Min nya lilla vrå

Sömn och icke sömn

Posted on: 20 juli, 2017

Sömn är viktigt..jag vet men vissa nätter har jag svårt att sova även om jag vill och är trött…så går det bara inte att komma till ro. Då börjar tankarna att mala och man kan inte släppa vissa tankar som kan bli hur stora som helst fast det man tänker på inte har så stor betydelse egentligen.

Inatt har mina tankar malt på om gasolköket som dottern har med på campingen..om vad som kan hända om de inte stänger den ordentligt efter användning..och jag har inte kunnat sova pga av denna tanke..så har den oroat mig. Känslan nu då det är ljust ute är en helt annan ..då kan jag tycka att jag förstorat upp min oro och sannerligen så är det nog så. För i detta nu oroar jag mig inte alls över gasolköket. Jo lite men inte alls i samma utsträckning som jag gjorde inatt då jag försökte att sova. Så är det bara …jag är känslig inte svag snarare starkskör..jag  tar in intryck på ett sätt som jag inte kan förklara men det blir för mycket ibland bara att smälta allt och det är då jag tror att jag har svårare att bli av med känslan som kommer med en upplevelse. Det går inte att förklara egentligen närmre än så.

Det är inget som någon annan märker av det är bara jag själv som har det inom mig..så ingen ser på mig hur jag våndas av mina knasiga tankar..jag tror inte att jag är ensam om att känna så som jag gör så jag känner mig inte annorlunda..ej heller onormal om det nu finns något som kan definieras så. Jag är helt vanlig det låter bättre än normal..norm..al låter som något man ska vara för att någon bestämt att det ska vara på ett visst vis ..så normal för mig är inget normalt tillstånd.

Så jag är nog som vem som helst..man behöver inte vara som alla andra fastän man ser ut att vara det  ..man kan ändå utåt sett passa in och vara helt olik andra. För det man har inom sig ser ju ingen om man inte låter känslorna visa sig utåt .. i hur man agerar i olika situationer..visst så gör man ibland om man tex får panikångest..då kan man kanske se på människan att den är lite  annorlunda. Men det behöver inte vara så heller..man kan tro att alla ser på en hur man känner sig men utåt sett så ser man coolare än cool ut.

Man undviker att utsätta sig för vissa ting som man vet kan påverka ens inre och som då försätter en i situationer man inte vill hamna i och kanske inte reder ut. När man vet hur man kan känna sig efteråt eller då när man är mitt i situationen så går man hellre den enklaste vägen för att slippa känna sig illa till mods. Det är en försvarsmekanism kan man nog i alla högsta grad kalla metoden man använder sig av för att skydda sig själv från obehag. För ingen vill ju  känna sig obekväm för att det är obehagligt helt enkelt. Så länge man inte begränsas i sin vardag och har allt under kontroll så är det ingen fara..det är då begränsningarna begränsar en att vara som man vill som det blir problematiskt.

Så invecklat men ändå så himla logiskt enkelt beteende som man tar till för att man ska må så bra som möjligt.

Känslor är inget enkelt för man vet inte alltid vad  alla känslorna kommer ifrån eller när de ska dyka upp…vad det är man reagerar på eller vad man inte reagerar på..känslorna kan komma ändå..även om man är där man inte tror att man ska behöva känna något särskilt kan de smyga sig på en.

Ibland vet man inte vad för konsekvenser ett agerande kan få för en även om jag vet att allt påverkar varandra så kan jag inte för mitt liv veta konsekvensen fullt ut. Så man får ta ansvar för sitt agerande genom att ta emot konsekvensen av sitt egna handlande. Nu är jag trött och då brukar jag skriva så här invecklat ..för mina tankar flyter då liksom fritt och inte lika kontrollerat som jag vill. Kanske är det så man ska låta tankar göra vara lite flyktiga och flyga fritt och okontrollerat runt.

Mycket kanske handlar om att man inte har kontroll..men jag vet att man inte kan ha kontroll på allt som sker..så jag jobbar på att släppa kontrollen för vad tror jag ska hända egentligen? Det är en skön känsla att ingen kontroll ha intalar jag mig och faktiskt så känns det just så då man släpper sin kontroll.. man känner välbehag och ett ovanligt lugn infinner sig ..och man blir mer närvarande på något underligt vis. Så jag försöker skaka av mig tankar som jag inte vill tänka på och så tänker jag på något annat som slår bort den andra ..och det fungerar faktiskt.

Fast inatt gick det bara inte ..så oron malde på som ett stort svart moln över min säng. Jag gav upp och gick upp en stund tog luft på balkongen och drack lite varmt örtte ..åt en tekaka med ost och skinka och så gjorde jag ett nytt försök att sova ..låg där klarvaken i ytterligare en timma ..sen fick det vara.

Barnbarn nr 4 sover så gott på luftmadrassen bredvid min säng..så orättvist kan det vara jag hade oxå velat sova sött i detta nu. Nu kommer det bli en lång trött solig varm dag som jag ska klara av ..ska steka pannkakor för det har den lilla beställt så smeten ska jag strax vispa ihop.

Igår var vi på utflykt till Gränna ..yngsta dottern campar ju där så vi for förbi en stund och barnen badade i den vackraste solnedgången och åt  korv med bröd ..stekt på gasolköket som höll mig vaken nästan hela natten 🙂

Hm..klurar fortfarande på hur jag gjorde för att föra över bilder från min samsung..en gång har det lyckats..så jag kan inte visa er de vackra siluettbilderna på barnbarnen i solens sken. Det är lite frustrerande att tekniken inte är på min sida..nikonkameran för över bilder så lätt till datan.

Jajaj ..4:an och jag hade matine sent igår kväll .såg Maleficent ..en annan version på Törnrosa sagan ..ja dagen igår var en bra dag ..så ingen förvarning alls på att natten skulle bli sömnlösare än på länge.

Så kan det gå!

SES!

 

 

Annonser

14 svar to "Sömn och icke sömn"

Förstår precis det där med sömnproblemet (som du ju vet). Efter drygt 25 års nattarbete har jag fortfarande sömnproblem, trots att det är 20 år sen jag slutade jobba natt…

Såna som du och jag borde få betalt för att vi har störd nattsömn!
—–
Just nu överklagar jag ett för mej negativt beslut från Försäkringskassan gällande min gamla arbetsplatsolycka. Inte lätt att vinna mot FK, men de har inte fattat vad som egentligen hände…..eller försöker de kollra bort korten? Det kan jag ju läsa innantill på beslutet. Nu är det sista instans.

Jag har blivit skadad för livet av olyckan i mitt arbete, som de påstår aldrig har inträffat (!!!) och nu vill jag ha ekonomisk kompensation för det.

// Kao

Så är det nog att man får sömnrubbningar livet ut efter att ha jobbat natt…jag oroar mig inte över det. Min oro är istället hur jag ska klara mig på min pension då jag slutar jobba.
Att man dessutom sliter ut sig på jobbet och ej heller kan sätta guldkant på livet då man slutar jobba..är lite orättvist kan jag tycka.
Jag fixar till det i min mun nu för det kommer jag inte ha råd med sen..40 tusen kostar det med inplantat och kronor. Det är ett slag i magen att höra att en del får gratis tandvård och vissa ska behöva ruinera sig för att kunna ha fungerande tänder. Det gör mig lite arg ..
Har man betalt in skatt i så många år så borde man få det subventionerat. Kommer ju aldrig att få tillbaka allt man betalat in ..så som man förtjänar. Som man har slitit för att man ska klara varje månad ..sen kanske man inte överlever ändå..så ser det ut i det fina rika Sverige. Man kan fråga sig varför man varit hederlig och betalat skatt i alla år.
Jag har ingen pensionsförsäkring …det beslutade jag för många år att inte ha …men jag har lite fonder som jag sparar i.
På något sätt överlever man väl..
Jag tänker ibland att man kanske få bo i något kollektiv i framtiden där man hjälps åt med räkningar ..men jag som gillar att vara ensam klarar nog inte det.
Hur sjutton har det blivit egentligen? Vi är ju ett rikt land sägs det ..men vi har flest fattigpensionärer i europa. Jag får inte ihop det riktigt…snart måste vi börja se om vårt egna hus. Alla människor är lika mycket värda ..är snart inget värt.
vet du vad jag fick för svar av FK då jag förlyfte mig – du kan inte bevisa att du förlyft dig på jobbet ..du kan lika gärna ha förlyft dig då du burit hem matkassar från affären.
Sådan nivå ligger bevisbördan på..jag har anmält min arbetsskada som man ska sen har jag inget mer att bevisa.

Kram

Jag utkämpar precis en strid med FK, en överklagan gällande arbetsplatsolyckan för mycket länge sen. Att den ens skedde berodde på att man inte satte in vikarie då en person var sjuk och jag tvingades ta upp en tung patient ensam. Därför har jag inte heller några vittnen. Blir som Moment 22. I dagarna ska jag författa en överklagan på det negativa beslutet….håller på att ladda för detta…
—–
Förstår verkligen din oro inför pensionen. Jag gick ju i pension i dec-16 men var sjukpensionär många år innan det. Visst, jag kan överleva på pensionen, men det är omöjligt att kunna köpa något extra som kostar mer än 500:- per månad. Jag söker fonder varje år, vissa är just till för såna inom sjukvården såsom du och jag. Med fondmedlen har jag råd att t.ex gå till tandläkaren, köpte min nya dator för såna pengar och kunde köpa sommarkläder och skor. En cykel (som blev stulen) och lite annat köpte jag förra året. Plus en del andra saker. Jag är rätt bra på att rota fram pengar när jag måste 🙂

// Kram, Kao

Jag har tänkt på att söka i olika fonder jag oxå..sökte till ett av mina barn så att hon kunde följa med på skolresan till England och fick 1000 spänn ungefär..fick lite av min mamma och pappa oxå annars hade det inte gått. Så ser det ut i fattigsverige ..det är många det inte går ihop sig för.
Jag tror att jag ska klara mig ändå..men fett lär det inte bli.
Hoppas att du orkar ladda ordentligt innan du fortsätter med ditt ärende. Jag fattar inte att de typ misstror alla..det var ju likadant för mig då jag blev god man åt min mamma. De gjorde allt för att jag inte skulle bli det. De tror att okända förvaltar andras pengar bättre än släktingar. Fattar att det finn människor av alla de sorter ..men det finns ju ett system för att det inte ska gå och lura av människor pengar..så det borde vara omöjligt att robba någon. Alla har väl spärrade konton?
Tror du att jag kan söka i fonder för min tandläkarräkning? Jag som har fast jobb och inkomst var månad?
Ibland är det som om man slåss med väderkvarnar..så jag hoppas verkligen att du orkar..
Stor kram

Man måste ha låg inkomst, under 170.000kr/år och inte mer än 100.000kr i sparade pengar eller aktier/fonder. Det brukar vara grundkraven hos de flesta fonder. Sen krävs det att man uppfyller grundkraven, som kan skifta från fond till fond. Var man bor, bland annat och att man t.ex är lågavlönad kvinna inom vården. Det finns en uppsjö av fonder. Kolla här och ladda ner:
http://www.fonder.se/

Kram
Kao

så låg lön har jag inte men några 100 tusen har jag inte på banken. Tack för länken ska ändå kolla runt där lite. Jag får smått lite panik då jag tänker på hur mycket tandläkarenkommer att kosta ..

Det skadar inte att försöka. Tyvärr gav jag dej en felaktig länk, men jag tror du kan hitta fram ändå.
Förstår att du får panik. Men hur kan det kosta så himla mycket?
——
Nu åker jag ut på landet men tar med mej datorn.
// Kao

Två inplantat och en krona kostar så ..ändå är det då subventionerat och allt man kan dra av är avdraget ..men jag måste fixa det nu..sen har jag kanske än mindre att röra mig med. Jag har ju redan opererat bort två tänder på käkkirurgen och lagt ut en hel del på mina tänder. Vill ha tillbaka mina tuggytor så att jag kan äta normalt.
Ha det gott på landet.
//Otto

Säger detsamma. På mej drog de ut 2 kindtänder då jag hade djävulsk huvudvärk dygnet runt 2005 och man trodde det berodde på tänderna. Men det var carotisdissektion….halspulsådern var skadad. Jag kunde ha dött av en massiv stroke s.k ”kärlkatastrof” i artären, men efter en Magnetröntgen och en datortomografi såg man felet och jag blev inlagd på Huddinge neurologen och de pumpade i mej massor med blodförtunnande, så att det slutligen löste sej. Efter 10 dagar på sjukhus var jag 7 dagar på eftervård på ett ställe för hjärnskadade… 😦 . …..
———-
PS. Nu är jag i stugan jag har hyrt 1 vecka och har en fantastisk utsikt över vattnet – inloppet till Stockholm. Här passerar bl.a Ålandsbåtarna .D.

// Kao

Oj det låter inget roligt..herre jisses..tur att de ändå hittade orsaken.

Ha en skön vistelse i stugan..jag åker till GBG imon igenn med barnbarnen vi ska till Liseberg denna gång. Kanske sover jag över hos min syrra i Kungsback då blir det 2 dygn i GBG 🙂
Ottokram

Låter som en jättefin tripp. Göteborg kan aldrig vara fel. Universeum är också häftigt. Mycket att se, som en annan värld.
————
Min dotter och hennes kille körde mej hit idag och kommer hämta mej på söndag – om jag inte bestämmer mej för att hyra en vecka till, alltså 😀

Här är så himla vackert och lugnt. Precis vad jag vill ha. Endast en granne, en tant som kom tillbaka till sin stuga för en stund sen och har en stuga alldeles nära mej. När hon skulle vända sin bil så körde hon rakt in i stenpartiet nedanför mej så att nummerplåten böjdes. Men hon verkade inte bry sej….kanske hon inte ens märkte nåt. Hahaha!

// Kao

Tack för länken förresten! Där ska jag kolla in
Kram

La just in 2 bilder till i inlägget.
Här, där jag är skulle du kunna hyra stuga superbilligt. En god vän hyr april till september varje år. Tror hon betalar 7500kr för det. Jag hyr bara en vecka och betalar ca 2.500kr. Vill jag ha en vecka till lägger jag till 1.000kr. Nästa sommar ska jag hyra 4 veckor, har jag tänkt mej. Kan ju åka hem om jag behöver det. Att resa in till Slussen tar ca 20-25 minuter härifrån…..kanske detta är nåt för dej? Skärgård och storstad i ett 🙂
För att kunna ha råd att hyra här så sökte jag just fondmedel…..

Kaoskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

juli 2017
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: