Min nya lilla vrå

Som uppslukad av allt

Posted on: 22 februari, 2018

Här är jag …är som i ett vakcum  där jag är som förlamad av trötthet. Jag känner inte igen mig själv riktigt och jag blir nästan rädd då jag knappt känner igen mig själv. Mitt driv, mitt mål och min mening med alltihop är som bortblåst.

Orka …orkar en bråkdel av vad jag brukar..mitt sinne är trögt och jag är rädd för att fastna i trögheten igen där man inte ser att något har större betydelse. Att komma igång då man är där i det tröga träsket är det som är svårast..att inget som helst driv ha i kroppen är en läskig känsla..

Idag hoppade jag t. om träningen som jag annars tycker är det som är roligast att göra..brukar aldrig hoppa träningar så det hör till ovanligheterna att jag skippar dem. Det oroar mig…men jag var i alla fall ute på en lång promenad idag och fick lite solljus. Så helt utan rörelse är jag inte..

Så att jag ens sätter mig här och försöker få ihop något är lite av en gåta  ..för jag har ju inget särskilt  att skriva om ..

Känslan jag har just nu är ingen härlig känsla …när man är så trött att man har svårt att vakna då man ska gå upp och när man är uppe så vill man bara gå och lägga sig för att man knappt orkar ha ögonen öppna.

Jag fattar inte vad det är för fel jag rör på mig äter någorlunda bra och tar vitamin D och C för att jag vet att jag knappt får några vitaminer av dagsljuset så här års.

Tror att jag ska ringa till VC imon och be att de tar lite prover…för så här trött är det inte normalt att vara.

Roligare än så här är det inte just nu …ändå orkar jag jobba gå på möten och ha hand om barnbarnet varje dag. Lagar mat och tar hand om disken ..men städningen här hemma kommer på efterkälken..dammsuger ena veckan och nästa gör jag det lite mer ordentligt.

Har haft underhållning i alla fall då jag suttit upp i min tv fotölj..har aldrig förr följt ett vinter OS så som jag gjort detta år. Så jag vet vad som händer där borta i Korea..och jag håller mig vaken pga all spänning..så jag sitter/ ligger inte bara och tittar i taket/väggen…skämt åt sido..jag är inte deprimerad som tur är…kanske lite utmattad och kantstött av allt som hänt i mitt liv..om det sätter spår genom att kroppen blir såå trött så kanske det är just det som gör att jag är som jag är just nu. Någon gång får man väl resultatet av allt man gått igenom ..facit är förlamande trötthet. Jag vill bara sova men håller mig uppe för sover man hela tiden blir man än tröttare och än mer sinnesslö.

Har liksom aldrig varit någon som ger upp eller slutar göra saker bara för att det är motigt..nej jag fortsätter ändå och det är kanske hög tid nu att stanna upp lite och ta hand om mig själv.

Idag tog jag en promenad i solskenet och stannade lite och fotograferade på vägen ..njöt av åns brusande vatten och solen som glimmade i mellan trädtopparna. snön låg vit på backen och allt såg rent ut. Snön dämpar ju ljuden och man blir mer uppmärksam på andra ljud som annars bara försvinner i allt annat  brus. Idag var min promenad en promenad för min själ..och för mina sinnen som öppnas mer då jag tar mig tid att stanna upp och se mig om.

Då kan jag se allt det vackra och även sådant som man annars aldrig ens märker ..och som är lite intetsägande..det  blir vackert då man ser på det med lite andra ögon. En snöig stubbe  blir till en fin pall med en fin vit fluffig  dyna av snö och istappar blir till gnistrande kristaller i solskenet.

Det är då det kan ske magiska ting och tiden liksom stannar och man tar till sig de  små tingen och de blir världsligt vackra.

Första gången jag hade en sådan upplevelse la jag mig i ängsbacken och låg där och njöt länge…den gången var det små vilda violer som fick mig att häpna av beundran åt naturens väldiga skönhet. Då kan jag bli som uppslukad av själva nuet och tiden tycks stå still…jag blir ett med upplevelsen. ett med naturen.

Jaja ni ser min fantasi är det då inget fel på…även om mitt sinne ibland kan vara lite dystert..så finns det något där bakom som liksom lever sitt egna liv. Så länge jag kan njuta av nuet så är jag inte rädd att jag ska förlora mig i dysterhet och liksom försvinna bort där i allt svart och grått..nej än så länge ser jag fler nyanser än gråskalan.

Så nu passar det bra med en sommarbild ..en bild på vår ponny Pompe… Virdarnas Pomerans i sommarhagen uppe på kullen. Dit gick jag så gott som dagligen om somrarna och satt där mitt i allt det vackra tillsammans med hästarna. Ensam eller i sällskap med någon annan som oxå ville dit för att se till sin häst. Jag var där helst ensam ..hästarna iakttog mig där jag satt stilla eller bara gick omkring och njöt..jag blev nog en naturlig företeelse för dem för de brydde sig inte nämnvärt om att jag var där i närheten. Men nog visste de att jag var där.

 

Som jag kan längta tillbaka till  denna tid ..att få vara nära dessa vackra kloka djur är verkligen ett previliegium. Det är inte självklart att du blir accepterad men blir du det kan du skatta dig lycklig. Som jag saknar att vara nära mina hästar. Det förstår jag nu då jag åter minns dem…att de gav mig mer än jag då kunde ana ..

Allt har sin tid och nu är tiden annorlunda fast ändå inte …fastän man bygger och ändrar om naturen och ändrar stadsbilden helt så är vi människor oss ganska så lika..allt rullar på i rasande fart det är vi själva som för bestämma takten ..vår egen takt..

När man är med hästar och sitter i sadeln så är det takt balans lyhördhet och samspel som är A och O. Då först blir man ett med hästen och kan känna magin på hästryggen…ta och ge efter ..eftergift och framåtdriv ..halvhalter ..de gör hästen vaken på att nu ska något hända ..och de blir förhoppningsvis piggare och mer samarbetsvilliga.

Det är hög tid att jag själv bestämmer min takt..nu är kroppen trött och då får jag ta det lugnt svårare än så är det inte …men det är lättare sagt än gjort.

Jag är så himla glad över att jag ha fått vara med alla våra hästar och jag vill hedra dem alla genom att tacka dem för allt de gett mig.. Tack Chicksal Chicco mitt öde mitt allt min bäste vän för att jag fick vara nära dig din tokstolle som kastade av mig så att min höftkula hoppade ur led..dig glömmer jag aldrig..
Tack Moa ditt bångstyriga lilla opolitliga russ, tack  King den  ljuvligaste gråa lilla ponnyn ever som inte tålde insekter och fick gå med ett brunt täcke om somrarna i hagen för att inte klia sönder sig av knottbetten..tack Nimrod NONE för att du lärde oss att russ fjordingar är envisa som synden men harv ett hjärta av guld ändå…
Tackar även Pompe.. som nog är den ponny som varit allra bäst ändå ..en riktig läromästare som även han har ett hjärta av guld..han finns fortfarande och han är den snällaste och finaste man kan tänka sig. Han som vunnit så många tävlingar och som är en klippa stadig och tålig ..ja bättre ponny kan man nog inte hitta..Så till Zlatan..som är i hästhimlen tillsammans med Chicco …lille Zlatko ..som du testade oss ..men vi vann ditt hjärta till slut och du och Pompe blev bästisar forever..

Alla mina pälsklingar er hade livet varit mycket fattigare utan…men nu har jag mer tid …för tid tar det med hästar..det är kanske det som gör det svårt nu att fylla all överflödig tid som jag fick då jag slutade med hästeriet. Nu kan jag inte fatta att jag hann med allt..nu är mina göromål inte så komprimerade och livet kan jag tycka går lite för sakta fram ibland ..så jag får inte ihop det riktigt att tröttheten kommer så långt efteråt..det är snart 8 år sedan hästeriet tog slut.

Men så är det kanske att det tar lite väl lång tid ibland att ställa om.

SES!

 

 

6 svar to "Som uppslukad av allt"

Förstår att du saknar dina hästar och livet med dem. Kan du inte ta upp ridandet igen, utan att äga en häst? Låter klokt att be att få ta prover om du inte känner igen dig riktigt. Men kanske har tröttheten hunnit i kapp dig, du som har gett allt i många år och tagit hand om din mor.
Trevlig helg!
Kram

Nej jag vill inte ta upp ridningen igen…det är ett avslutat kapitel. Även om det var i stallet jag hämtade energi så vill jag inte ha tillbaka den tiden igen.
Nu får jag hitta något annat som ger energi..jag tränar ju och det har blivit mitt livselexir…att ta ut mig till det yttersta och köra järnet är skönt..efteråt i alla fall.
Förr joggade jag men det är för tungt så jag får cykla istället då vädret tillåter.

Ja jag ska gå och ta prover för att se om det är något som är galet..om jag behöver äta tex järn, magnesium eller någon annan vitamin.
Det var väldigt länge sedan jag var så här utmattad och trött..det spelar ingen roll om jag sover mer ..eller mindre så går det inte över.
Känner inte igen mig själv.

Vet att det kan komma efteråt ..långt efteråt reaktioner på slit och ansvar,,anspänningar man haft i kroppen under många år..som gjort att man bara varit inställd på att göra allt som förväntas av en.

Man blir bara så förvånad och förundrad då reaktionen kommer ..och kopplar inte ihop det med något särskilt.
Det löser väl sig ..bara jag inte blir mer deppig..för det orkar jag inte med. Sorg gör en lite handlingsförlamad och ibland tappar man modet..och vet inte hur man ska komma vidare.
Det känns ensamt och tomt ..men så var jag ju ensam om att ta hand om mamma ..i alla dessa år.

Jag vet ju att nu ska jag ta hand om mig själv..och finna en annan mening i livet..
Jag vill inte bli bitter ..men min sorg visar sig i ilska då jag känner att det varit så fruktansvärt orättvist att vi i vår familj skulle behöva gå igenom så mycket ..då vi alla var mitt upp i livet med småbarn och allt som hör till. Vi fick ju inte leva ett normalt familjeliv om det nu finns något normal läge däri. Våra barn förlorade sin mormor tidigt..
Levde med en ständig oro och frustration över mammas situation.

Ja du ..det känns tungt..men det kommer lätta med tiden det vet jag ..allt rullar på ändå och snart så flyter allt vidare.

Kram

ofta är de så svårt att stänga av allt de dära som snurrar där ute så fort så fort ..även om man går in i sin bubbla och försöker hitta lugnet å harmonin å sin egen tid ..så märker man av allt där utanför hur de stressas å snurrar på som tusan ..kanske just genom att vi är så uppkopplade i dag å ser på nätet hur folk håller på med massor med saker ..fast jag försöker tänka ..nåt de stressa på..slut bry mig …så finns de ändå kvar och lämnar energi spår runt mig tror jag ..idag sa min yngsta har du pratar med XX för du låter så negativ …å ja de hade jag …tänkt att allt lämnar spår ..å fast man inte vill ta åt sig så sugs de in i en liksom ….gud vad luddigt de här lät då hahahha..trevlig helg vännen hoppas tröttheten ger vika när vi kommer mer mot våren å naturen börjar andas energi ..nu är den liksom i vilo läge

Nja jag struntar i allt utanför och sköter mitt..för att kunna finna min inre styrka och kraft att fortsätta framåt. det kan gå veckor utan att jag gör ett skit annat än ser till att jag överlever..alla sociala grejer bryr jag mig inte om. Sociala kontakter har jag på jobbet och det är fullt tillräckligt för nu.
Jag tränar ..och går på långpromenader och har det så harmoniskt och lugnt det bara går …för tröttheten gör mig lite begränsad att springa runt som jag alltid gjort förr. Det saknar jag inte..jag trivs med mig själv som tur är.
Jag håller mig flytande ..mer behövs inte nu…jag sover och vilar precis hur mycket jag vill..utan att för den delen känna mig lat.

Vissa människor håller man sig ifrån..de som inget tillför livet och som suger energi ..man vill ju vara med människor som ger lite av sig själv så att man även själv vill ge ..så att det blir ett balanserat givande och tagande. ett balanserat förhållande..mer jämnställt.

Just nu trivs jag bäst ensam faktiskt..jag behöver andrum utan intrång av andras sfär ..ett tag till.

Jag söker bara sinnesro för min själ. ..om du förstår hur jag menar.

Att ta prover för att utesluta att något är galet, tycker jag är en klok idé. Då slipper du fundera och kanske oroa dig för det.

Hästar, oh, hästar tycker jag är de vackraste djuren av alla vackra djur. Tittar man på dem, studerar deras muskelarbete när de rör sig, jag tycker det är så häftigt. Tänker aldrig så om andra djur av någon anledning 🙂

Din trötthet, kan den bero på att du tappat riktning i ditt liv, yrkeslivet och det nödvändiga går bra, skriver du. Du la så mycket tid på att umgås med din mamma så när hon försvann, på vad ska du lägga ”all tid”? Du är inte van att unna dig själv precis det du vill, sådant som ”bara” gynnar dig själv. Sådant är vi alla också värda, även om omtanken om andra är väldigt viktigt.

Oavsett vad som gör dig så trött så hoppas jag att vår ljusare och varmare årstid som snart knackar på dörren ska ge dig mer kraft och livsglädje!

Något är det i alla fall..tror att det är en kombination av allt ..som nu visar sig genom denna evinnerliga trötthet.
Brukar vara trött emellanåt ..jag jobbar ju natt så tröttheten kommer då och då ..men den brukar inte sitta i så länge som den gjort nu. Att ständigt vara trött tär på en.
Så lte prover är nog ingen dum ide…för att bena ut vad som är galet om det nu är något galet.
Situationen på jobbet med vikariebrist som nu pågått i 4-5 år gör ju inte saken bättre..det tar mer än man tror att hela tiden ha i bakhuvudet ..att man kan bli inbeordrad när som ..och att inte veta om man ens får semester. Det är galet.

Man finner nya spår i livet det vet jag ..det får ta lite tid så blir det nog annan ordning och reda med det oxå…

Hästar är fantastiska djur …som tar massor med tid men det ger mer än det tar ändå att få vara nära dem..det kan jag sakna enorm mycket. Frihetskänslan att vara ute i skogen på hästryggen det finns inget som går upp mot det.

Allt har sin tid..nu tar jag hand om mig själv och är mycket med mina barnbarn …mina tankar skriver jag av mig här inne och det är här jag ger uttryck för allt som jag har inom mig och som jag döljer utåt.
Så att skriva är himla bra ..för man får ur sig sådant som inte är bra att hålla inom sig…

Min livsglädje är det inget fel på det är mer kraft och ork jag behöver ..så våren och ljuset välkomnar jag det är min årstid..

Tack för dina stöttande ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

februari 2018
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild telefonsamtal mamma tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol
%d bloggare gillar detta: