annorlunda ut.. äldre skrynkligare och härjat av alla år jag levt så är fyllningen det inre ganska sig likt. Jag menar att man känner sig i sinnet som man gjorde förr och det kan ju ingen se på mitt yttre.

Därför ska man inte döma andra pga hur man ser ut.. jag är fortfarande typ 25 år i mitt sinne och så tror jag att många känner sig ..även de som är över 90 som jag träffar på hemmet uttrycker samma känsla ..tror inte att själen åldras nämnvärt..utan man får bara förhålla sig till kroppens yttre förfall på något konstigt vis.

Jag hajar till då en del uppfattar mig som gammal och säger att du får tänka på att du ingen ungdom är längre ..för jag uppfattar inte mig själv som en gammal skrynkla ..det är det som är det svåra ..andra kanske tycker att jag borde vara på ett sätt som mer passar till min ålder och till mitt yttre ..och att jag försöker att vara yngre än vad som passar sig.. men så är det ju inte jag förställer mig inte och försöker inte vara någon annan än den jag är.

Ni fattar säkert vad jag menar att det är insidan som är den stora grejen ..att det är den som räknas för insidan är ganska sig lik ..samma tankar florerar och dina upplevelser är samlade i minnesbanken och gör dig till den du är ..evigt ung i sinnet.

Sen kan ju andra tycka vad de vill ..att du börjar bli senil och glömsk ..det påverkar inget ..för där inne i fyllningen bakom ditt rynkiga skal finns allt bevarat från förr ..det svåra är att förhålla sig till dem i omgivningen som dömer efter yttre ytliga ting. Det är väl kanske det  som är en av livets gåtor att man inuti alltid alltid är den samma.

Så ser jag på min mamma att hon finns där trots sin sjukdom ..jag ser bakom hennes tillstånd att hon fortfarande finns där.. såklart hon gör .. man måste se människan bakom sjukdomstillståndet och behandla människan inte skalet. För sinnet är intakt även om det kan vara skadat av sjukdom och ålderskrämpor.

Nu blev det ett så där långt inlägg igen ..kan inte sluta då jag kommer igång med att skriva..

SES!

 

 

 

 

Annonser

2 svar to "Lördag.. dagen efter examensfesten"

Ibland väller minnena över en, som för dig nu på firandet. Det som hänt är ju en del av ens liv och kan inte helt glömmas även om man skulle vilja göra det. Roligt med din dotters examen, man blir glad när det går bra för barnen!
Kram

Precis så är det ..minnen finns kvar lång in bevarade ..och kan poppa upp av en händelse som triggar igång just det minnet.
Att det går bra för barnen gör en lycklig glad och stolt.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

juni 2017
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: