Min nya lilla vrå

Nu blir världen aldrig mer sig lik

Posted on: 30 augusti, 2017

Nu är vi barn helt föräldralösa 😦 …tänk att jag kände på mig att slutet var nära..läser mitt förra inlägg och ryser..det var ju sista gången som jag var ute med mamma och solen sken och jag tänkte och sa till mamma att idag tar vi en lång promenad i solskenet..för vädret var så skönt och jag ville att just den promenaden aldrig skulle ta slut.

Jag och min syster har vakat vid min mammas sida hela helgen …sa till mamma att att nu jobbar jag natt onsdag torsdag och kommer till dig på fredag och kan vara med dig hela helgen. Så blev det oxå. Hon slutade att äta och dricka ..så jag förstod att nu är det nära.

Var där en stund på fredagskvällen och lämnade blommor..sa till henne att nu har jag fixat och skickat blommor till din bror Ensio så att han får dem på sin födelsedag på måndag..han fyllde 80 år och mamma var sådan att hon ville fira allas födelsedagar stort. Hon visste oxå att vi skulle åka på kryssning i helgen och att min ena syster skulle på semester till Grekland efter en hel sommars jobbande.

Hann hem och äta lite och ta ett glas vin ..sen ringde de från hemmet..och sa att nu måste jag komma..jag bröt ihop fullständigt för detta samtal har jag väntat på i flera år..varje gång som hon försämrats så har vi trott det värsta.

Ringde min syster som jobbar natt även hon ..men det gick inte att finna någon vikarie ..så jag fick sitta ensam med mamma hela den natten. Mamma och jag …vi som har följts åt genom hela hennes sjukdomstid..i hela 21 år har jag hjälp henne och besökt henne ofta. När jag kom så blev hon lugnare..jag hade ju sagt att jag kommer så fort hon behöver mig och att de ringer på mig om det så är mitt i natten. Sen sov hon av och till och jag satt där.

Det var som om hon prickade in min ledighet..kanske är det bara jag som inbillar mig det ..men hon visste ju att jag och min syster skulle iväg veckan efter ..och jag vet att hon ville att vi skulle komma iväg…så på något underligt vis så blev det så att hon lämnade oss just nu.

Alla syskon hann besöka henne och vi var med henne hela söndagseftermiddagen allihop. Vi satt där vid hennes sida och vi pratade gamla minnen och försökte att göra stunden så bra som det bara gick. På natten då min syster satt där blev hon sämre och jag fick åka ner igen…hon drog sina sista andetag vid 03.30 på sin brors födelsedag..precis som om hon ville få vara med en stund på hans födelsedag. Sorgligt men hon tog avsked efter 2 timmars kämpande ..vi sa att nu mamma kan du lämna oss och gå till pappa…han väntar på dig.

Sen var det över.

Nu blir det aldrig mer sig likt här i världen..det tomrum som mamma lämnar efter sig går inte att fylla..pappas och mamma fattas oss och ingen kan ta deras plats i våra hjärtan.

Jag sov hela måndagen av ren utmattning..alla de våra fick veta redan på fredagsnatten att nu finns ingen återvändo. Så alla var underrättade även de på andra sidan Östersjön i Finland där mammas rötter finns.

Mammas bror ringde mig igår och tackade mig för allt som jag gjort för mamma..och för blommorna som han fick på sin födelsedag ❤ de fick en än större betydelse då han fick veta att mamma visste och var med på att vi skulle skicka honom blommor på hans bemärkelsedag. En sista hälsning från mamma fick han..de som kom hit tillsammans under kriget och följts åt genom livet och har en gemensam historia då de färdades hit med tåget från Lappeenranta..Vildmansstrand. Båten som de skulle ha åkt med bombades och sjönk precis innan deras avfärd så deras färd mot friheten fick styras om och de fick ta tåget till Sverige.

Ja mamma och hennes bror  har haft en ganska så annorlunda uppväxt men det kom ju fler barn från Finland då så många har liknande historier.

Nu ska vi alla samlas och göra ett fint avslut..men innan dess ska vi ses på Silja Line..det hade mamma velat att vi fullföljde det vi planerat ..så vi släktingar får mötas innan begravningen och fira morbror. Det låter kanske märkligt att åka på kryssning då mamma precis lämnat oss..men jag tycker att det blir väldigt fint att vi kan träffas där på båten och bara umgås och prata..det är mycket länge sedan vi gjorde det..och på något vis så tror jag att mamma och pappa är med oss där då vi träffas på färjan..de som åkt så många gånger över till Finland för att möta släkten i Finland.

Jag lovade pappa att v i skulle åka med Silja nästa gång då vi åkte med Mariella över sist 2009 ..och så blir det nu..jag lovade oxå pappa att ta hand om mamma och det löftet höll jag oxå.

Nu är både mamma och pappa fria ..att åka vart de vill när de vill..så jag tror att de följer med oss där på Silja Galaxy..har man lovat så har man.

Min yngsta dotter är ju i Kalifornien vi pratade på telefon på natten efter att mormor gett sig av på sin evighetsresa med morfar ..hon sa att nu möter morfar henne ..där  han sitter vid en sjö och fiskar och där kan de rå om varandra..bada bastu ihop, hoppa från bryggan ner i sjön för att svalka sig och äta saunalenkii  grillad över de vedeldade uppvärmda stenarna i bastun. Ja nu får de vara tillsammans igen. Mamma tänk va de ska ha mycket att prata om nu..va fint sagt av min älskade dotter,

Vi har alla olika upplevelser och minnen av våra nära och kära..yngsta dottern har varit ledsen över att aldrig ha fått se sin mormor frisk…det är hennes stora sorg.

Vi är väldigt ledsna och samtidigt lättade att mammas resa här på jorden är över..för den har då inte varit lätt..det blev verkligen inte som vi tänkt oss..men när blir det det egentligen. Man bör försöka att leva fullt ut medans man kan och vara med sin familj och hålla ihop…det finns inget som kan slå starka familjeband.

Ta hand om er där ute!

 

 

Annonser

19 svar to "Nu blir världen aldrig mer sig lik"

Beklagar sorgen, det gör alltid ont även om slutet är väntat. Samtidigt som det är sorgligt så kanske det är litet skönt både för er barn och för mamman. Att se en nära vara sjuk är inte alltid så lätt, jag led faktiskt mer av det under min mammas sjukdomstid än när hon äntligen fick somna in. Det kändes helt rätt, även om det var alldeles för tidigt. Hon var inte ens så gammal som jag är idag.

Ta väl hand om dig, tillåt dig sörja. Det är så sant dt man brukar säga… allt har sin tid.

Absolut ..det gör ont även om vi länge vetet om att slutet kan vara här när som.
Vi känner en stor tomhet ,en samtidigt så är vi lättade. Nu kan vi sörja över ..den sorg som vi burit med oss i alla år.
Det är jobbigt att följa ett långt lidande …så på sätt och vis har vi sörjt hela tiden sen sjukdomen tog vid.

Sorg kommer i vågor ..jag sörjer fortfarande min pappa ..det är 7 år sedan ..sorgen går inte över men den mattas lite.
Jag tröstar mig med att vi var med mamma hela vägen …till slutet ..hon behövde inte vara ensam.

Beklagar sorgen vännen..nu har hon de bra där på andra sidan med sin make ..ta hand om dig kram ❤

Tack för omtanken …det är fruktansvärt tomt nu..men nu kan jag ta hand om mig själv inte behöva oroa mig för hur mamma har det längre ❤

Så nu har det hänt det du har skrivit om då och då, din mamma har släppt taget om livet. Så är det ju, inget blir sig likt. Du har levt med din mammas sjukdom så länge, en stor del av ditt vuxna liv, så det måste kännas tomt och konstigt – och mycket mer. Mina varma tankar till dig.
Varm kram.

Min mamma var en stor del av mitt liv…även om vi har väntat på detta slut länge så är det sorgligare än sorgligt ..mamma fick ju inte leva sitt liv fullt ut pga sjukdom.
Så nu blir det tomt.

tack för din omtanke
Kram

Förstår så väl hur du känner, oss föräldralösa emellan. Sorgen försvinner aldrig riktigt. Men man lär sig att leva med den. Och det där värkande tomrummet krymper lite mer år från år. All min varma omtanke till dig och din familj i den här tunga tiden ni har framför er. Men vilken glädje för din mamma att slippa allt jobbigt som tyngde. Nu kan hon springa med lätta steg igen. Kramar ❤

Nej sorgen den får vi leva med likaså tomrummet som de lämnar efter sig ..som ingen kan fylla.
Vi tänker att det var en befrielse för mamma att få slippa lida mer fången i sin kropp som hon var. Det är en jättekonstig ..enn märklig upplevelse som jag ändå för allt i världen inte velat missa.
Vet att hon vet att vi satt där och det tror jag ändå är tryggt att ha någon där i den svåraste stunden i livet..då man ska lämna livet och bege sig iväg på nästa resa..till evighetens evighet.
Det vet vi ju inget om men jag tror att det fortsätter på något vis.
Tack för din omtanke
Kram

Beklagar verkligen sorgen, men jag vet att det var ganska väntat. Nu är din mamma en fri själ därute någonstans. Du har verkligen kämpat för henne och det hedrar dej.
——-
Inte alls fel att resa iväg just nu, snarare tvärtom!

Min egen mamma dog dagen innan jag och min dotter skulle resa till Miami. Florida Keys och Bahamas men vi åkte ändå och det ångrar jag inte ett dugg.
——-
Nu kan du söja på ditt eget sätt och inte bry dej om eventuell kritik, för sånt brukar förekomma. Hoppas du slipper det.

Du har under väldigt lång tid gjort mer än tillräckligt för din älskade mamma. Huvudsaken är ju att din mamma reser med dej nu och er i era tankar. Det hade hon velat.
……
När min egen mamma dog insåg jag plötsligt att jag faktiskt var ”föräldralös”, men att det ju är en del av livet.

*Tröstekram*
// Kao

Döden är en del av livet ..vi ska ju alla den vägen vandra ..och inför döden är vi alla lika ..
Först så kändes det lite konstigt att ha en resa planerad så tätt inpå ..men det blev bra ändå.
Det var ju våra släktingar vi mötte där på kryssningen så vi fick rå om varandra och prata minnen ihop.
Det var bara kärlek och värme hela resan ❤
Jag ser det oxå så att nu har jag mamma och pappa med mig överallt..som 2 skyddsänglar.. de vet att jag saknar dem oerhört mycket och att jag alltid velat deras bästa. Det är en skön känsla i kroppen min som infinner sig då jag tänker på dem. Visst är det sorgligt när någon försvinner för alltid..men mamma hade inget särskilt upplyftande liv det sista. Hon kämpade men jag såg på henne att hon vart oerhört trött på att sitta som hon gjorde.

Ja du Kao att vara föräldrallös är inte roligt men ingen lever för evigt det får man bara acceptera ..man vill inte att någon ska leva till vilket pris som helst..så mammas död känns som en befrielse ändå.

Tack för din omtanke och din tröstekram den värmer ❤

Jag tror att de finns runt omkring oss när vi tänker på dem. Jag tänker dagligen på mina föräldrar, men minnena är hämtade från deras krafts dagar. De var tt stiligt par ur arbetarklassen. Varje söndag klädde man sej fint, det hörde liksom till. Så det gjorde vi barn också. Jag minns också alla våra resor till Norge, varje sommar då vi hälsade på hos släkten och reste runt i landet. När jag var runt 11-12 år köpte vi en stuga ca 10 mil från Stockholm där vi var varje helg. Jag stortrivdes där. Såna goda minnen har jag gott om. Samt hur vi bodde på 53 kvm alla fyra i stan, men det var inget konstigt med det. Mycket dyker upp nu och det är sånt jag helst minns.

// Kao

Jag vet att de finns med oss..det känner jag starkt ..pappa var med oss mamma och mig när vi promenerade. Det låter kanske helt crazy ..men så var det. Han gick obehindrat bredvid oss.

Det ger en tröst att tänka att det är så..

Beklagar din sorg ❤️ Så fint ändå att det blir som din mamma ville med blommor och båtresa, samt att ni kan åka iväg som planerat. Många tankar till dig❤️

Tack för din omtanke ❤ ..ja på något vis så blev det mycket bra..som om det var en mening med det som skedde.
Kram

Kära vännen.. beklagar verkligen. Jag har inte varit inne och läst wp-grannarnsas inlägg på länge.. usch vad jobbigt att ta sig igenom ❤ Men vilken nära relation ni har haft och all sällskap och omtanke hon fått av dig. Känna att man fått göra allt man kan. Att vaka är jobbigt. Men även viktigt att få ta farväl. Man landar i det på något vis när man är där i det ögonblicket och ser att nu släpper de taget och går vidare.

Ta hand om er nu och allt som kommer framöver ❤

Tack snälla du för din omtanke ❤
Det är jobbigt men inför döden är vi alla lika och för alla som är kvar här på jorden är det sorgligt. Men det kommer bli bättre..tänk det är snart 7 år sedan pappa lämnade oss. Livet går sakta vidare och man får lära sig att leva med att vara utan dem man älskar allra mest.

Jag kan bara säga att det är mycket man ska behöva tampas med då man har sorg..sorgen i sig borde räcka att behöva leva med ..men så är det heller inte.

Man får ta en dag i taget ..annars orkar man inte.

Beklagar sorgen. Jag har förstått att du har varit en klippa för din mamma och ställt upp för henne, såsom hon säkert ställt upp för dig när hon var yngre och frisk. Det blir nog ett stort tomrum efter din mamma, men sakta och säkert lär du dig nog leva med det.

Var rädd om dig!

Tack Nalle K ❤ tänk att du fortfarande läser min blogg. Du som bor så nära att du till och med har kunnat se mig och mamma på våra promenader från ditt hus…om du råkat titta ut då vi gått förbi.

Ja du man har inget annat val än att gå vidare med sitt liv..loch det kommer att normalisera sig igen efter ett tag..men först måste man sörja färdigt.

Lovar att vara rädd om mig ..nu ska jag tänka på mig själv lite mer ..för nu behöver jag inte oroa mig mer för mamma.

Du får oxå ta hand om dig väl..Nalle K ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

augusti 2017
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
Annonser
%d bloggare gillar detta: