Min nya lilla vrå

Ett lite magiskt inlägg i vardagen..

Posted on: 13 juli, 2013

Hemma igårmorse vid halv 5 tiden..hämtade ju hem döttrarna på Landvetter …lite trötta och fint solbrända så kom de då där med sitt pick och pack..som var något tyngre än då de for…shoppat med sig en hel del hem från blåsiga Rhodos..hade de minsann..men mest av allt har de nog samlat på sig en massa semester minnen som de nu kan leva länge på innan de gör nästa tripp.

De två sista dagarna hade det  blåst mer än någonsin ..men så var de på den blåsiga sidan av ön ..på den icke blåsiga sidan hade man nog försmäktat i värmen ..är det 35 grader i skuggan är det skönt om det blåser lite..

Havets vågor de höga slog hårt in mot strand så hårt att det dånade så de kunde inte sova med öppen balkongdörr..på balkongen med den fina havsutsikten satt de och där svalkade det gott i den varma vinden..solhatten som yngsta dottern hade med gick inte att ha på…och då de låg på stranden fick de hålla hårt i prylarna annars hade de flygit sin kos..

Rhodos…är inte sig likt sa äldsta dottern som var med oss dit -92…hotellkomplex har växt upp som värsta  svampstället  sen sist..

Vägen den hårt trafikerade tvåfiliga smala med mötande trafik hade nu gjorts 4 filig och utan mötande trafik ..två filar i vardera riktning…minns sist då vi var där att det var med livet som insats man tog sig över vägen då man skulle till stranden..fick hålla badmadrassen framför sig för att bilar, mopeder, bussar och andra fordon skulle släppa över en på de få övergångställena som fanns …barnen fick absolut inte ta sig till stranden själva..

Klapperstenstranden som finns på den blåsiga sidan av ön är bättre än bästa sandstranden ändå..sand som fastnar överallt är inget kul..yngsta dottern fick köpa badtofflor för det var lite svårt att ta sig i det salta sköna medelhavet..stenarna rullade med vågorna och det vart ganska så djupt direkt…än svårare var det att ta sig upp eftersom vågorna drog med en ut igen..ingen barnvänlig strand med andra ord..de berättade att badvakter fått dra in både barn och äldre som bara legat där i strandkanten som puttifrånpåsar utan att hinna ta sig upp innan nästa våg kom.

Men badat har de gjort ändå..även yngsta dottern som annars inte gillar saltvatten…det finns ju duschar att få av sig det salta i så hon vande sig..inte ett enda dopp i poolen vid hotellet har det blivit..hon som trodde att de skulle ligga där på varsin solstol ensamna på varsitt håll.

De låg nu som på samma plats, på samma solstolar hela veckan ut…snacka om att vara inrutade ..men huvudsaken är väl ändå på semestern att man kopplar av ..och det har de gjort..t.om två 60 åriga damer såg frågande ut  då de undrade var de gjorde på kvällarna ..de hade varit på disco minnsan men inte döttrarna mina..visst de var ute på kvällarna men inte för att festa och dansa…utan för att äta och relaxa och sen gå hem och lägga sig 🙂

Så efter denna resa behöver inte min yngsta vila upp sig som hon behövde efter resan till Mallis…då låg hon utslagen nästan hela veckan efter ..som för att orka med resan till Rhodos..

Nu är de hemma igen, välbehållna och bruna som pepparkakor…hemma igen i det sköna sommarsverigevädret…inget går väl upp mot sommaren här hemma i Sverige ändå.

Skillnaden är att vår dagtemperatur här är den samma som natt temperaturen där..25 grader hade de på kvällarna och nätterna ..så yngsta dottern tycker det är kallt hemma.

Hm ..jag går i tunna linnen, dottern i tjock luvtröja..så det kan bli..

Igår vart det tvättstuge race här igen..så kvällen var vigd åt att springa upp och ner för att tömma och lägga i ny tvätt..tvättade även lite för hand ..och det  blev nog 8 maskiner ändå till slut även om de inte var så fulla. Det som tar tid är att få det torrt..det är något fel på fläktsystemet där i torkrummet…det ska inte bli kondens på väggarna och på golvet blir det stora pölar för det läcker ut från rören som ska föra ut all fukt..problemet började i vintras..och än har de inte gjort något åt det..suck!

Så då jag väntade på att tvätten skull torka tog jag en promenad ner mot stan, förbi kyrkogården den fridfulla med kameran som ändå sällskap…för att vattna blommorna på vår grav. Fotograferade den nya fina stenen och nöp bort de vissna blommorna de som mamma och jag planterade för några veckor sedan. De kommer nog att stå där länge bara de får vatten regelbundet..

En hare hoppade fram intill mig och jag blev lite skrämd men det borde jag inte bli vid det här laget för jag vet att harar håller till där bland buskarna..de tycker om att hoppa runt bland gravarna likt mig som gillar att vandra sakta runt på de grusade gångarna mellan alla gravar.

Igår var solen på väg ner då jag var där och det  blev ett så fantastiskt fint sken så jag fotograferade lite ..i olika vinklar och fick en del fina motiv..en del motljusbilder blev magiska …

Då jag kom hem kollade jag igenom bilderna och fann ett konstigt ljusfenomen på några ..tror att det är linsen som på något vis reflekterar solen …det såg ut som om solen låg på backen och runt om den hade den som en röd hatt..jag ska visa er då jag fått över den på mitt USB.

Väl hemma igen vart tvätten nästan torr..så lite av den fick hängas för andra gången uppe i min lilla vrå..den är nog torr vid det här laget..men nu får den allt hänga där ett tag tills jag känner att jag vill ta hand om den. Stryktvätten går inte ifrån en precis…och risken är heller inte så stor att någon annan än jag tar hand om den 🙂 så den får snällt vila nu där på torkställningen..

Kan ni tänka att jag fick fart på dottern igår eftermiddag …hon målade min balkongträlåda..hm om än mot betalning..så nu är den klar, brun, fin inoljad liksom alla de andras här på första plan.

Tänk att man måste muta ungdomar ibland för att få fart på dem..men hon har även lovat att rensa landet ..så det gör inget..nu har hon förtjänat fickpengarna ändå..

Oki nu ska jag försöka f å i mig lite frukost..denna dagen ska bli lite av oxå är det tänkt..solen skiner och vi ska in till stan inte till stranden ..ärenden ska uträttas denna lördag och dottern vill hänga på..hon ligger fortfarande och sover så vi får väl se hur det blir med det..vi som hade sen filmkväll igår..

Såg Harry Potter och dödsrelikerna del 1…ikväll kanske vi ser allra sista delen …dotter är uppvuxen med Potter filmerna så hon tyckte det var sorgligt att det inte blir fler filmer nu..de sista filmerna är mörka..mörkare än mörkast. Minns att böckerna kom ut på engelska först och att det nästan vart hysteri då de släpptes till försäljning. Sista boken måste ha släppts någon gång i början på 2000 talet..jag jobbade natt med en vikarie som sträckläste boken och grät om vartannat medans hon närmade sig det något oväntade slutet..man förstår lite vad som ska hända men man vill inte tro att det är sant..historien om Harry slutar sorgligt inte lyckligt som alla nog hade önskat..

Författaren har fått till en fantastisk historia och då man ser tillbaka så kan man se att hon knutit samman händelser som tillsammans gör historien så fantastisk som den blir…allt har en mening…från början till slut.

Expecto Patronum…

Patronum besvärjelsen  är en en försvarsförtrollning mot demoner..den frammanar häxans eller trollkarlens positiva känslor till att vara dennes beskyddare mot dementorn..demonen.

Hm …man kanske skulle ta och tatuera in denna trollformel …eller den här symbolen som så många andra tatuerat in ..dödsreliken..som består av fläderstaven, uppståndelsestenen och osynlighetsmanteln..

http://sv.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6dsrelikerna

Wingardium Leviosa... 

Är en annan trollformel som får saker att sväva fritt …

Salvio hexia  …  

en annan besvärjelse som hindrar/skyddar ett visst område att synas och höras..

Nääe nu har jag visst snöat in likt Potterfansen..på trollformler..som det finns en hel massa av i böckerna…

Ibland önskar man att man hade några bra fungerande trollformler att ta till vid särskilda behov…

SES!

Lämna en kommentar

juli 2013
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkiv

Kategorier

Allena ensam semester trivs mask tankar barnbarn barnbarn barn barn barnbarn rödlök fika jordgubbar saft tvätt packning Mallis Rhodos berget blommor spinning promenad hemmakväll böcker film tvättrace rhodos Mallis blå anemon bär jordgubbar bigarråer hallon semlor vit choklad krusbär rödavinbär trädgård balkong tomater bärkräm havregrynsgröt regn räkningar mamma egentid förhållanden carpe diem funderingar semester kaffe sol promenad hästar zlatan cykel kondition tempo puls spinning maxpuls krafter tabata intervallträning nattjobb delaktig sammanhang dörrar vägar digital fotoram bilder födelsedagspresent 2012 nu grönskar det efterlyst gofika solnedgång barnbarn flagga bröllop diadem tiara barnbarn sovmorgon Fototriss 208 Hårt svårt börja om Fototriss 209 gemenskap fototriss 225 M frestelser begär karaktär frukost kalas lördag funderar födelsedag fira årsräkning retrougn ambrosia sabrina lönekuvär spargris kontantlös fågelskrämmor A frukost tvätt kråka blomlåda sola födelsedagskalas glass glass salt lakrits chutney surt allsång skansen sommar regn Mallis helg jobb svacka roligt tråkigt hälsa sjukdom diagnos symtom bot vetenskap synsätt välbifinnande hippokrates helheten läkare specialister medkänsla vinterkräksjuka is mjölk träning Mallis vin fest party jobb möte skor prokastinera brev mamma promenad danspass boxning lejonet arbetsprov jordgubbar kalas flädersaft drinkar bubblor maräng mascarponegrädde gla kolfilter torkarblad mat kylskåp toscakaka hollywood Beverly Hill lejonet brumbrum lycka pengar välbehag framgång rik fattig mamma mamma blommor prästkragar lupiner rödklöver kyrkogården paraply regn åska Mallorca halsont grabbarna grus palma nova mamma rullstol möte behov egentid semester kick off midsommar mat överflöd salta grodor sommarhagarna promenad musik balans lagom light extrovert introvert känslighet energi musik Lana del Rey musik P1 sommarpratare Maja Ivarsson nationaldagen ullared barnbarn mamma rabarber och jordgubbspaj vaniljsås solsken promenad natt görtrött grannar kaffe sommarpratare nätter fokus häl dottern söndag paket Justin Bierbermonster high pengar tårta student ekonomi kaffe spinning ryggpass solsken bikini picklad rödlök rabarberchutney james bond tid för hämnd playa Rhodos frappe seg cortison silver god man årsräkning kopior gröt räkningar pappa mamma semester semester turkiet Rhodos Mallis midsommarafton tvätt semla keso hallon yoggi pizza jobbmöte träning mål vikt kilo fläsk sjuk feber halsont ingefära te honung födelsedag tårta blommor mamma sjuk kaffe koffein smitta kräk hosta halsont beroende karensdag kompledigt kurera valnötter äpple Lena Andersson sol bad sommar tingeling barnbarn leverpastej gurka havregrynsgröt äventyr sol himmel räkningar molnen skingrade nudlar nyttigt halsont hes tvättrace sol promenad mamma vård digital fotoram bibblan träning maska tidsbrist personal sol sovmorgon vaken natt sommar semester fantasier natur vik båt sjöbris hamn ankare sorg spinnaker segel vind HSP berg och dalbana specialbegåvning spinning polis bråk skrik borrande tak hål sova student 2013 student tårar respekt fixat sårad ledsen känslor ytan swedish Hose Maffia sylt saft konserveringsmedel minne glömska tankar drömmar sömn drömmar curling plan flygfärdig kärlek omsorg lycklig verklighet val möjligheter teflonpanna glad bara en bild tema utmaning fantasi trögtänkt nasonex kaffe promenad minusgrader Tro hopp bakslag lejon träning hantlar vikt spinning euro sjusovare klocka Eclipse Tvättstuga spysjukan semesgter jobbmöte k-special tvätt svett nys popcorn film utsövd dammsugare kaffebryggare ensam sällskap varg älg rådjur hästar får ronja birk natur fotosafari usb minne nikon minolta zlatan midsommarafton jordubbar vit choklad ösregn änder ostbågemössa mys fredag sol

Mest klickade

  • Inget